|
View Poll Results: CIT DE UTILE MI-AU FOST INFORMATIILE DE PE FORUM? | |||
Am gasit pe forum o sumedenie de informatii extrem de utile. | 119 | 95.97% | |
Am gasit doar citeva lucruri ce mi-au fost de ajutor. | 3 | 2.42% | |
E ca un fel de ziar...il citesc si gata. | 2 | 1.61% | |
Voters: 124. You may not vote on this poll |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
Despre primii pasi in USA
Dintre cei ajunsi aici, fiecare a avut un anumit traseu sau pasi ce i-au fost recomandati de altcineva ori ii stia sa ii faca dupa ce a auzit (citit) experientza altora dinainte. Fiecare loterist e un caz aparte.
Incerc sa imi aduc aminte prin ceea ce am trecut noi si in acest fel sa ajut cu informatii pe cei ce vor veni de acum incolo in USA. Asadar e bine (indicat) sa va astepte cineva la aeroport mai ales daca nu ati mai fost deloc pe aici. De cind va dati jos din avion urmeaza formalitatile cu autoritatile americane unde veti da plicurile mari cu vizele (primite la ambasada USA din Bucuresti), apoi dupa un scurt interviu si amprenta la degetul mare (thumb), va vor pune pe pasapoarte stampilele de intrare in USA si din care rezulta ca aveti drept de munca aici. Urmeaza apoi recuperarea bagajelor si formalitatile vamale. Sa raspundeti CLAR si sa nu mintiti atunci cind sunteti intrebati despre bani sau altele (bauturi alcoolice, tigari etc.). Prietenii va vor recupera din aeroport si este indicat ca in cel mai scurt timp sa aplicati pentru SSN (social security number). Locatia biroului o puteti afla si de pe internet. Dupa acest moment este bine sa adunati de la amici cit mai multe informatii despre bancile din zona si dupa ce veti primi SSN-ul sa va deschideti conturi la o banca. Cei ce au permis de conducere luat in Romania este foarte indicat sa dati testul teoretic apoi cel practic pentru a primi un DRIVERS LICENCE. Masina in USA reprezinta picioarele - fara "picioare" nu poti merge aici!! Urmeaza sa va achizitionati o masina. Aici am primit si noi sfaturi... ce pot sa spun este sa va orientati spre o masina japoneza si la un pretz rezonabil. Sunt o groaza de siteuri pe internet unde va puteti face o imagine despre preturi inainte de a cumpara una. Este foarte bine daca ati gasi una de la un owner astfel pretul fiind mai mic. Deasemeni puteti citi rubricile de anunturi din ziarele ce apar. Urmeaza apoi sa va intocmiti un RESUME conform cu ceea ce doriti sa gasiti in materie de joburi. Atentie ca aici resume-urile se intocmesc intr-un mod diferit de Romania. Eu mi-am luat o carte din tzara in care era punctat cum se intocmeste un resume in limba engleza, dar mi-am dat seama ca nu mi-a fost de prea mare ajutor. Resumeurile (cite unul pentru fiecare job, modificat in sensul scoaterii in evidentza a skills-urilor necesare acelui job) poate fi postat pe internet (www.monster.com sau pe yahoo la hot jobs). Eu va sugerez sa gasiti adresa firmei sau un nr. de fax si sa il trimiteti. Notati-va ce ati scris in fiecare resume si sa tineti evidentza celor trimise. Interviul- aici se poate povesti mult dar imi permit sa va sugerez sa fiti calmi, deschisi si stapini pe voi. Reprezentantii de la Human Resources de la aproape fiecare firma de aici, sunt niste fini observatori si va vor citi din prima incepind de la gesturi, imbracaminte si termninind cu modul in care va sustineti resume-ul. Faceti-va un mic scenariu de acasa. Cautarea unei case (apartament) ce ar fi indicat sa fie mai aproape de servici. Aici eu am cautat un raport optim intre distantza, pret si ceea ce oferea apartamentul ca amenajari. Permanent sa verificati datele voastre personale de pe actele pe care le primiti sau le completati. Cititi bine inainte de a semna ceva! Cam atit. Cezar Stratulat Des Plaines -Chicago COMPLETARILE SUNT BINE VENITE! |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|