Loteria Vizelor de la A la Z :: Pagina Loteristilor
Home arrow Pregatirea pentru Interviu arrow Suportul financiar
Friday, 27 February 2015
 
 
Suportul financiar Listare E-mail
Cuprins
Suportul financiar
AOS I
AOS II
AOS III

Affidavit of Support (AOS). Sponsori si sponsorizati.

" Affidavit of Support " este un document american oficial, cu numarul I-134, care se completeaza de catre un cetatean american sau un rezident permanent cu drept de munca, in favoarea unui loterist/familii de loteristi, participant la programul Diversity Visa. Relatia dintre sponsor si sponsorizat poate fi de orice fel: rudenie, prietenie, simple cunostinte, etc., insa la interviu de obicei se va cere ca beneficiarul AOS-ului sa demonstreze aceasta relatie (totusi, uneori o simpla declaratie verbala este suficienta). Modelul de formular precum si detalii despre acesta se gasesc la urmatoarele adrese:

Aici pe site : download
Varianta oficiala: download

Acest document, completat cu toate datele persoanei "sponsor" cit si ale persoanei/persoanelor "sponsorizate", trebuie legalizat de catre un notar sau ofiter consular american. De precizat ca este suficient un singur AOS pentru toata familia care pleaca in SUA. Aplicantul principal se va trece primul in formular, iar insotitorii la rubrica speciala "persoane insotitoare".

Atentie!

Exista doua formulare diferite de tipul " Affidavit of Support ". Formularul I-834 este cel utilizat pentru vizele de emigrare cu exceptia emigrarii prin programul " Diversity Visa Lottery " (loteria vizelor). Pentru loteria vizelor, nu este acceptat decit formularul I-134.

Atentie!

AOS-ul este valabil 12 luni de zile, incepind de la data legalizarii lui. in interiorul plicului 2 (trimis de catre KCC), se afla documentul intitulat "Programare pentru solicitantii de vize". Alienatul final precizeaza: "Daca sunt cerute de ofiterul consular, formularele " Affidavit of Support " (I-134) si ofertele de lucru prearanjate NU trebuie sa fie mai vechi de 12 luni in momentul prezentarii acestora ofiterului consular".

Informatie!

Formularul I-134 este folosit si pentru vizitatorii SUA. Acest document trebuie completat si in cazul in care se doreste invitarea in SUA a unei rude/prieten, etc.

Deci, un " Affidavit of Support " (AOS) este o declaratie tip care trebuie completata de catre sponsor si legalizata de un notar sau un ofiter consular. Totusi, la ambasada de cele mai multe ori se cer si copii dupa formularele 1040 sau W2. Recomandabil este sa rugati sponsorul sa va trimita si aceste formulare. Formularul 1040 este o declaratie pe propria raspundere care trebuie completata anual de fiecare rezident american cu drept de munca. in aceasta se declara venitul brut pe anul precedent si este folosita ca baza de impozitare. Formularul W2 este completat de catre angajator si specifica venitul obtinut de la acel loc de munca impreuna cu impozitul platit deja. Pentru cei care sunt " self-employed " (adica muncesc acasa sau au asociatii familiale, etc.), nu exista decit formularul 1040. Formularul 1040 NU trebuie legalizat. El contine toate informatiile sponsorului (inclusiv SSN-ul) si poate fi verificat imediat de catre oficialitati, consultind baza de date disponibila (se verifica pe loc in ambasada, daca este cazul).

Persoana care acorda AOS-ul (numita si sponsor) trebuie sa aiba un venit anual care sa depaseasca pragul de saracie stabilit de guvernul Statelor Unite. Venitul sponsorului trebuie sa fie suficient de mare astfel incit, in caz de nevoie, sa permita intretinerea tuturor dependentilor sai impreuna cu sponsorizatii. Astfel, daca familia sponsorului este compusa din 2 persoane iar familia sponsorizata este compusa din 3 persoane, venitul sponsorului trebuie sa fie mai mare decit pragul de saracie pentru o familie de 5 persoane. In fiecare an, Departamentul de Sanatate si Servicii Sociale al guvernului Statelor Unite (Department of Health and Human Services) publica o lista intitulata ?Poverty Guidelines" (Indicator de saracie) care contine aceste cifre. Aceasta lista poate fi consultata la adresa de mai jos:
http://travel.state.gov/visa/poverty_levels.htmlUltima actualizare ( Tuesday, 28 November 2006 )
 
Ultimele Discutii
Latest Active Threads

Bookmark Us


 
Top! Top!

Disclaimer
Acest site nu este afiliat cu nici o organizatie, companie sau grup de persoane ce au ca obiect promovarea emigrarii, nu incurajeaza si nu suporta emigrarea sub nici o forma. Informatiile oferite pe acest site sint cu caracter informativ si nu pot fi luate ca litera de lege. Toate documentele oficiale sint preluate de pe situ-rile ce le-au publicat, oferindu-se si link-ul catre resursa respectiva. Opiniile si experientele enuntate in cadrul acestui site sint subiective, proprietatea enuntatorilor si nu pot fi trasi la raspundere pentru inadvertentele sesizate in viata reala.Aiud