Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Primii pasi

Despre diplomele de studii - arhitect

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-13-2004, 05:29 PM
Alexandra25 Alexandra25 is offline
Junior Member
Bobocel

Default Despre diplomele de studii - arhitect

Intai va salut pe toti ca proaspat initiat pe acest forum si sa va spun ca am contact de ceva vreme cu forumul prin sotul meu Mike27.
Nu stiu daca sunt arhitecti pe acest forum, dar intrebarea mea se adreseaza celor care sunt deja in US si au tangente sau lucreaza in acest domeniu. Care sunt modalitatile de a putea sa profesez ca arhitect in US, sau cum s-ar putea echivala studiile de arhitectura in Statele Unite? De asemenea m-ar interesa daca diplomele de studii necesita acreditari speciale pentru a putea fi echivalate in Statele Unite.

Astept opiniile voastre.
Pe curand
Reply With Quote
Old 04-14-2004, 10:54 AM
Sirod Sirod is offline
Forumar fidel
Profesor

Eu am niste prieteni arhitecti si stiu de la ei ca diploma nu este recunoscuta.
Licenta de arhitect se poate lua la dupa 3 ani de experienta, dupa terminarea scolii si consta in 7-8 examene (mecanica, materiale si utilizarea materialelor, structura ...). Costul aproximativ al examenelor este de 2500$.
In domeniul asta o sa puteti lucra ca desenatori sau tehnicieni la firme de arhitectura, ceea ce ajuta foarte mult la experienta americana. Cat despre experienta profesionala cred ca o sa cam suferiti aici pentru ca arhitectura nu prea exista sau oricum nu se compara cu ceea ce este in Europa.
De asemenea, spre surprinderea mea meseria asta nu este foarte bine platita - stiu de la amicii mei ca un arhitect cu licenta, vechime, portofoliu poate ajunge la un salariu max de 90-100k ceea ce, pentru "valoarea" meseriei este putin. Bani mai multi se castiga daca o sa va puteti deschide firma proprie.
Reply With Quote
Old 04-14-2004, 11:56 AM
Alexandra25 Alexandra25 is offline
Junior Member
Bobocel

Multumesc pentru informatii. Cam sumbra realitatea, dar adevarul e ca ma cam asteptam. De fapt stiu si eu ce inseamna arhitectura in US, si nu ma astept la cine stie ce experienta profesionala pe pamanturile americane. Asta e...Inca o data multumesc si poate mai tinem legatura.
Reply With Quote
Old 04-15-2004, 03:59 AM
Théo's Avatar
Th�o Théo is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Eu am facut cercetari in acest domeniu pentru ca am o astfel de diploma... Si am descoperit ca "echivalarea" daca se poate spune asa difera de la stat la stat... In California de exemplu ar fi de dat vreo 12 examene de echivalenta , in schimb daca ai vechime de 7 ani (pe care sa o poti dovedi cu portofolio etc) poti fi scutit de multe din aceste examene... Oricum depinde de ce anume vrei tu sa faci : poti lucra atat in conceptie sau santier daca demonstrezi ca esti capabil (vreau sa spun fara diploma americana) ... In firmele mari poti ajunge sa ai un proiect intreg pe raspundere , totul e sa bati la usa care trebuie si sa castigi increderea.... Si apoi ramane sa ajungi sa stapanesti bine toti termenii tehnici : asta iti da o mai mare siguranta...
Alta cale ar fi sa faci un master de un an jumate care iti da apoi o credibilitate mai mare si nu mai ai nevoie sa-ti echivalezi diploma decat cand vei vrea tu (daca vei mai vrea)...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules