|
|||
|
|||
Viza turistica refuzata fara nici un motiv plauzibil
Ciao la toata lumea!
Am aflat de acest forum in urma cu aproximativ 6 luni,de atunci zilnic sau aproape zilnic,vin aici si va citesc cu foarte mare interes.Nu stiu daca subiectul propus de mine isi are locul aici,dar avand in vedere ca din 1996(cred) am tot aplicat la loteria vizelor fara vreun rezultat insa,ma face sa cred ca n-o sa va deranjeze prea tare.Cineva aici punea o poblema asemanatoare:"loteria vizelor afecteaza credibilitatea altor vize?".Toate raspunsurile date au fost negative.Mie dati-mi voie sa ma indoiesc.Si acum sa va spun povestea mea: Am incercat sa emigram in New Zealand,insa dupa recunoasterea studiilor,lista de ocupatii cautate acolo s-a schimbat si nu ne-am mai regasit pe ea. Am depus dupa aceea actele pt. emigrare in Australia si inca asteptam o rezolvare.In acelasi timp,am trimis si aplicatii la loteria vizelor. Anul acesta am primit o invitatie de la cea mai buna prietena a mea casatorita in SUA si m-am hotarat sa o onorez.(Precizez ca nu am mai fost niciodata in SUA si nici nu am mai solicitat vreodata viza.)Invitatia a fost facuta de soacra ei cetatean american in varsta de 59 de ani,cu afaceri personale si o situatie materiala foarte buna:venit anual,proprietati,depozit bancar,asigurare ce depasesc cu mult 1 milion de dolari.Mi-am spus ca nu va fi nici o problema in a lua viza turistica,avand in vedere ca mentionase pe invitatie ca-mi va oferi casa,masa si 500$ pe saptamana pe intreaga perioada de sedere a mea,perioada specificata de mine pe formularul de cerere ca fiind de maxim 21 de zile-concediul.Invitatia a fost facuta doar pt.mine,fara sot si fara copii,deoarece nu am fi putut pleca amandoi oricum si ne-am gandit ca asa nu va fi nici o problema pt. luarea vizei.Mentionez ca nici situatia mea materiala nu este rea:apartament, terenuri,asigurare de viata si pensie privata,conturi bancare personale,studii superioare,2 servicii cu salarii si functii foarte bune,totul estimandu-se la aproximativ 100000$.Chiar nu aveam si nici nu am nici un motiv sa nu ma intorc acasa si chiar nici macar nu am gandit sa fac vreodata asta decat LEGAL (vezi aplicatiile de emigrare). Vreau sa spun ca atunci cand am fost chemata la ghiseul 1,nici nu mi-a trecut prin cap ca nu mi se va da viza. Trecand peste faptul ca nu am stiut ca acela va fi interviul la un ghiseu amarat,printr-un geam,in picioare,ca la paine,nu mi s-a cerut nici un act si nu am fost intrebata decat: 1.cine este persoana care mi-a facut invitatia?-prietena. 2.sotul de ce nu merge?-este la servici si ramane cu copii. 3.cati copii am?-2. Alte intrebari nu au existat si nici nu am fost lasata sa raspund mai detaliat la fiecare intrebare fiindca o punea pe urmatoarea.Raspunsurile mele au fost cat se poate de reale si cinstite,chiar daca mi s-ar fi pus si altele tot asa as fi raspuns,nu aveam de ce sa mint si ce sa ascund. Pana sa realizez ce se intampla mi-a returnat invitatia,pasaportul si o foaie,spunandu-mi ca legile sunt foarte stricte in SUA si considera ca nu pot primi viza turistica.Foaia contine,banuiesc,un raspuns standard ce se da oricui i se refuza viza,iar in ea scrie ca sunt considerat un posibil imigrant,ca nu as avea suficiente motive sa parasesc SUA si ca pana nu vor interveni schimbari majore in viata mea sa nu mai revin cu o solicitare de viza turistica. Din ce au dedus ei asta?Precizez inca o data:nu mi s-a cerut nici un act,nu s-a uitat pe nimic in afara de formular si invitatie.Deci nu ramane decat posibilitatea ca undeva in baza lor de date figurez cu aplicatii repetate la loteria vizelor si datorita acestora sunt considerat un posibil imigrant. Acum fac apel la experienta si totodata la bunavointa d-voastra si va rog sa-mi spuneti ce as putea face ca sa pot sa-mi vizitez prietena.Repet:sa vizitez,nu sa raman. Ar fi fost mai bine ca invitatia sa fie pt. mine si sot? Cat de repede mai pot incerca,avand in vedere ca doar in cazul in care voi castiga la LOTERIA NATIONALA(putin probabil),situatia mea actuala s-ar schimba in vreun fel? Pot folosi aceeasi invitatie?Cat este ea valabila? Este mai bine sa incerc un alt tip de viza,spre exemplu pe firma,sau care ar fi posibilitatea cea mai buna? Ar mai fi multe intrebari de pus dar si asa am abuzat destul de timpul si rabdarea d-voastra,a celor care acum imi cititi mesajul. Inchei cu mii de scuze pt. marimea mesajului si cu multumiri anticipate pt. eventualele raspunsuri la el,indraznind sa sper ca ma veti ajuta cu sfaturi pt.a putea rezolva aceste multe semne de intrebare pe care le am.
Display Modes | |
|
|