Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Experientele loteristilor ajunsi in America

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 06-10-2013, 08:08 PM
adriansarp's Avatar
adriansarp adriansarp is offline
Junior Member
Bobocel

Default Primii pasi in USA

Sper sa postez la rubrica care trebuie.
Avem 1 LUNA de USA
Am ajuns pe 11 Mai in New York dupa 9 ore de zbor continuu.
am plecat de la Bucuresti, am facut 2 ore pana in Polonia, am stat 6 ore la escala si am facut 9 ore pana la New York.(Compania LOT- o recomand, foarte placut zborul, ne-au dat mancare calda, gustari si bautura de 4 ori in 9 ore, am primit paturi si casti pentru a auzi filmele sau muzica din ecranul montat pe scaunul din fata noastra)Fiind zbor low cost, marimea dintre scaunul tau si cel din afat este exact ca cele care zboara numai pe Europasi deci, nu poti dormi decat din fund
Am aterizat in New York, ziua, dupa 2 ore de survolat pentru ca tocmai ce se stranise o furtuna(nasol tare).Ne-au asteptat la aeroport nasii, cu care impartim un apt de 2 camere si o sufragerie intr-un cartier destul de OK in Queens.
Ca sa nu o lungesc prea mult,(pentru detalii astept mailuri de la cei interesati pe PM), mie mi-a placut NY si imi place inca pe zi ce trece.
Ce ma facut atent sunt urmatoarele(nu spun ca sunt OK sau ma deranjeaza):
-mizerie
-multe limbi vorbite(cel mai des este spaniola si engleza)
-toate natiile pamantului
-transportul in comun bine pus la punct si usor de inteles
-ffff multe locuri de vazut, vizitat, descoperit...etc
-multa verdeata, multe parcuri si locuri de joaca
-NU am vazut prea multi obezi, lumea chiar face sport aici
-mancarea ieftina, buna, multa, diversificata
-chiriile mari
-oamenii prietenosi, vorbareti, destul de politicosi, calmi
-cam nepregatiti, naivi, unii pot spune chiar idioti sau prosti(este doar experienta mea- o pot povesti sa intelegeti despre ce vorbesc)
Am primit SSN in a 2-a saptamana, in cea de-a 3 am primit green card-urile si urmeaza sa ne ducem sa ne facem ID dar asteptam sa mai invatat ceva reguli de circulatie pentru a da si de permis.Noi avem amandoi permis de Romania, deci ne ducem dam sala si un traseu cu o masina inchiriata.
Ne-am facut si card, debit card la Capital One din a 2 a saptamana, am deschis un cont de checking account, am depus banii cu care am venit , jumate pe numele meu si cealalta jumate pe numele sotiei, cardurile ne-au fost inmanate pe loc, carduri provizorii si cele permanente ne-au venit la 5 zile prin posta.Am mers la banca cu SSN si cu pasaportul, am declarat ca muncim...nu mai tin minte unde , normal ca nu munceam...
Sotia si-a gasit de munca din a 3 saptamana ca si casiera la o cofetarie, prost platita dar ne platim chiria.Eu inca mai caut , tot aplic dar nu ma sunat nimeni DAR sunt optimist si sunt sigur ca undeva acolo este si locul meu de munca.
In rest, ne-am plimbat de ne-au intrat piciorele in fund...din mai multe motive:
-sa cunostem orasul
-sa cunostem mijloacele de transport in comun(apropos, ne-am luat o cartele nelimitata care este valabila o luna, valabile pentru autobuz si metrou, toate liniile120 $)
-sa intelegem mai bine obiceiurile, comportamentul si tot ce tine de viata intr-un oras mare.
Doamene, nu-mi vine sa cred ce mult am scris... )) sunt ffffff multe de spus dar nu am timp si loc...
Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie pe PM sau mail.
21-02-2013 Appointment letter received(online)
19-03-2013 Medical visit(Colentina)
02-04-2013 Interview at US Embassy, Bucharest.
11-05-2013 In sfarsit plec spre SUA
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules