Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

am luat viza in 25 oct.Anca si Marcel

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 10-27-2006, 08:10 AM
dina_73 dina_73 is offline
Membru
Invatzacel

Default am luat viza in 25 oct.Anca si Marcel

Buna tuturor,

Dupa mult stres si emotii a venit si mult asteptata viza.
Am ajuns cu o zi inainte la Bucuresti si ne-am cazat la hotel Elizeu (era aproape 12 noaptea).
Dimineata pe la ora 7.30 am ajuns in fata ambasadei si acolo ne-am intilnit cu ceilalti loteristi(era si Catalin) pe care ii salut.Am fost 4 familii si un baiat singur.Am inceput sa povestim intre noi sa mai destindem atmosfera pina la ora 8 cind stiam ca trebuie sa ne cheme un gardian.In sfirsit a venit respectivul si ne-a spus sa prezentam pasapoartele si a inceput sa ne strige dupa tabel.Apoi am intrat in ambasada unde a urmat procedurile de verificare dupa cum bine stiti.Noi am avut doar plasa cu actele, banii si mobilele,eu nu mi-am dus nici macar poseta cu mine tocmai ca sa nu mai pierdem vremea cu verificatul.Ne-au retinut plasa si mobilele si apoi am urcat la etaj unde un angajat al ambasadei( de la security) ne-a poftit sa stam jos pe locurile indicate de el.A urmat asteptarea......In jur de 8.30 am fost prima familie strigata la ghiseul 6.Acolo era o tipa amabila dar ferma nu stiu cum o chema( nu era GS) care a inceput sa ne ceara actele in ordinea plicului 2.Noi am avut 2 dosare unul in care erau toate actele pe care trebuia sa le predam iar celelalt era cu acte aditionale in caz ca mai cerea ceva.
Predarea actelor a decurs repede si nu am avut nici un fel de problema.
Sotul a fost aplicantul principal iar eu secundar.
Am predat urmatoarele acte:
Scrisoarea de programare
Certificat de nastere(tip vechi)original, copie xerox, traducere legalizata (sotul)
Idem ( eu)
Certificat de casatorie original(tip vechi), 2 copii xerox + 2 traduceri legalizate
Cazierele pt amindoi,copie xerox+ traduceri legalizate
Livretul militar al sotului, copie,traducere leg.
Diploma de bac al sotului original,copie,trad.leg
Dilpoma de licenta al sotului original,copie,trad.legalizata
Mie(aplicant secundar) nu mi-au fost cerute actele de studii
La suportul financiar am avut:contract de vanzare-cumparare la apartament original,1 copie xerox,traducere legalizata,evaluarea la apartament ,1copie xerox+ traducere legalizata( am tradus doar sinteza evaluarii si a fost ok).
Vreau sa va spun ca apartamentul a fost luat pe credit de locuinta deci ipotecat si nu am avut probleme.Nimeni nu ne-a intrebat nimic referitor la ipoteca.Deci nu este necesar sa va platiti integral locuinta inainte de interviu.
La suportul financiar am mai avut un extras de cont de 7.ooo euro+ o adeverinta tradusa de la directorul bancii si o adeverinta de la bursa tradusa in valoare de 111 mil. si atit.
Ne-a intrebat daca mai avem ceva la suportul financiar si am spus ca nu.Apoi platit la casierie 1.510$ si am asteptat.
Dupa ceva timp am fost chemati al ghiseul 1 la amprentare iar pe la 10 si ceva( cred ca atita era) am fost chemati la ghiseul 6 la interviu.Era o doamna consul foarte amabila.Ne-a intrebat daca stim engleza si am zis ca mediu si ca am prefera sa avem interviul in limba romana.Ea ne-a spus"Let's try to speak in english"
Intrebarile au fost urmatoarele:
Daca am mai fost casatoriti,daca avem copii, unde lucram, ce functie avem,cit timp am fost plecati in strainatate,cine este persoana la care mergem iar pe sotul l-a mai intrebat daca a aplicat anul trecut pentru viza turistica si unde a vrut sa plece.
Ne-a mai intrebat de unde avem 7.000 euro si i-am spus ca am vindut o masina.A fost OK( oricum aveam la noi actul de vinzare-cumparare a masinii in caz ca cerea dar nu a fost cazul)
Ne-a spus ca am luat viza, ne-a felicitat si ne-a spus sa luam loc pina se proceseaza vizele.Am asteptat o ora dupa care ne-au anuntat pe toti sa revenim la ora 16 dupa vize ca a avut loc o defectiune in sistem.
A fost o zi frumoasa de toamna mai ales ca toti cei programati in aceasta zi am luat viza.
Vreau sa va spun pt cei care si-au schimbat recent pasaportul... sa-l aduceti la interviu si pe cel vechi.Asa am facut si noi dar noua nu ne-a cerut pasaportul vechi.Dar mai bine sa le aveti la voi...nu se stie niciodata.
Cam asta a fost la interviu.
Vom pleca in Chicago dar inca nu stim exact cind.
Va dorim sa aveti bafta celor care urmeaza sa aveti interviul si celor care urmeaza sa plece in USA.
Sa ne auzim cu bine si in continuare pe forum.
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules