Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-16-2003, 04:09 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Carmen si Marius - New York - 2003

Buna suntem 2 tineri (22 si 23 de ani, Carmen si Marius) ft bucurosi pt ca am primit vizele la interviul pt loteria vizelor.

Am sa incep cu inceputul.

In 2001 octombrie am aplicat la loteria vizelor pt 2003. In 2002 octombrie prietena mea pe atunci, actualmente sotia mea a primit primul set de acte (bucurie mare ce sa zic).
Trebuie sa precizez ca eram amindoi studenti in anul 2. La 2 saptamini dupa primirea actelor ne-am casatorit, bineinteles pt a ma putea duce si pe mine cu ea(de una singura nu vroia sa plece si oricum stabilisem deja ca ne vom casatorii la terminarea facultatiilor). Dupa ce am primit certificatul de casatorie, am completat actele si le-am trimis impreuna cu o copie legalizata dupa certificatul de casatorie. Am asteptat si iar am asteptat si numai nu mai venea al 2-lea set de acte cu programarea la interviu cu tot � si intr-un final in 8 august 2003 a sosit mult asteptatul plic. Noi ne faceam probleme pt ca vazusem pe internet pe pagina oficiala a ambasadei americii ca au facut un �cut off � adica au sistat solutionarea cazurilor pina la nr-ul de caz 39100. Noi, adica sotia mea avea nr de caz 39006. Ce sa zic mare noroc puteau la fel de bine sa opreasca la 39000. Norocoasa sotia asta a mea! Progaramarea la interviu era pe 11 sept 2003 ora 8 (ce data potrivita!, dar se pare cu noroc pt ca a fost mult, mult mai usor decit ne asteptam si nu doar pt noi ci si pt ceilalti loteristi care s-au aflat la interviu pe 11 septembrie).
Din 8 august pina in 5 septembrie a fost un dute vino pt rezolvarea tuturor cerintelor�in final totul a iesit bine. Pe 9 septembrie ne-am prezentat la analize la bio-medica, pe str Mihai Eminescu nr 42 (tel : 021/2119674 sau 021/2117136) unde s-au purtat foarte bine cu noi. Analizele au insemnat recoltarea unei probe de singe, cintarit, masutat, masurat tensiunea, control oftalmologic, raze si un control general care a durat 2 minute (razele va trimite sa le faceti la spitatalul de urgenta care e la 10 minute de mers pe jos de bio-medica). Ne-a trebuit adeverinta de la doctorul de familie cum ca nu suntem in evidentele speciale cu boli cronice si o adeverinta cu toate vaccinurile efectuate pina atunci si 2 poze tip pasaport. Ne-a facut fiecaruia cite un vaccin pt vreo 3 boli. La ora 18 in aceeasi zi analizele au fost gata sub forma unor plicuri galbene, mari, sigilate.
La ora 8 fara 20 pe data de 11 noi eram deja la consulat, primii bineinteles. Am luat loc in partea stinga a salii, iar dupa vreo cinci minute a venit la noi o tipa blonda cu ochelari rugindu-ne sa poftim la un ghiseu fara numar. A cerut pasaportul si pozele + pasaportul vechi al sotiei mele de dinainte de casasatorie, pe care sotia mea a fost inspirata sa-l aduca cu ea tocmai pt a putea dovedi ca semnatura de pe prima foaie trimisa la ei mai apare si pe un alt act oficial, asta in conditiile in care a trebuit sa-si schimbe semnatura dupa casatorie. (atentie mare la semnatura pt americani e ft importanta, nu conteaza ca ti-ai schimbat-o intre timp, totul e sa poti dovedi ca tot tu ai semnat acolo si asta o poti dovedi doar prin prezentarea unui act oficial unde ai folosit-o, de exemplu pasaportul). Pozele pt interviu sa vi le faceti la un studio kodak sau fuji pt ca astia stiu despre ce e vorba. Dupa aceea ne-au cerut restul actelor in ordinea precizata in ambele plicuri. Pt sotia mea ea fiind aplicantul principal le-a cerut pe toate, pt mine doar certificatul de nastere, copie dupa originalul certificatului de casatorie (atentie am avut deci 2 copii dupa certificatul de casatorie si pt mine si pt sotie; in caz ca nu aveti copie le fac ei, dar costa 1$ copia; certificatul de casatorie nou si certificatele de nastere noi nu se traduc ele fiind trilingve- noi le-am tradus si nu trebuia).
Am ajuns intr-un final la suportul material, noi aveam 10400$ in cont deschis inainte cu o luna de interviu si o casa de vacanta trecuta pe numele nostru, expertizata la o valoare de 16 mii si ceva de $.(aveti nevoie de raport tehnic de evaluare daca detineti proprietati, bineinteles tradus si el). Am facut un contract de vinzare-cumparare cu parintii mei pt ca donatia nu e acceptata, in plus daca exista frati sau surori e nevoie de acordul lor scris, legalizat la notariat si bineinteles tradus cum ca renunta la orice pretentii cu privire la proprietatea in cauza, pt ca daca nu aveti aceasta declaratie de la frati nu va ia in considerare contractul, el putind fii contestat dupa legile din romania. AOS-ul era in valoare de 41000$, DAR ATENTIE nu l-au luat in considerare pt ca era din alt stat decit statul din care am dat adresa sa ne trimita green cardul, pt ca nu stiam acest lucru. Dar suportul material a fost de ajuns si fara AOS, pt ca auzisem de la multi ca fara AOS nu treci de interviu asa usor. Sotia mea a mai avut si oferta de lucru in NEW YORK , in acelasi oras unde am dat si adresa pt green card, care a fost acceptata cu toate ca nu indeplinea exact conditiile precizate de ei in plic. (era precizat ca o angajeaza de cum ajunge acolo, cu salarul de�$ pe ora, si cu functia de �). Dupa acestea ne-au cerut dovezi ale relatiei noastre asta in conditiile in care dupa cum am precizat mai sus ne-am casatorit dupa ce ea aprimit primul plic cu acte. Am avut un album de vreo 60 de poze din perioada 2000-2003(poze de la casatorie nu le trebuie) si au fost de ajuns. Dupa, ne-au poftit sa achitam suma de 870$ pt doua persoane insemnind taxa de procesare a documentelor (100$) si taxa de viza (335$), la caserie adica ghiseul nr 7 (linga steag), sa ducem chitanta la ghiseu si sa luam loc pe urma, urmand a fii chemati de catre consul. Predarea documentelor la blonda a durat cam 10 min la noi (la altii mai mult, dupa cum am putut constata). Pe urma am asteptat pe scaune 2 ore jumate pina ni s-au latit fundurile (asta-i adevarul, nu tu toaleta nu tu nimic). Intr-un final ne-a strigat consulul. Interviul cu el a durat cam 3-4 minute (ne-a pus sa juram, ne-a intrebat cum ne-am cunoscut, ce o sa facem acolo, de fapt a intrebat-o doar pe sotia mea; eu doar am jurat ca tot ce am scris in formulare e adevarat si am semnat in fata consulului si l-am salutat in rest am tacut si am zimbit). Ne-a spus sa venim dupa vize la ora 12 ceea ce am si facut.

Cam asta e povestea noastra.

Concluzia e sa va pregatiti foarte bine cu actele chiar daca nu veti avea nevoie de toate, adica nu vi le vor cere, dar e mai bine sa fii previzibil si sa nu risti sa te amine. In timpul celor 2 ore si ceva am cunoscut si alti loteristi veniti la inteviu. O familie de tineri cu un copil mic, sub un an, stateau destul de prost in privinta suportului material, adica aveau AOS de 20000$ ceea ce li s-a spus ca e cam putin, bani in cont deloc si un apartament trecut pe numele lor de la parintii tipului care nu prea au vrut sa-l ia in considerare pt ca in buletinele parintilor lui figura adresa apartamentului respectiv, cu toate ca ei (parintii) nu locuiau acolo ci undeva la tara. Cu toate astea au primit si ei viza.
A fost noroc poate, a fost 11 septembrie, a fost poate copilul cel care a impresionat�sau asa a fost sa fie.
Multa bafta si succes si sper ca povestea noastra sa va fie de folos. (ne puteti contacta pe adresa de e-mail: [email protected] )

Totodata vreau sa multumesc ft mult lui Alex si paginii lui, pt ca toate informatiile si sfaturile de acolo ne-au fost foarte folositoare.

Multumim!!!

One Love, One Mission, ONE.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules