Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

Cristi si Anca - Los Angeles - 2005

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-11-2004, 12:21 PM
CRosca's Avatar
CRosca CRosca is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Default Cristi si Anca - Los Angeles - 2005

Pe 8 Noiembrie am luat si noi mult asteptatele vize. Interviul a fost mult mai usor decat ne-am asteptat.

Analizele medicale le-am facut la Centrul Medical Unirea la sfarsitul lunii septembrie. Personalul a fost foarte dragut, asa cum a fost descris pe forum. Ne-au facut cate 2 vaccinuri. Pretul total a fost de 160 USD.

O parte din acte( diploma de BAC si cazierele ) le-am tradus la traducatoarea care si-a facut reclama pe acest site( cea care sta in zona Basarab ) si bineinteles ca am avut surprize. Pretul era mai mare decat cel pe care l-a anuntat pe acest site, insa asta nu a fost tot. Dupa ce mi-am luat actele am intrebat-o daca le-a tradus cu atentie si bineinteles ca am primit un raspuns afirmativ foarte increzator. Asteptand metroul am zis sa ma uit pe diploma de BAC … si ce sa vezi … era gresita. Inversase 2 date intre ele. M-am intors si i-am aratat greseala iar in timpul in care ea corecta am zis sa verific si cazierele. Nu mica mi-a fost mirarea cand am descoperit ca si un cazier era gresit … locul nasterii era incomplet. Deci din 3 acte 2 mi le-a gresit. Asa ca daca aveti de gand sa apelati la serviciile acestei traducatoare sa va asteptati si la preturi de 100.000 lei / pagina, iar la sfarsit sa va verificati cu mare atentie toate actele.

Initial noi trebuia sa avem interviul pe 19 Octombrie, insa pe 15 Oct m-am imbolnavit si am stat internat in spital 2 saptamani. Mi-am reprogramat interviul ptr data de 8 Noiembrie la ora 8.00.

Pe data de 8 Nov. la 7.20 am fost in fata ambasadei, unde era destul de aglomerat. Am trecut de prima bariera, apoi am fost separati loteristii de ceilalti veniti ptr alte tipuri de vize. In aceeasi zi au mai fost la interviu Razvan si Olimpia, Eliza si inca un cuplu din Cluj casatorit dupa plicul 1 care nu stiau de forum. Pe la ora 8 a aparut Nicole Draghici si ne-a luat pasapoartele si pozele sotiei mele. Apoi am fost lasati sa intram in ambasada. Pe la 8.30 am fost strigati primii la ghiseul 6 de catre Nicole Draghici. Eram destul de emotionati pentru ca stiam de pe forum ca Nicole Draghici nu are o reputatie prea buna. Mai intai mi-a dat formularul inapoi ca sa-mi modific statutul marital si sa completez datele sotiei. I-am dat inapoi formularul meu si apoi ni l-a cerut pe cel al sotiei. Mi-a cerut adresa din USA unde sa ne vina GC-urile si m-a intrebat cine este acea persoana. Apoi m-a intrebat ce meserie am aici in tara si ce vreau sa lucrez acolo. Apoi ne-a zis sa-i dam actele( original + copie xerox + traducere legalizata ) pentru amandoi in ordinea in care o sa ni le ceara ea. Am inceput cu certificatele de nastere, apoi cu cel de casatorie si apoi am dat cazierele. A intrebat-o pe Anca daca a mai fost casatorita, daca are copii si cat a stat in afara granitelor tarii, apoi i-a cerut analizele medicale. Dupa asta mi-a cerut mie diplomele de studiu( BAC + facultate ) si mi-a pus aceleasi intrebari si mi-a cerut analizele si mie. Apoi ne-a cerut dovezile materiale. I-am dat un extras de cont. Am avut 2 conturi ( unul in USD si unul in Euro ); in total am avut echivalentul a 15.000 USD. Ne-a intrebat de unde avem banii. I-am raspuns ca majoritatea de la parinti( aveam declaratii insa nu ni le-a cerut ) si restul de la nunta. Mentionez ca nu am avut nici AOS, nici oferta de muna. Singura dovada materiala au fost banii din cont. Apoi ne-a cerut dovezile relatiei. Am avut un album de poze( ne-a intrebat daca le avem si pe cele de la cununie si i-am zis ca nu ), niste scrisori, facturi de telefon cu 6 luni inainte de a castiga, si o viza comuna in Grecia cu un an in urma. Le-a luat pe toate si a zis ca o sa se uite doamna consul pe ele. M-a mai intrebat daca stiu engleza si pot sa sustin acest interviu in engleza. Apoi m-a trimis sa platesc taxa de 870 USD la casierie si sa-i aduc chitanta. Cam asta a fost interviul cu celebra Nicole Draghici, care sincer sa fiu nu mi s-a parut deloc acra. Poate am avut noroc si am prins-o intr-o zi buna .

Apoi am asteptat in sala vreo 2 ore, dupa care am fost chemati din nou la ghiseul 6 de catre o doamna consul foarte amabila si zambitoare. Ne-a salutat, ne-a luat amprentele, ne-a intrebat de cand ne cunoastem, de cand suntem impreuna, de ce ne-am casatorit. Apoi m-a intrebat pe mine ce meserie am si ce vreau sa lucrez in SUA. Apoi ne-a mai intrebat daca am facut nunta ca sa facem rost de bani pentru a pleca in SUA. Cu zambetul pe buze ne-a zis ca totul e in regula si sa venim la 4 dupa vize. Am plecat de la ghiseu si mi-am amimtit ca nu semnasem formularele si nici nu jurasem, insa intre timp fusese chemat la ghiseu cuplul din Cluj. Dupa ce a terminat cu cuplul din Cluj m-am intors la ghiseu si am intrebat daca nu cumva trebuia sa semnam ceva. Zambind, si-a cerut scuze si ne-a dat formularele sa le semnam si apoi ne-a pus sa juram.

La 4 am fost din nou la ambasada insa de abia pe la 5 fara un sfert a aparut si Nicole Draghici cu plicurile galbene si cu pasapoartele noastre. Ne-a instruit si apoi ne-a urat succes. Cam asta a fost experienta noastra. Noi vom pleca spre Los Angeles la sfarsitul lui februarie.

In final as vrea sa multumesc si eu lui Alex ptr ca a creat acest forum minunat, Gianinei, lui Shaguna, CB, MihaiL, CarmenPaunescu2003, Shrek, Violetei, CaViorel precum si tuturor care contribuie cu informatii utile la acest forum. Bafta multa celor care vor urma.

Cristi si Anca
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules