Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Financiar

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-12-2010, 02:24 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Default Cheltuieli de studii - deductibile

Sper ca articolul sa foloseasca cuiva, mai ales ca-i tax season.

http://finance.yahoo.com/taxes/artic...dvice_strategy
Reply With Quote
Old 01-13-2010, 08:04 AM
cal_user cal_user is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by Milie View Post
Sper ca articolul sa foloseasca cuiva, mai ales ca-i tax season.

http://finance.yahoo.com/taxes/artic...dvice_strategy
Asta e chiar o persoana de toata admiratia - i-a dovedit singura pe cei de la fisc: <"There was just me by myself at one table and the [IRS] tax team of at another in a big courtroom." The tax team consisted of a two attorneys and several assistants or paralegals. >
Reply With Quote
Old 01-20-2010, 03:22 PM
doinanemes doinanemes is offline
Junior Member
Bobocel

Default Filing tax return dupa primul an...

Buna ziua!

Avem o intrebare si apelam la experienta castigatorilor de loterie romani care sunt in SUA de mai multi ani.

Suntem un cuplu castigator al loteriei vizelor si ne-am stabilit in Sterling Heights, MI. Lucrand in timpul anului 2009 suntem nevoiti sa depunem formularele si sa platim sau sa primim taxele ce ni se cuvin. Discutand cu mai multi castigatori, unii ne-au spus ca putem deduce bilete de avion si taxele de la ambasada ca si cheltuieli si ceea ce ne va ajuta sa reducem venitul impozabil.

Nu stim exact cu sa procedam si am dorii sa aflam cum au procedat alti castigatori in anii trecuti. Am fii si curiosi daca ar fi contabili romani in Sterling Heights, MI sau orasele adiacente...

Va multumim anticipat!
Reply With Quote
Old 01-20-2010, 04:56 PM
oxigen oxigen is offline
Profesor
Forumo-dependent

Mutarea la peste 50 de mile este "deductible". Nu stiu cum ii zice in romana, dar cert e ca poate fi scazuta din venitul impozitabil.
Problema e ca o familie de doua persoane are de ales intre a scadea din venituri o suma standard de vreo 16 mii, fara nici o explicatie, sau o lista de cheltuieli ca astea de mutare, donatiile, dobinda platita la cumpararea unei case, samd. Daca esti un american vero integrato, si dai la creditul imobiliar pina iti sar capacele, lista e cea mai buna optiune, dar daca esti un imigrant pirlit ca mine, scad ma mult din suma impozitabila daca merg pe cei 16 mii standard.
Reply With Quote
Old 01-20-2010, 05:12 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Doina, cheltuieli de mutare se pot deduce numai in anumite conditii. Nu oricne se muta (ca asa vrea el) isi poate deduce aceste cheltuieli. IRS nu mentioneaza mentioneaza muterea cuiva din afara in usa,mai ales ca la data mutarii prectic inca nu era LPR. Uite mai jos ce spunL

http://www.irs.gov/publications/p521...link1000203504

In schimb, se pare ca daca obtii GC prin employment (atentie celor interesati!!!), poti deduce parte din cheltuielile de emigrare(GC).

http://forums.immigration.com/showth...tax-deductible
Reply With Quote
Old 01-20-2010, 06:15 PM
doinanemes doinanemes is offline
Junior Member
Bobocel

Default 16 mii deducere?

Quote:
Originally Posted by oxigen View Post
Mutarea la peste 50 de mile este "deductible". Nu stiu cum ii zice in romana, dar cert e ca poate fi scazuta din venitul impozitabil.
Problema e ca o familie de doua persoane are de ales intre a scadea din venituri o suma standard de vreo 16 mii, fara nici o explicatie, sau o lista de cheltuieli ca astea de mutare, donatiile, dobinda platita la cumpararea unei case, samd. Daca esti un american vero integrato, si dai la creditul imobiliar pina iti sar capacele, lista e cea mai buna optiune, dar daca esti un imigrant pirlit ca mine, scad ma mult din suma impozitabila daca merg pe cei 16 mii standard.
Oxigen,

Prin ce lege pot deduce 16 mii din venitul impozabil si unde pot gasii mai multe detalii despre acest lucru?
Reply With Quote
Old 01-20-2010, 06:39 PM
oxigen oxigen is offline
Profesor
Forumo-dependent

Formularul de taxe federale este la http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/f1040.pdf
La cimpul 40 ai de ales, ori "standard deduction", ori "itemized".
Acum, ce lege reglementeaza? Codul Fiscal, stiu si eu? Eu doar completez formularul cu talent si dau banul sau il iau, dupa cum imi iese, nu stau sa vad de ce.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules