![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Ieri am fost la scoala fiicei mele sa cer foaia matricola ( asa cum stiam ca se cere). Dar surpriza, secretara imi completase o "Adeverinta de studii" care este asemanatoare cu foaia matricola, adica are toate materiile trecute acolo.
![]() Acum sunt total in ceata. ![]() Ca sa nu va mai povestesc ca si adeverinta a fost gresita, a uitat sa treaca la materii matematica, a corectat cu pasta alba, apoi a scris numele scolii fara nici un fel de date de identificare (adresa, telefon,etc.), semnaturile sunt indescifrabile fara a scrie si numele in clar la director si secretar. Voi ce spuneti? Mentionez ca fetita mea este in clasa a 2-a. Misoti |
|
|||
|
|||
![]() Nu cred ca trebuie sa va faceti probleme. Din punct de vedere "birocratic", pt. inscrierea la scoala elementara (sau chiar middle-school) aici, cerintele sint:
* lista de vaccinari (cea mai importanta!); * certificatul de nastere (iarasi o cerinta de baza); e bine (mai usor) sa aveti deja la mina citeva extrase notarizate dupa certificatul de nastere si traduceri; vor accepta probabil si fotocopii simple pt. dosar, dupa ce se vor uita la originale; poate sa va ceara si copie dupa pasaport, sa vada stampila de viza, dar nu neaparat; * re. "transcript" de la scoala anterioara, mai ales daca scoala este din alta tara, nu prea are importanta daca e "adeverinta" sau "foaie matricola" (la nivel elementar/primar)- este mai mult o cerinta "de forma", si este chiar posibil sa nici nu va o ceara de loc, stiind ca copilul vine din alta tara; * dovada ca locuiti aici in zona scolii respective (pt. scolile publice)- o factura de telefon, de electricitate, se poate si o scrisoare de la landlord-ul unde inchiriati initial. Va urez succes si calatorie buna! Si fetita mea avea tot 8 ani cind a venit prima oara aici. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() foaia matricola se elibereaza numai in conditiile in care parintele isi retrage copilul de la scoala. altfel, cred ca ramane doar adeverinta de studii.
|
|
|||
|
|||
![]() plecarea din tara nu presupune retragerea copilului de la scoala
![]() fiind oarecum in aceeasi situatie am fost si m-am interesat. de fapt o verisoara de-a mea este secretara la scoala fetitei si am intrebat-o in caz ca imi este necesara foaia matricola cum s-ar proceda. Raspunsul a fost ca se face o cerere in atentia directiunii in care se specifica despre ce e vorba. In urma acestei cereri se va da foaia matricola. si intr-adevar este vorba de retragerea copilului de la scoala... dar cererea foii matricole se poate face la terminarea anului scolar... sau dupa caz in timpul anului daca se doreste retragerea copilului. mai amanuntit nu stiu sa va spun inca. sper sa fi ajutat in vreun fel . ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() azi am dat un telefon si m-am interesat din nou legat de foaia matricola.
mi s-a spus ca eliberarea foii matricole NU inseamna retragerea copilului de la scoala cum am presupus. aceasta foaie matricola se completeaza cu situatia scolara a copilului pana la data respectiva iar copilul va putea frecventa mai departe cursurile scolii. in cazul in care este necesara o foaie matricola cu situatia scolara incheiata, la finele anului se poate cere o alta foaie matricola (deci se va completa alta). mi se pare logic ca acestea sa aiba numele scris si semnatura directorului precum si stampila scolii. asta am aflat azi. poate stie cineva mai multe legat de acest subiect. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Foaia matricola se elibereaza doar prin cerere scrisa catre conducerea institutiei (director sau rector). Trebuie specificat un motiv (transfer, inscriere pentru o bursa, sau chiar plecat definitiv din tara).
|
|
||||
|
||||
![]() Mie, pentru a scoate foile matricole ale copiilor mi s-au cerut dovezi ale plecarii definitive din tara respectiv bilet de avion sau copie dupa viza de emigrare.
As avea si eu o intrebare pentru cei care au plecat cu copii si s-au lovit de aceasta problema a inscrierii la scoala. Daca unul dintre copii termina aici clasa a II a iar celalalt clasa a V a, inteleg ca unul se incadreaza pentru elementary school iar celalalt ar trebui sa intre la middle school. Intrebarea mea este daca exista si scoli cu clase de la I la VIII cum sunt pe la noi, sau va trebui sa-i duc la scoli diferite. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Normal ca exista. Scolile sunt pentru clasele 1-8, la fel ca in Romania. Mai mult chiar, au si clase de Kindergarden (6-7 ani) si pre-school (4-6 ani).
De inscris ii vor inscrie in functie de varsta, nu de nivelul terminat in Romania. Succes !
|
||||
|
||||
![]() E o veste buna; eu am fost dezamagita pentru ca tot cautand scoli am inteles -probabil gresit- ca scolile elementare incep cu kindergarten si se termina la clasa a VI a , dupa care elevul merge la middle school, unde face clasa a VII a si a VIII a si apoi urmeaza liceul (care deocamdata nu ma intereseaza) si ma gandeam ca va fi relativ greu sa te imparti intre scoli de doua ori pe zi
![]() Multumesc.
|
||||
|
||||
![]() Ai inteles bine, Carmen!
Elemetary school este pana intr-a 7-a. Clasele a 7-a, 8-a sunt middle school. Copiii tai vor fi pentru inca un an la aceeasi scoala daca nu ai pretentia ca cel mare sa fie plasat intr-a saptea. Vor fi testati oricum inainte de a fi distribuiti in clase. Daca vrei o parere personala, chiar daca crezi ca nivelul copiilor este peste ce se studiaza aici, nu-i pune intr-o clasa mai mare. Au timp pe urma (chiar si in cursul anului) sa faca 2 ani intr-un an, lasa-le pentru inceput un timp de acomodare cu sistemul si limba. Si inca ceva, sunt scoli in care, in cadrul aceleiasi cladiri, este si elementary si middle school. Numai bine!
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
adeverinta care tine loc de livret | Pietricica | Interviul | 3 | 11-18-2004 08:43 PM |
adeverinta banca tradusa si legalizata ? | IIancu | Interviul | 2 | 09-08-2004 08:55 AM |
trebuie adeverinta ca nu avem datorii la fisc ? | Ruxandra | Interviul | 3 | 05-31-2004 11:21 AM |
![]() |