|
|
||||
|
||||
Elena I - New York - 2003
Buna tuturor,
Iata ca dupa sperietura cu ambasada inchisa, am reusit sa ne prezentam la interviu la ziua si ora programata � Am luat viza, � totul a fost mult mai usor decat credeam .. .sincer eu eram mai panicata vazand povestirile celorlalte cupluri casatorite dupa primirea primului plic. Totul a decurs de la sine, ne-au pus intrebari de un mare bun simt si nici un moment nu mi-au lasat impresia ca vor sa ne incurce � Dar hai ca purced la povestire � Sa va spun cum am inceput cu stangul, desi stand si asteptand eram convinsa ca e semn bun � Deci, am intrat in ambasada la fix 9.30, dupa etapele bine cunoscute, lasarea tel. la poarta, verificarea in geanta, intrarea in sala de asteptare, � etc., ne-am asezat putin nervosi pe scaune (nu avem voie sa stam in picioare). Intr-o secunda mi s-a naruit tot � sotul meu imi spunea ca l-am strans asa de rau de mana ca ma compara cu unul din eroii filmelor de actiune, iar eu sincer nu imi mai aduc aminte momentul � desi cu o seara inainte scrisesem mare pe un dosar Analize medicale � am realizat ca tot dupa fotoliul din sufragerie erau plicurile, desi noi era in ambasada � l-am trimis imediat pe sotul meu sa le ia rugandu-ma sa dureze si la noi mult pana suntem chemati la ghiseu � dar ce ziceti voi � in maxim 10 minute imi aud numele � speriata, iau toate actele, merg la ghiseul 5 unde o tanara tare politicoasa ma intampina � putin speriata, desi aveam convingerea ca totul va fi ok (cum asta, nu stiu �dar eram convinsa, poate stapana pe mine �) incep sa ii explic ce s-a intamplat, dar vin cu solutia de a-i prezenta mai inainte eu actele si cand vine sotul sa ii dam si analizele. De acord, totul ok, vreau sa ii dau actele in ordinea in care le aveam pregatite (nu mai repet aici cum caci au facut-o altii inaintea mea .. , original, copie, traducere � ), insa imi spune ca imi va cere ea actele. Zis si facut. Incepe sa imi ceara actele mele pe rand, cand ajungem la evidenta situatiei financiare, nu se dumirea de ce spun ca avem per total 12.000$, eu 4000$ si sotul 8000$, pentru ca pe cea a sotului nu o gasea. Atunci ii dau extrasul din dpsarul pregatit pentru sot si totul e din nou ok. Ma intreaba de dovezi ale relatiei noastre anterioare. Ii intind cateva poze cu data anterioara si ulterioara instiintarii din mai si ii spun ca avem si alte poze si mail-uri drept dovada. Imi spune sa ii dau tot ce avem in acest sens. Nu mai stiu ce explicatii dadeam eu (toate la subiect, doar, doar o apare sotul cu analize � da de unde � tipa de la ghiseu imi spune sa iau loc pana vine el � dupa cateva minute ma cheama iar pt. ca uitase sa imi ia si actele sotului � desi ne-am chinuit sa obtinem tot felul de acte si pt. el � ne-au cerut doar certif de nastere, de casatorie, cazierul doar cel din Bucuresti, desi am cheltuit si timp si bani sa le scoatem si pe cele din alte doua orase in care s-a nascut, respectiv a locuit mai mult de un an � extrasul de cont (nu tu dovada de unde avem banii �desi aveam pregatite actele de vanzare si radiere a masinilor), � nu tu diploma de bac .. nimic � stiti cum e, dupa ce te vezi cu sacii in caruta iti pare rau ca ai dat banii pe o multime de traduceri .. dar asta e � Urmatorul pas, apare sotul cu plicurile cu analize (zau asa, daca stiti ce mari sunt � au si radiografia pulmonara in ele indoita, pe care mi-au dat-o inapoi), fraier sa fii ca sa le uiti � sa nu zic altfel, da iar zic � asta e � Cum apare el mergem la ghiseul 5, tanara ne ia analizele, ne da inapoi radiografiile pulmonare, ne intreaba daca vorbim engleza .. .eu zic medium level, sotul la fel, dar eu corectez ca el stie destul de bine � ne da o foaie si ne trimite la casa � platim cei 870$ pentru 2 persoane, ii ducem chitanta si ne roaga sa luam loc in sala � Inaintea noastra au mai fost un domn singur caruia nu i-au dat viza, si o familie cu 3 copii pe care la fel i-au amanat. In primul caz nu stiu care a fost motivul, dar in al doilea am auzit cum le spuneau ca este o problema cu cazierul sotiei care mai fusese casatorita si nu avea trecute alte nume, dar in acelasi timp le-au spus ca o sa trebuiasca sa aduca o evaluare a proprietatii pe care o detine sau ceva de la circa financiara la cat le este evaluata casa � ceva de genul asta � Dupa vreo 20-30 minute maxim, ne auzim numele la ghiseul 4. De fapt stiam ca noi vom urma pentru ca l-am vazut pe consul uitandu-se peste albumele cu fotografii si peste foile pe care erau scoase mail-urile � Il salutam in engleza, ne intreaba daca vorbim english, spune ca pentru inceput o sa vorbim in romana, iar apoi in engleza � pentru inceput se referea la jurmanat, el ne intreba in romana daca juram sa spunem adevarul � bla, bla � noi � I do � in engleza, apoi cand sa ne intrebe ceva in engleza se aude tare, tare in sala ca o sa fie un test si sa nu ne speriem � dar tot repeta si in engleza si in romana .. a fost un moment chiar haios iar consulul se distra si gesticula ceva de genul ... hai sa treaca mai repede � dupa ce s-a oprit, incepe in engleza: - v-ati casatorit inainte sau dupa ce ati aflat ca ati fost selectata pentru loterie. Raspundem in cor, inainte; - ne spune ca dat fiind acest fapt, este necesar sa discute cu noi separat. Ok raspundem mai degajati decat ne asteptam � - raman eu la ghiseu si incep intrebarile: cand v-ati cunoscut? Unde v-ati cunoscut: in ce loc exact l-ati vazut pentru prima oara pe sotul dv.? Cine a facut propunerea pentru casatorie, cand si unde? Aici, eu am inceput sa rad si i-am spus ca bineinteles ca sotul, i-am descris locul, am mai adaugat si cand le-am spus parintilor despre hotararea noastra. M-a intrebat ce lucreaza parintii mei, ce lucreaza parintii sotului, daca avem frati � va spun, intrebari de un mare bun simt, nimic ascuns � apoi imi da pozele si imi spune sa i le arat pe cele mai vechi � am dus vreo 10 poze cu data (unele inainte de primirea plicului si unele la vreo luna de la primirea plicului), si alte 2 albume mici (26 bucati fiecare) � pe astea le-am luat pentru ca am vazut ca Biancai i-au spus ca trebuia sa aduca mai multe poze si ne gandisem sa le dam doar daca vor sa vada mai multe � cum eu am inceput sa iau la rand pozele si sa dau explicatii, mi le ia si imi arata pe rand cateva poze, ma intreaba cand, unde sunt facute si cine sunt persoanele care ne insoteau � Apoi imi multumeste si imi spune sa ii transmit sotului sa mearga si el la ghiseu. Nu stiu daca m-a luat pe mine prima pentru ca am fost petitionarul sau pentru ca sunt fata si vorbesc mai incet � in schimb, tot ce vorbea cu sotul meu am auzit, ceea ce nu se poate spune despre el care mi-a spus ca nu a deslusit nimic. Aceleasi intrebari, mai putin cele despre parinti, raspunsuri aproximativ la fel � apoi ma cheama si pe mine, ne da actele inapoi, ne spune ca ne-am descurcat bine si ne roaga sa luam loc in sala. Dupa 5 minute ma cheama doar pe mine si imi spune sa revenim la 4 dupa vize. Cu intarzierea provocata de uitarea analizelor, la 11.00 eram in afara ambasadei. Asta a fost tot � sper ca desfasurarea interviului nostru sa le ridice moralul celor care sunt pe lista de asteptare, pentru ca sincer eu m-am dus cu inima stransa si pregatita pentru orice � dar v-am spus, consulul, un tip cu ochelari si barba a fost tare fain si am ras pe tot timpul intervievarii � ba chiar intr-una din poze aparea si papagalul meu, iar pe sot l-a intrebat daca avem de gand sa il luam si pe el in State. - Cat despre situatia financiara, cred ca dupa dovezile relatiei noastre, si aici am stat destul de bine. Va spun asta pentru ca stiu ca de cate ori citeam pe forum despre cineva care a luat viza, ma intrebam ce suport material a avut. Sotul meu a obtinut un affidavit de putin peste 100.000$, si amandoi am avut conturi in banca de 4000$, respectiv 8000$, dupa ce ne-am vandut masinile (dacia noua si opel vectra), banii de la nunta � cert este ca nu i-au interesat de unde avem banii, consulul nu ne-a cerut nici macar verbal sa explicam provenienta banilor, desi suntem tineri (26 si 25 de ani), doar cand tanara romanca ne-a luat actele am intrebat-o eu daca ii dau carte de munca, adeverinta de la serviciu ca am si alte venituri decat cele din carte, contractele de vanzate si certificatele de radiere ale masinilor �. Atunci m-a intrebat ce masini am avut. In rest nimic. Nici macar cartea de munca nu mi-au luat-o. Hai ca ma opresc aici, si sper ca povestea noastra sa va fie utila. Multumesc de n-am cuvinte tuturor celor care tin acest forum in viata si care ne ajuta enorm. Sunt multi toti cei cu care m-am sfatuit de cand am descoperit acest forum, anul trecut in iunie, si nu vreau sa uit pe nimeni � e drept ca in ultimul timp nu am mai �activat�, dar zilnic il vizitam si sper sa o fac la fel de des si de azi inainte, de data asta cu informatii din experienta noastra � Oana sper sa citesti mesajul si daca ai alte intrebari astept pe mail, e valabil pentru toti ceilalti � Are capacitate prea mare mesajul si ca sa nu fac probleme l-am impartit in doua parti, poate unele amanute nu isi au locul, dar am incercat sa descriu cat mai bine starea noastra de spirit si intamplarile. MULTUMIRI SPECIALE PENTRU ALEX, tatal acestui forum si imediat ce imi fat timp am un mail special pentru tine. Toate cele bune tuturor si nu va faceti griji, daca sunteti pregatiti, totul va fi ok, dupa experienta de ieri nu cred ca vor sa ne incurce, poate doar vor sa fie convinsi ca totul e ok ... sau sa fie implicarea tarii noastre in conflicul din golf o bila alba pentru noi? Nu stiu, dar aici chiar ma conversam cu sotul ce spunem daca ne intreba ce parere avem despre conflict ... si faceam comparatie cu intamplarea biblica a lui Petru care s-a lepadat de trei ori parca ... asta pentru ca eu destul de greu m-as fi abtinut sa nu comentez mai dur, sunt total impotriva acestui mod de rezolvare a problemelor si unde nu mai puneti ca exact cu o zi inainte, o algerianca, musulmana, doctorand la noi la Facultate, imi arata pe site-ul postului "Al-Jazera" sau cum s-o scrie, imagini de cosmar ... ce nu pot fi descrise ... lasand gandurile negative de-o parte, va urez multa, multa bafta tuturor ... si inainte sa iesiti pe usa, uitati-va pe lista cu actele necesare ... sa nu uitati ceva Va pup si va tin pumnii, Elena
Display Modes | |
|
|