![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Se poate face schimbare de statut din viza B1/2 in cea de munca(de ex. H-1B)?
Multumesc. |
|
|||
|
|||
![]() Da, se poate!
Am o prietena in LA care a venit anul trecut aici cu viza B1 si apoi a aplicat pentru H1. Dar... a fost altcineva care i-a pregatit terenul inainte. Adica a mers direct la interviu imediat ce a ajuns aici, l-a trecut si intr-o luna a primit viza de munca (a platit bineinteles taxa de urgenta de $1000). Si pentru ca e o fata foarte serioasa si muncitoare, firma i-a aplicat pentru green card dupa trei luni de munca. Deci se mai intampla si minuni de-astea... |
|
||||
|
||||
![]() Merci de raspuns.
Eu unul am ceva aranjat in Mazeppa, MN. Va fi o intalnire acolo pe domeniul signmaking-ului si ma gandeam cum este mai bine sa fac pt. a ajunge acolo. Sa trimita angajatorul(este organizatorul intalnirii) o invitatie oficiala(de participare la meeting ca guest speaker) catre firma mea din Ro sau sa trimita pur si simplu o invitatie pe numele meu? E bine ca in ambele cazuri sa-mi trimita si un Affidavit of Support(actul I-134)? Nu vrea sa-mi depuna cerere de H-1B fara sa vada ce stiu. Daca tot ce-am vorbit cu el este adevarat imi da casa, masa, masina si 400 USD/week pentru inceput + Suportul lui pt. H-1B si Green Card. E bine? Am reusit sa gasesc aceasta oferta dupa 3 ani de cautari. Orice sfat este binevenit. Multumesc pentru timpul acordat! Catalin Dretcanu |
|
|||
|
|||
![]() Ca sa vii aici la o conferinta nu ai nevoie de Affidavit of Support. O invitatie oficiala e de ajuns, din cate stiu eu.
Oferta pe care ai primit-o pare foarte promitatoare si nu inteleg de ce nu vrei sa-ti aplice pentru H1 de pe acuma si preferi sa te complici cu invitatia. S-ar putea sa fie mai complicat sa pleci la conferinta decat cu viza de munca. Ofertantul ar trebui sa-ti trimita un contract in care sa precizeze clar conditiile deja discutate verbal, tu il vei semna si il vei trimite inapoi (totul se poate face in decurs de o zi, prin e-mail). Pe baza Notice-ului of Approval de la Immigration and Naturalization Services, vei putea obtine la Ambasada viza pe pasaport. Dar nu uita ca trebuie sa dovedesti cu acte in regula ca ai studii superioare in domeniul respectiv iar el la randul lui trebuie sa dovedeasca cu documente ca nu a gasit nici un american cu pregatirea si cunostintele tale. Multa bafta! |
|
|||
|
|||
![]() Imi cer scuze pentru greseala facuta in mesajul anterior. Era 5 dimineata cand am citit mesajul tau, Catalin, si vad ca am facut o confuzie.
Acum inteleg ca americanul nu vrea sa-ti aplice pentru H1 pana nu stie exact ce stii sa faci. Nu stiu aprope nimic despre domeniul tau de lucru, in concluzie nu-mi dau seama daca ai putea dovedi de la distanta ca ai pregatirea necesara. Ceea ce-ti spusesem se baza pe experienta sotului meu care a aplicat pentru o slujba de programator cand inca era in tara, a trimis in jur de 100-150 de resume-uri si dupa vreo sase luni a primit doua raspunsuri pozitive. In ziua in care a avut primul interviu la telefon, a primit si contractul prin e-mail, el l-a semnat si l-a trimis imediat. Am primit vizele peste trei luni din momentul acela. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Viza turistica refuzata fara nici un motiv plauzibil | Figo | Vreau sa aplic la Loteria Vizelor | 47 | 12-06-2007 05:09 PM |
Viza munca USA - Cum o poate obtine un Rezident Canadian? | Canadianu | Mica publicitate - oferte si cereri | 4 | 04-30-2007 12:08 PM |
Viza ratata in 5 febr. | SimplySad | Interviul | 58 | 03-08-2006 10:00 PM |
Viza de lucru in USA | KMoniqa | Locuri de munca | 7 | 09-14-2004 11:49 AM |
cum se poate pierde viza | Ada.T | Interviul | 24 | 06-24-2004 08:02 AM |
![]() |