Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-04-2005, 01:48 PM
MihaiL's Avatar
MihaiL MihaiL is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default Monica, Mihai si Gabriel - Los Angeles - 2005

28 dec - printre ultimele vize din 2004

La multi ani si un an bun va uram dragi forumisti,

Abia azi am reusit sa avem si noi acces la internet pentru a posta povestea interviului nostru. Interviul l-am avut pe 28 decembrie, dupa care imediat am plecat la munte sa petrecem Revelionul. Dupa interviu, am scris cateva impresii la cald, dar nu am avut posibilitatea sa mai intru pe net. Multumim celor care ne-au ajutat prin informatii si suport, si dorim succes in continuare celor ce urmeaza calea Americii.

"Azi am fost si noi la interviu… si am luat vizele!!!
Totul a fost asa cum multi au mai scris pe forum si tuturor vrem sa le multumim pentru ca au impartasit din experienta lor.
Initial am fost programati la interviu pe data de 28 octombrie, avand numar de caz f mic. (3 cifre). La vremea aceea eram in Tokyo si nu puteam veni la interviul programat. Ne-a fost tare teama cand am amanat interviul pentru ca toata lumea ne sfatuia sa nu o facem. Dar ne-am luat inima in dinti si am decis sa il amanam pentru decembrie , deoarece oricum veneam in tara pentru sarbatori. Se pare ca nu a fost o idee rea.
Reprogramarea interviului am facut-o pe 28 Decembrie, din Tokyo, comunicand pe email cu Dna Draghici. M-a impresionat ca au fost foarte prompti cu raspunsurile la intrebarile mele si cu flexibilitatea in alegerea de catre mine a datei interviului. Fata de Dna Draghici nu am decat cuvinte de lauda, mi s-au parut profesionisti. Nu voi repeta ceea ce au scris altii despre predarea actelor, ci va voi spune doar ce a fost specific interviului nostru. Dna Draghici m-a bestelit putin pentru ca desi imi aranjasem actele destul de bine, la inceput mi-a cerut certificatele de nastere si eu le aveam pe toate 3 la un loc, dupa care urmau copiile tuturor certificatelor si a durat putin pana le-am aranjat in ordinea ceruta. (CN + copie pentru fiecare in parte) . Asa ca, va sfatuiesc sa fiti atenti si la detalii din astea. Avea dreptate pentru ca pe noi ne-au luat primii, desi mai erau si alte familii cu copii mici. M-am gandit eu ca ne-au luat primii fie din cauza faptului ca (probabil) aveam cel mai mic nr de caz, fie pentru ca Mihai deja incepuse sa planga pentru ca nu isi facuse complet somnul de dimineata.
Ca veni vorba despre venitul cu copii mici la interviu, chiar nu inteleg care e logica… Doar ei nu pot spune nici un cuvant, nu contribuie in nici un fel la decizia ambasadei de a acorda sau nu viza, si nu numai atat, dar mai si enerveaza pe ceilalti care asteapta stresati interviul. Nu inteleg de ce trebuie chinuiti sa fie de fata la interviu, mai ales pentru cei din provincie e foarte greu. Poate se va schimba in viitor regula asta, care pentru mine pare stupida.

In rest nu am avut nici o problema la interviu, mi-a luat extrasele de conturi si evaluarea unui apartament (nu am avut AOS) si pana la 9:30 eram deja cu interviul cu consulul gata. La 11:30 ne-au chemat dupa pasapoarte si gata.

Analizele medicale le-am facut chiar a doua zi dupa ce am aterizat din Tokyo, pe Mihai il dusesera ai mei la analize cu vreo luna in urma. Am fost la CMU. Foarte draguti cei de acolo, dar mi s-a parut mult prea scump pentru ce au facut.
Imediat am plecat fiecare in orasul in care ne-am nascut pentru ca, desi aveam buletin de Bucuresti, nu am riscat sa scoatem cazierele din Bucuresti, pentru ca dura mai mult si venea vacanta de Craciun. Totul a mers ca pe roate si cu cazierele si cu legalizarea si traducerea celorlalte acte ce ramasesera netraduse. Am uitat sa va spun ca am adus cu noi si cazierele din Japonia.
Mi-au cerut diplomele de bac si licenta, dar ce a fost curios, sotului meu nu i-au cerut nimic, nici macar bac-ul. (poate o fi fost o scapare)

Acum noi ne pregatim de petrecere ca ne-am hotarat sa mergem la munte de Revelion. Asa ca am lasat baietelul la bunici, si suntem in drum spre Sambata, unde ne asteapta un grup mare de prieteni.
Va dorim petrecere frumoasa de sarbatori si un an nou bun.

Multumim tutror celor care scriu si intretin acest forum. E o treaba excelenta!

Noi ne indreptam spre Los Angeles in martie, daca nu voi reusi sa prind un job la NY inainte. (asta cu recomandarea unui forumist, caruia ii multumesc, dar ii pastrez anonimatul.)"

Monica, Mihai si Gabriel

Ian 4, 2005

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules