|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
Monica si Ady - New York - 2003
Interviu 09 septembrie 2003
Ady si Monica Fenesan (sau invers?) Trecand peste vizita medicala, unde spre deosebire de altii am fost taxati cu doua vaccinuri (unul antitetanos iar altul trivalent antirubeola, rujeola si nu mai stiu ce), iata-ne ajunsi in fata ambasadei. Atunci mi-am amintit de o observatie de pe site despre felul in care esti tratat fata de restul lumii care astepta acolo in sensul ca, cum pronunti cuvintele �cu loteria� cum intri ca prin branza si nu te opresti decat sus in sala de asteptare pe dreapta (locul rezervat loteristilor) unde mai erau in jur de 18 persoane cu binecunoscutele plicuri mari galbene�si cu aceeasi fata crispata cum cred ca aveam si noi.. Plini de emotii (mi-am adus aminte de sesiuni) am asteptat vreo jumatate de ora cu ochii pe ghiseele 4,5,6 unde culmea, nici o miscare. La un moment dat ma aud chemat exact din partea opusa, din dreapta, de la un ghiseu fara numar, de catre o tipa blonda cam acra. Aveam pregatite cele 2 dosare (pt. mine � castigatorul si pt. sotia mea) cu documentele in ordinea ceruta in cel de-al doilea plic. Consider ca nu mai este necesara detalierea acestora, site-ul oferind cum se spune mura-n gura toate informatiile necesare. Foarte important ! si posibil motiv de amanare : a) in cazul in care sponsorul nu este cetatean american trebuie neaparat copie dupa Incoming Tax Return (am mai avut si copii dupa dovada de angajare, form. W2, greencard, dar nu le-a cerut) b) in cazul cumpararii apartamentului de la parinti trebuie neaparat declaratie incheiata la notar de la eventualii frati ca nu au nici o pretentie asupra acestuia; am avut si actul de proprietate si buletinele parintilor care atesta ca locuiesc in alta parte dar a spus ca nu trebuie datorita faptului ca suntem casatoriti inainte de a castiga la loterie (!); Ca dovezi ale suportului financiar am avut : doua adeverinte (fara specificarea datei deschiderii contului � costa 120.000 lei la BRD-GSG) fiecare a cate 5.000 USD (fara extrase de cont), evaluare ANEVAR pt. apartament de 36.000 USD, un AOS de 107.000 USD asa ca nici nu am mai aratat si dovada ca avem o masina. Dupa cum am observat, tipa de la ghiseu completeaza pe parcurs un fel de foaie centralizator in care sunt prezentate succint toate informatiile despre tine � scoala, suport material, cazierul , nivelul de engleza (mediu)etc� Dupa predarea documentelor si achitarea taxei am luat loc si am asteptat cam o ora pana in momentul in care am fost chemati la ghiseu. Ce deranjeaza cel mai mult este lipsa totala de intimitate (macar la ghiseele 4,5,6 stateai mai departe de public), aici interviul (!) avand loc la o jumatate de metru de ceilalti castigatori). Dincolo de geam � consulul si tipa blonda cea acra (ramasese tot asa). Dupa ce am jurat amandoi (am vorbit numai in engleza) m-a intrebat cu ce ma ocup aici in Romania si ce as vrea sa lucrez in US (aici � relatii cu clientii si cu furnizorii la o firma italiana de distributie gaze naturale , acolo � ceva in domeniul comercial J). Asta a fost prima intrebare. A doua a fost de unde il cunosc pe sponsor (care este fratele cumnatului meu) la care am raspuns ceva de genul �relative - is my brother of my brother in law�, termen care nu exista in engleza, dar oricum o pusesem in tema pe tipa blonda si i-a explicat ea cam cum vine pt. ca ramasese destul de interzis. Consulul s-a mai uitat odata pe acel centralizator de informatii de care am scris mai sus, a intrebat-o pe tipa �It�s allright, no?� la care tipa a incuviintat, apoooi, a ridicat privirea, a tras un zambet pana la urechi si a spus propozitia : puteti veni la ora trei jumatate dupa vize. YES Cam asta a fost �interviul� meu : 2 intrebari. Pe sotia mea nu a intrebat-o absolut nimic. La ora 15.30 surpriza! Eram doar jumatate din cei prezenti dimineata la interviu. Atribui succesul meu in primul rand site-ului lui Alex, datorita caruia m-am blindat efectiv cu tot ce trebuia si care putea fi cerut la interviu (lucruri pe care din alte surse nu cred ca le poti afla) avand in vedere si termenul limita de 30 septembrie la care se incheia DV 2003. Prin Februarie 2004 plecam si noi spre New York unde cateva luni vom sta la sponsorul nostru, apoi�..am toata increderea ca totul va fi bine (desi sunt realist). Pentru sugestii sau intrebari puteti sa-mi scrieti la [email protected]
Display Modes | |
|
|