Dragi prieteni,
Imi cer scuze ca a durat asa de mult pana am scris povestea noastra dar noi suntem in concediu aceasta saptamana si acum scriu dintr-o bomba de internet din oras unde nu prea imi face placere sa intru. Pe scurt derularea filmului este urmatoarea: in ziua de 25 octombrie am efectuat vizita medicala la centrul medical Unirea impreuna cu o alta familie de loteristi din Margita Bihor cu care ne-am intilnit si facut cunostinta la ora 8.00 la mentionatul cabinet. Totul a decurs cat se poate de bine si cursiv razele pulmonare linga Optinova (400.000 lei) si costul medicalelor pt. trei persoane 138 EUR la cursul zilei (5.657.000 lei). La ora 16.00 am ridicat rezultatele in trei plicuri galbene si sigilate cu mentiunea ca celor de la ambasada nu le prea place sa se umble in ele. A doua zi la ora 7.30 eram in parcarea de la Intercontinental dar spre surprinderea noastrea trotuarul din fata ambasadei era deja plin cu toate ca afara nici nu se luminase. Toti loteristii am fost programati la ora 8.00 cu toate ca trecerea de bariera s-a facut pe la ora 8.10 asezandu-ne cuminti crezand ca ne vom auzi si numele noastre strigate. pace si voie buna deoarece toti care venisera pt. vize temporare de vizita sau de lucru au intrat tot la 10 minute cate 5 persoane iar noi asteptam la bariera. La ora 8.45 probabil la initiativa d-nei consul aau chemat inauntru familile cu copii pt. a nu mai sta in frig. Acolo am facut cunostinta si cu familia lui Simina (Shrek) Florin si baiatul lor Andrei precum si cu familia Ungureanu din Brasov. La intrarea in ambasada am avut placerea sa o cunoastem si pe d-na Gabi Szabo care ne astepata si ne-a cerut pozele si pasapoartele. Ordinea la preluatul actelor precum si la interviu s-a pastrat dupa cum am intrat fara sa fie vreo lista. familile de loteristi au fost impartite jumatate la ghiseul 5 si cealalta jumatate la giseul 6. Dupa controlul de rutina facut de angajatii de la ambasada am intrat si ne-am asezat in sala de asteptare pt. a preda actele. La ora 9.15 am fost strigati la giseul 6 unde ne astepta d-na Draghici Nicole (alias GS) care a luat-o din prima pe sotia mea ac de ce a mai trimis la KCC si fisa postului din Romania deoarece le-am creat o serie de probleme lucratorilor de acolo deoarece au trebuit sa mai aiba grija si de acea hartie de parca nu puteau sa o puna la cos nefiind un document atat de important. Intentia noastra a fost de a arata ca avem un loc de munca si nu de a le crea batai de cap (de parca nu au fost si ei platiti in aceea taxa de 435 USD de persoana). aurmat predatul actelor in ordinea stiuta si anume invitatie, certificat de nastere , de casatorie diploma de studii, medicalele si suportul material culminand cu AOS-ul. Este de preferat sa aveti un singur dosar deoarece se usureaza munca de predare si verificare. Ne-a mai intrebat cat am stat cel mai mulat in starainatate daca am mai fost casatorit daca vom locui la adresa mentionata in AOS si unde lucram. Dupa aceea a fost intrebata Otilia daca poate sa sustina interviul cu d-na consul in limba engleza (ea fiind castigatoarea DV). Din actele mele ca sot a vrut decat certificatele de nastere , casatorie copie si livretul militar bineinteles plicul cu medicalele. Pt. Razvan baiatul nostru a avut nevoie de certificat de nastere si examenul medical. Apoi am platit pt. toata familia 1305 USD si apoi am luat loc in salam de astepatare unde am asteptat sa fim chemati pentru interviu, Nu luati nici un act in plus fata de cele cerute de cei de la ambasada. la interviu am intrat la ora 13.15 penultima familie dupa noi aau mai ramas de intervievat decat familai Ungureanu. Duarata interviului 3 minute cu trei intrebari si anume daca vom locui la adresa specificata in AOS unde lucram si daca vom vinde apartamentele la plecarea din tara. Apoi ne-a ;uat amprentele si ne-a pus sa juram si sa revenim la ambaasada la ora 16.00 dupa vize. Este foarte simplu daca aveti toate actele in regula trebuie sa fiti doar inzestrati cu multa rabdare si sa nu cedati cu nici un pret. Viza am primit-o la poarta de la Gabi Szabo la ora 16.00. Suntem foarte bucurosi si dorim la cat mai multe familii sa guste din aceasta bucurie a reusitei de a visa cu ochii deschisi la ceea ce isi doreste fiecare de mult (cum este cazul nostru). Multumlim lui Dumnezeu ca ne tine sanatosi si ca am trecut si acest examen. Multumim lui Alex pentru sfaturi si pt, acest forum precumsi tuturor celor ce au sdcris pe forum pastrand astfel contactul cu realitatea si fiind astfel la zi cu toate informatiille despre interviu. Multumesc lui Duduca, Cezar, Geanina precum si lui Adrian Munteanu pt. sfaturile lor. Dumnezeu sa ne ajute.
Noi vom zbura spre Los Angeles- West Hills in luna februarie 2005.
Ramaneti cu bine.
Cu prietenie,
Calin Otilia si Razvan