Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Interviul

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-29-2004, 04:38 PM
SimplySad SimplySad is offline
Junior Member
Bobocel

Default Viza ratata in 5 febr.

Voi posta aici in sfarsit povestea prietenei mele Adriana, scrisa de ea in speranta consolarii si sfaturilor voastre...

M-am aflat printre castigatorii anului 2004 la Loteria Vizelor. Inceputul de an a debutat in febra ultimelor pregatiri cu adunarea ultimelor acte, cu vizita medicala pe care am avut-o in 7 ian 2004 la Biomedica. Am ales acest centru intrucat am mai fost aici cu doi ani in urma impreuna cu parintii mei si atunci totul a decurs fara probleme. Personalul a fost foarte dragutz si dupa ce ne-au masurat, cantarit, sange atc, ne-au trimis sa facem razele dupa care a urmat un control medical efectuat de catre medicul ambasadei. Parca de aici nimic nu a mai mers cum trebuie. Fiul nostru in varsta de 17 ani era "prea gras" avand 94 kg la 1,86 m si trebuia sa ii facem analize de specialitate in plus, ceea ce a dus la primirea plicului lui cu o zi inainte de interviu, cand deja eram toti in panica. Primul interviu l-am avut pe data de 15 ianuarie , fiind programati pentru ora 8.00 . Am luat loc in partea stanga chiar in fata ghiseului 5. Pe ultimul rand, fata in fata cu ghiseul 6 era si colegul de suferinta Andrei Darlosan care a si scris despre noi in povestea lui, din fericire cu happyend. ("din pacate o familie cu un copil a fost respinsa si nu reprogramata pe motiv de semnatura"). Am fost strigati chiar la ghiseul 5 de catre Raluca Negoita care ne-a cerut pasapoartele, pozele si programarea. Ne-a verificat, cred, pentru a tastat numele noastre. Imediat dupa aceea m-a intrebat cine a semnat aplicatia, eu fiind castigatoarea. am raspuns foarte senin ca eu am semnat pentru ca asa si era , dar ce a urmat a fost o lovitura de traznet : semnatura din pasaport nu coincidea cu cea de pe aplicatie si pe buna dreptate, pentru ca in 2002 imi simplificasem semnatura si foloseam exclusiv semnatura noua pentru tot ce semnam. Cand am semnat aplicatia nu m-am gandit ca voi castiga pentru ca de 11 ani scriam an de an iar daca as fi castigat , lucru care s-a intamplat , si nici nu m-am gandit ca imi va contesta cineva semnatura. Dupa ce m-a intrebat de ce mi-am schimbat semnatura, am explicat ca semnam foarte multe acte si am fost cumva nevoita sa o simplific.... De fapt era vorba de o simplificare si nu o schimbare totala. M-a mai intrebat daca am ce arata in cazul in care mi se vor cere acte doveditoare ca semnatura de pe aplicatie imi apartine. Am raspuns afirmativ, oferind o groaza de acte de la lucru....ea a zis ok, mergeti la caserie, platiti si intoarceti-va cu chitanta. La caserie am platit 435 de dolari - viza mea, fara a plati si pentru sot si copil ,(ceea ce urma sa fac doar in cazul in care treceam de interviu si primeam viza) ...dupa ce am platit, am asteptat in sala aprox o ora si jumatate, pana am fost strigati la ghiseul 6 unde consula cea blonda ne-a pus sa spunem juramantul ceea ce am si facut toti trei in acelasi timp. Apoi a inceput tirul de intrebari : de ce mi-am schimbat semnatura, daca am acte oficiale (notarizate) sa arat pe loc, mi-a cerut permisul de conducere, cine mi-a semnat aplicatia, etc.... Degeaba am incercat sa explic intr-o stare de totala panica adaugata la o engleza precara ca am acte dar nu pe moment si ca am semnat personal aplicatia, parca nici nu ma mai asculta. Mi-a dat sa semnez ceva scris in limba engleza dar nu am inteles ce era asa ca am ezitat, credeam ca trebuie sa imi semnez ca o condamnare renuntarea la vize, ezitare care a enervat-o si mai tare, probabil a crezut ca ma gandesc care din semnaturi sa o folosesc. In final am semnat dupa care a semnat si ea sub semnatura mea si m-a anuntat ca nu voi primi viza. Am solicitat audienta la consulul general , moment in care a intervenit Raluca Negoita care mi-a spus : "Imi pare rau, in acest moment doamna consul a luat hotararea care este definitiva", si mi-a inmanat actele inapoi impreuna cu formularul de refuz, pentru motiv de semnatura. Insistentele mele nu mi-au fost de nici un folos si am parasit ambasada.
Mi-am anuntat familia (parintii si fratii mei -toti in Chicago datorita loteriei) care mi-au spus sa nu plec din ambasada fara a obtine o reprogramare si sa arat macar ceea ce aveam la mine, respectiv documentul de deschidere a contului din banca, semnat de mine cu aceeasi semnatura ca si pe aplicatie. Mentionez ca prezentasem la ambasada contul de 6000 de dolari, 2 x AOS de la sora si cumnatul meu- (cetateni americani), in valoare de 120.000 dolari fiecare + valoarea casei 1.350.000 dolari ( ati citit bine!) + doua oferte de lucru pentru mine si sotul meu si bineinteles greencardurile parintilor mei si ale fratelui meu si sotiei lui.
Am intrat din nou in ambasada mergand direct la ghiseul 5 unde i-am aratat Ralucai Negoita actul de la banca sperand sa mai fiu ascultata... mi s-a spus ca interviurile s-au incheiat si sa sun marti pentru o reprogramare pana la care sa adun cat mai multe acte oficiale semnate de mine cu semnatura simplificata. Am plecat acasa, un pic mai linistiti in ideea ca toata situatia se va lamuri si voi reusi sa dovedesc ca am semnat cu mana mea.....
Marti am sunat de acasa si Raluca m-a reprogramat pentru 5 februarie data la care trebuia sa ma prezint cu actele si familia, dupa cum mi-a spus ea. Am reusit sa adun in 2 saptamani un morman de acte, mai mult sau mai putin oficiale, tot ce am avut si am semnat dupa 2002 ( chitante, facturi, diplome, citatii, cereri de chemare in judecata, etc).

Ca sa fiu mai explicita : pasaportul meu l-am semnat in 15 mai 2002 cu semnatura veche iar in iunie 2002 , odata cu terminarea facultatii am inceput sa folosesc semnatura noua astfel ca aveam acte semnate cu noua semnatura cu patru luni inainte de aplicatia la loterie( octombrie 2002).
In 5 febr m-am prezentat cu tot dosarul de acte si cu familia mea. Mai intai Gabi Szabo a zbierat la mine de ce mi-am adus toata familia cu mine . Desi spuneam ca asa mi s-a spus la telefon, sotul si fiul meu au fost scosi din sala iar mie mi s-au cerut doar acte din perioada oct.-nov.2002 , perioada de aplicatie la loterie. Desi am avut 2 acte cu 3 semnaturi din acea perioada, un singur act mi-a fost retinut si nu toate trei semnaturile. Restul actelor mi-au fost refuzate . Am fost poftita in sala iar dupa o ora, am fost strigata la ghiseul 5 de catre doamna consul care mi-a spus ca nu trebuia sa imi schimb semnatura si ca americanul nu si-o mai schimba de la 16 ani si trebuia sa cunosc legea americana care nu permite sa iti schimbi semnatura. Argumentul meu ca eu sunt romanca si m-am ghidat dupa ce am stiut , sau am crezut.... a lasat-o rece. am cerut did nou audienta la consulul general, dar mi s-a spus din nou ca nu am acest drept, eventual sa trimit o cerere prin fax, dandu-mi un numar, pe care nu l-am retinut.
Memoriul de 5 pagini l-am trimis prin fax si ulterior cu posta in data de 12 februarie , impreuna cu tot dosarul meu de acte, iar familia mea a trimis acelasi memoriu impreuna cu recomandarile unui senator si congressman americani. De asemenea , cumnatul meu mi-a angajat un avocat american pentru a sustine cauza mea, dar nu stiu detalii despre asta...

Asta e tot..... astept parerile voastre si desigur orice vesti bune despre cazuri similare rezolvate, daca exista si orice sugestii despre ce demersuri as mai putea face. Cu ajutorul Gianinei si al Duducai carora le multumesc , am vorbit deja la telefon cu Florina Ion care este tot in asteptarea raspunsului la memoriu.......
Old 02-29-2004, 08:17 PM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

O mica sugestie.. poate ajuta, poate nu. Trimite-ti povestea pe adresa redactiei ziarelor centrale. Poate se gaseste un redactor sef care sa decida ca ar putea scoate un articol interesant din asta. Iar daca rudele tale din state ar trimite-o unor ziare cu orientare democrata, acestea ar putea fi interesate sa publice niste fapte care dovedesc incompetenta functionarilor pusi in functie de catre republicani.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shagu_sah/my_photos
Reply With Quote
Old 03-03-2004, 05:21 PM
Junior Member
Bobocel

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns....respectiv one and only Shaguna..... Problema s-a rezolvat intre timp, iar Adriana va pleca in 27 aprilie spre Chicago.
Old 03-03-2004, 05:35 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Si noi multzumim

Si noi multzumim pentru poveste DAR cred ca acum esti dator SI cu rezolvarea situatziei aici pe forum MAI ALES ca Adriana nu a fost singura cu aceasta problema a semnaturii ....

DECI TE ASTEPTAM CU RESTUL POVESTIRII !

Am eu grija sa o pun dupa aia la loc de cinste !

One Love, One Mission, ONE.
Reply With Quote
Old 03-06-2004, 06:17 PM
Junior Member
Bobocel

Nu stiu despre voi, dar for some reason eu nu am putut sa accesez acest forum din nici o locatie vreme de cateva zile. Am reusit in aceasta seara pentru prima data.
Alex, multumesc pentru mesaj. Vreau sa-ti spun mai intai ca in spatele nickname-ului simplysad se afla o fata cu nostalgia Americii care a incercat sa-si ajute cumva, inclusiv prin voi, o prietena foarte trista. Povestea ei este cu happyend, thank God. Ea va pleca in America impreuna cu ai ei, dar eu voi ramane mai departe aici..... cu sperantele si visele mele. Am postat povestea ei aici cautand solidaritate si ajutor pentru ca stiu ca nu este singura pe care au respins-o la interviu din cauza semnaturii si am vazut pasiunea si caldura cu ti se vine in inatampinare. Poate ca totusi povestea Adrianei i-a surprins pe forumisti extenuati de propriile probleme sau prinsi cu altele..... Poate ca nici formula de a comunica cu ea indirect prin mine nu a fost cea mai fericita dar a fost singura posibila.
Cum s-a rezolvat? Asa cum am scris si in mesajul initial. Cu un memoriu la consulul general, foarte bine intocmit si foarte deschis si sincer, cu recomandari din America si cu foarte multa rugaciune. In 18 martie se vor prezenta sa-si ridice vizele. Daca cineva doreste detalii de genul carora le-am scris despre primele doua interviuri, le voi povesti dupa aceasta data.
Cat despre locul de cinste Alex, tu stii cel mai bine..... Dar si eu zic ca merita...
Old 03-06-2004, 07:03 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

De-a dreptul stupefiant...de frumos...
Felicitari prietenei tale...sincer, n-am cuvinte...dadeam foarte putine sanse prietenilor tai...si totusi.....ma bucur enorm pentru ei...asteptam, cand vei vrea tu, intrega poveste. Noroc in continuare!

Simplysad, poate ca te vei hotara sa ne spui atunci si cine esti cu adevarat...ceva din mesajele tale tradeaza faptul ca nu esti intermediara!
Reply With Quote
Old 03-07-2004, 05:32 PM
Junior Member
Bobocel

Default pentru Duduca

Am stat o vreme si m-am gandit dupa ce am citit presupunerile de final. Totusi inca nu m-am prins. Cum adica ceva din cuvintele mele tradeaza faptul ca nu sunt o intermediara? Intermediara intre cine si cine? Adriana e Adriana, eu sunt Cristina. Suntem prietene si colege (inca) de servici. Ea a castigat loteria, eu nu. Eu sunt conectata permanent la internet in biroul alaturat, ea nu. Ea pleaca, eu raman. Get the picture? V-am vorbit voua desprea ea atunci cand ea nu mai putea nici sa vorbeasca nici sa mai spere. Oare notiunea de prietenie a devenit atat de perimata incat manifestarile ei nasc suspiciune si indoiala?
Orice vei dori sa stii despre mine iti voi spune, atat timp cat prezumtia de onestitate, de la care eu nu imi pierd vremea ca sa ma abat, nu este inlocuita de altele.
Old 03-07-2004, 07:13 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Multumesc frumos, nu mai vreau sa stiu altceva...tonul tau spune prea multe!
Reply With Quote
Old 04-18-2004, 06:33 AM
Rozalia Rozalia is offline
Junior Member
Bobocel

Salut! Sunt Rozalia si impreuna cu familia mea traversam o situatie similara, la fel de absurda si dureroasa. Si noi am incercat sa revenim cu o reprogramare pentru a lamuri acceasi acuzatie de neveridicitate a semnaturii mele pentru DV-2004. N-am prea reusit mare lucru, dar mesajul citit ne-a mai dat o raza de speranta; As vrea sa comunicam direct pentru a coopera si a gasi poate o maniera de a demonstra adevarul. Iti trimit adresa de mail:[email protected]
As vrea sa stiu cum trebuie procedat pentru a trimite si noi un memoriu, cine stie poate lucrurile se vor misca daca vor vedea ca suntem mai multi...
Mi-am cam pierdut speranta dar daca se mai poate? Daca adevarul nostru ar iesi la lumina ?
Reply With Quote
Old 04-18-2004, 01:40 PM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default procedura

O sa incerc sa iti descriu eu cum s-a procedat in cazul Florinei, care din pacate nu stiu daca are sau nu un final fericit pentru ca am pierdut legatura cu ea atunci cand am plecat din tara.
Ea a fost respinsa la interviu pe motiv de semnatura, desi avea dovezi arhisuficiente de bani, AOS-uri si proprietati si desi semnatura era a ei ca si intreaga scrisoare de altfel, care era scrisa de mana ei.
Dupa respingerea la interviu, a redactat un memoriu, in engleza, in care a expus toata povestea ei, a pus toate actele necesare intr-un plic, a atasat si documente care dovedesc ca semnatura respectiva era a ei si le-a trimis la ambasada. A mai cerut si expertiza grafologica in cazul in care tot sunt nedumeriti asupra potrivirii semnaturilor.
Scrisoarea a fost adresata catre consulul general Smith, adresa si numele lui se gasesc pe site-ul ambasadei, la www.usembassy.ro.
In rest, poate binevoieste SimplySad sa descrie ce scrisori de suport a mai pus si sa va dea si alte detalii.
Va tin pumnii sa rezolvati cu bine situatia.
Gianina

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules