|
||||
|
||||
Viza de lucru in USA
Buna!
Am si eu o intrebare pentru cei care au trecut prin asa ceva... Eu cu facultatea terminata si 2 ani experienta in IT... sper la un job asemanator... daca gasesc un contract de munca in usa prin internet, ce sanse sunt sa ma angajeze asa, pur si simplu, prin internet? Neputand merge la interviu si la teste... Si ce sanse am sa primesc viza de la ambasada? Am auzit ca se dau foarte putine vize de lucru... o cunostinta de-a mea chiar i-a fost refuzata viza si chiar a primit interdictie pe 2 ani, cand a aplicat pentru viza de lucru avand contractul in mana... nu stiu detalii. Voi ce parere/experiente aveti? De asemenea, care sunt cerintele ambasadei pentru viza de lucru (bani in cont, locuinta,...)? Mersi anticipat! Monica |
|
||||
|
||||
Nu, de pe Internet in principiu nu te angajeaza nimeni decat daca ai un resume profesional deosebit (nu stiu daca e cazul), si chiar si atunci e destul de greu sa te ia numai cu un interviu telefonic, in fine, s-au vazut cazuri, dar nu strica sa stabilesti niste contacte in scris cu ei, poate este vreo firma mare, cu filiale, care e dispuse sa ti acorde vreun interviu in Romania sau altundeva in Europa unde te poti tu misca fara viza.
In rest, nu te supara, din "moderatie" eu sunt impotriva lansarii de mesaje care produc panica. Tu ne povestesti aici o horror story (cineva care s-a dus sa ia viza de munca si s-a ales in schimb cu interdictie pe 2 ani) dar in acelasi timp ne spui ca nu ai detalii ce si cum si de ce. Era normal sa obtii mai multe amanunte inainte sa ne te hotarasti sa ne povestesti si noua, fiindca genul asta de mesaje creeaza panica, frustrare si contribuie la zadarnicirea visurilor multora, si contribuie si la mentalitatea defetista ("ce sa ma mai zbat sa plec la munca sau la studii ca oricum nu-mi da viza, pleaca numai aia cu loteria si cu norocul etc. etc.") Loteria asta functioneaza numai de vreun deceniu, in America se pleaca de secole. Iar norocul in principiu si-l face omul cu mana lui 90% din timp, daca mai si pica ceva din afara foarte bine, daca nu iara bine. Mie personal mesajul tau mi-a stricat ziua, hmmm, noaptea ca la mine e noapte, pentru ca e dintre cele care produc confuzie inutila, desi sunt sigura ca ai avut cele mai bune intentii. Eu n-as fi postat asemenea sursa de panica pana nu stiam exact care e situatia cu persoana aceea. Interdictii pe pasaport nu se pun in principiu decat DACA ai avut viza inainte si ai depasit-o. Se pune un "Inadmissibility bar". Sau se poate aplica daca a existat o tentativa de frauda. Sau eu stiu ce cazier. Sau alte circumstante grave. Poate ca avea rude in America si nu le-a declarat. Le-au gasit in calculator, a intrat la frauda si i-au aplicat un inadmissibility bar. Tu de fapt nu stii cine e persoana in cauza si ce istorie avea, dar postezi aici un mesaj vag care o sa infiga un cutit in inima tuturor celor care se duc maine sa ceara sau sa prelungeasca vize. Inteleg ca ai simtit nevoia sa comunici din anxietate, dar genul asta de telefon fara fir, fara detalii concrete, nu face decat sa propage anxietatea si s-o amplifice.
|
||||
|
||||
Bine... hai sa lamuresc situatia...
E vorba de o colega de lucru de 30 de ani, fara cazier si foarte de treaba, o cunosc de vreo 5-6 ani. N-a avut nici un fel de probleme niciodata. A facut un curs de masaj si acupunctura aici in Romania si a primit diploma in meserie. Are ceva cunostinte in USA care i-au facut rost de contract in domeniul mai sus amintit si a mers la ambasada pentru viza... asta a fost acuma 2-3 ani. Ei... aia de acolo i-au refuzat viza si i-au pus interdictie pe 2 ani, nu stiu pe ce motiv. In final, scuzati-ma, n-am vrut sa creez panica, sa va stric ziua/noaptea,... dar si eu v-am pus intrebarea tocmai din cauza "povestilor de groaza de genul acesta". Sorry... Monica |
|
||||
|
||||
Monica, daca tu lucrezi in IT si vrei sa obtii un contract de munca in SUA, trebuie sa te interesezi despre tipul de viza H1B. Asta e viza pe care va trebui tu s-o obtii.
Si eu am fost interesat de obtinerea unei astfel de vize, am avut o promisiune la un moment dat, dar in final nu s-a rezolvat nimic din pacate. Citeste pe internet totul despre acest tip de viza, ca sa intelegi cum decurge tot procesul. Cel mai important lucru este sa ai pe cineva in USA care sa te recomande, pentru ca altfel este foarte foarte greu sa gasesti tu singura o firma dispusa sa te sponsorizeze. Nu o sa gasesti anunturi pe siteurile de joburi pentru o astfel de sponsorizare. Mult succes, Cristi |
|
||||
|
||||
Mersi mult de raspuns...
