|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
Viza munca USA - Cum o poate obtine un Rezident Canadian?
Multumesc anticipat pentru un raspuns la intrebarea mea.
Cum pot sa obtin viza de munca pentru USA? Sunt de cateva luni in Canada cu statut de rezident permanent si in ultima luna am fost contactat (telefonic si prin email) de 7 agentii de plasament din USA care erau interesate de experienta mea in domeniul GSM - echipamente Ericsson (telefoniei mobile). Toate bune si frumoase, dar prima intrebare era daca am viza de munca pentru USA. Binenteles ca eu nu am acesta viza. Asa ca discutiile s-au oprit si mi-au zis ca " mai tinem legatura". Despre ce viza ar fi vorba? Am studiat procedura de obtinere a vizei H1-B si H2-B care necesita deja un contract cu un angajator din USA. Desigur nici o firma nu se baga deocamdata sa ma sponsorizeze, probabil pentru este destul dificil pentru ei. Cum as putea totusi obtine viza? Ar putea un avocat sa-mi obtina viza? Ce alte variante ar fi? Multumesc C-tin |
|
||||
|
||||
O parere
Eu stiu pe cineva cu CETATZENIA canadiana, tot roman venit chiar aici la Philadelphia cu contract de munca.
Te pot pune in legatura ca sa afli ce si cum dar dupa cum vezi e o mica mare diferentza intre voi .... tu abia rezident, ea deja cetatzean .... dar poate in final nu prea conteaza. Ideea de baza ... si e doar o parere ... este sa sari peste sfintzi si sa incerci direct la Dumnezeu ... glumesc. Daca smenarii astia de recruiteri tzi-au vazut potentzialul dar sint prea insignifiantzi ca sa poata face ceva concret pentru tine eu zic sa incerci pe cont propriu sa identifici potentzialii angajatori si sa aplici direct la ei. In acest fel te asiguri ca vei putea primi un ajutor real din partea angajatorului direct nu de la hraparetzii de la agentziile de recrutare. Doar o parere ....
|
|||
|
|||
Sotul meu are viza H1 si de cateva luni incerc si eu (fara succes) sa obtin una.
Agentiile ti-au zis tinem legatura pentru ca situatia vizelor H1 e urata rau in acest moment; pt anul fiscal in curs s-au terminat (asta pt ca nr lor a scazut de la 195 000 anul anterior la 65 000 anul asta). In acest moment nici nu se primesc aplicatii; se vor primi din nou incepand cu 1 aprilie, dar vei putea lucra numai de la 1 octombrie cand incepe urmatorul an fiscal. Povesti despre agentii care iti obtin H1 si tu le platesti etc etc sunt pe o gramada de site-uri (e.g. www.h1base.com), dar eu personal nu le-am incercat, pentru ca nu le cred. Problema de care eu m-am lovit este ca n-a dorit nimeni sa ma angajeze acum si sa incep peste n luni. Sincer cred ca se poate obtine o astfel de viza, daca esti "bazat" , desi cere nitzel mai multa stradanie din partea angajatorului decat in anii anteriori. Bafta multa! |
|
||||
|
||||
Ce e cu "loteria H1-B" ?
Foarte rar mai dau pe Yahoo Messenger, dar evit programul in sine si ma loghez via meebo.com.
Azi cand l-am accesat, am dat de o mica povestioara, pe care v-o copy-paste aici: Quote:
|
||||
|
||||
Din pacate, chiar asa stau lucrurile!E o nebunie mai nou cu vizele astea, iar ce s-a intamplat anul asta..chiar intrece orice imaginatie!
Dupa tot efortul depus(sa iti gasesti o companie, sa ai gata toate actele la timp..etc.)..mai trebuie sa mai si treci printr-o "loterie"....!!!Am si eu un amic care asteapta rezultatul "loteriei"..si sincer nu as vrea sa fiu in pielea lui! |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|