PS: ca si completare la mesajul anterior, in legatura cu colega refuzata la viza... se pare c-a avut ceva probleme cu contractul de munca, cunostintele care i-au trimis contractul au incurcat anumite lucruri. Cei de la ambasada au verificat si si-au dat seama, refuzand viza si punand interdictia. Pentru cei panicati... sper ca v-am linistit. Monica |
|
||||
|
||||
Quote:
Cu alte cuvinte era un caz de frauda. Asta se intelege daca se citeste printre randuri. In rest am impresia ca nici tie nu ti s-au comunicat toate amanuntele cu totala sinceritate, dar ca daca le-ai cunoaste le-ai reproduce intocmai, deci nu mai are rost sa insist, fiindca altcineva detine cheia misterului. Oricum povestea ta imi aminteste de ce s-a intamplat zilele astea in New York la conventia republicana. A fost un numar record de arestari. Au fost arestati si multi protestatari democrati, dar si multi trecatori care n-aveau nici o afiliere cu politica. Si erau plinele ziarele de titluri "Designer de moda, iesita sa bea un suc cu prietena, este arestata". Arestata fara sa fi comis nici un act de dezordine publica, ma intelegi, asta era sensul. Ce nedreptate! Logic, te opreai si cumparai ziarul ca-ti sarise in ochi si voiai sa stii daca nu ti se poate intampla la o adica si tie sa te "salte" din mijlocul strazii fiind complet nevinovat. Si daca citeai articolul pe care am dat eu 50 de centi azi, vedeai ca tipa intr-adevar iesise la un suc, dar pe drum abordase un politist care avea un protestatar in custodie, un barbat care era in catuse si striga ca nu facuse nimic. Tanara in cauza a inceput sa-l piseze pe politist sa-l elibereze, iar cand nenea NYPD i-a zis sa-si vada de drum si sa nu incurce circulatia, tipa si-a scos celularul si a sunat-o pe prietena ei sa vina sa-l traga in poza pe politistul abuziv care tinea omul incatusat. Si asa a fost arestata si ea, urcata intr-un camion si au tinut-o vreo doua zile la inchisoare. Deci vezi ca a existat un motiv pentru care a fost arestata, nu a fost pe degeaba. Ea trebuia sa-l lase pe judecatorul la care avea sa ajunga acel caz sa decida la infatisare daca protestatarul era vinovat sau nu. Nu avea ea nici o calitate ca designer de moda care se plimba pe strada sa se apuce sa conteste actiunile politiei. Daca politistul e un dobitoc, il admonesteaza judecatorul, ba il si amendeaza, sau este amendata primaria in locul lui. Ea trebuia sa circule si sa-si vada de sucul ei apolitic intr-o zi cu soare. Dar vezi ca nu asta scria in titlu. Scria ca si-a vazut de suc si totusi a fost arestata. Pun pariu ca asa a fost si cu istoria contractului de munca de mai sus, un motiv real trebuie sa fi existat pentru interdictia aceea. Eu cred ca daca te stii cu constiinta curata nu se poate intampla nimic ireparabil. Dintre toti cei care au fost refuzati la vize turistice, de student etc eu nu am auzit pe nimeni sa i se fi pus interdictie de doi ani. Dimpotriva li s-a spus si scris pe hartie "reveniti, reaplicati cand aveti mai multe legaturi cu tara." "Cand putem reaplica? Pai cand vi se schimba situatia in mod semnificativ. Pot aplica peste 6 luni? Puteti, daca vi se schimba intre timp!" De asta mi-a atras atentia mesajul tau, mi s-a parut foarte grava chestia asta cu interdictia si nu intelegeam motivul, acum cred ca si motivul trebuie sa fi fost serios.
|
||||
|
||||
Intr-adevar, aparentele inseala... la prima vedere si eu am interpretat situatia ei intr-un fel, ma gandeam ca-i nevinovata si cei de la ambasada au facut o nedreptate... dar dupa lungi "meditatii", iti dau dreptate.
Am scris ca a avut probleme cu contractul de munca care a fost verificat de ambasada si a iesit la iveala ca firma angajatoare era... deci probabil acolo era "buba". In orice caz, cred ca tipa nu mi-a fost sincera total si din cauza asta a creat confuzii si pentru mine... si, din pacate, si pentru membrii forumului. Si eu am gresit, pentru ca avand incredere in persoana respectiva, am scris o experienta urata nestiind informatiile exacte...scuze. Oricum cred ca daca o persoana are un contract de munca serios, nu are de ce sa nu primeasca viza... si mai ales sa se aleaga si cu o interdictie... Monica |
|
|||
|
|||
Salutari la toata lumea! Ideea de a ajunge in SUA mi-a veni de foarte putzin timp, prin urmare orice informatzie este utila pt. mine. Sunt dezorientata si nu stiu incotro s-o apuc. Singurul lucru care il stiu sigur este ca vreau sa ajung acolo si cam atat. Care ar fi calea cea mai scurta si mai sigura? Cu bursele m-am desumflat pentru ca termenul limita pentru aplicatii este ianuarie-februarie pentru urmatorul an scolar si nu am timp sa ma pregatesc pt. TOEFL si GRE. Acum ma gandesc la gasirea unui job acolo, cum sa procedez? Ce stiti despre contracte de munca pt. profesori, educatori? Stitzi vreun site cu oferte de munca pentru cetateni straini? Daca itzi face cineva chemare te potzi angaja acolo ca nerezident? Daca ma poate ajuta cineva macar cu o idee ii multzumesc mult pupici |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|