Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Comunitati de Loteristi in America > Colorado

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-25-2009, 08:38 AM
Covoras's Avatar
Covoras Covoras is offline
Junior Member
Bobocel

Exclamation ajutor ! cum il aduc pe sotul meu in USA ?

Dragi romani, cu siguranta sunt printre voi unii care s-au lovit de aceeasi problema pe care o am eu acum: detin green card si am venit in Ro anul trecut (in vara) sa ma casatoresc (sotul e roman, din Buzau - pacat ca nu ne cunosteam deja in perioada cand am castigat loteria ...). Am dat apoi un telefon la ambasada in Bucuresti, sa intreb daca sotul poate veni cu mine, si mi s-a prezentat unica optiune prin care trebuia sa ma intorc doar eu in USA, sa-mi schimb actele si mai apoi sa aplic pt sotul meu prin USCIS, daca-mi aduc bine aminte. Am plecat deci inapoi in USA la 2 luni dupa nunta, cu intentia sa-mi schimb actele si sa urmez "indicatiile" primite de la ambasada, (intrucat preluasem numele sotului si toate actele de state le am inca pe numele de domnisoara), insa am descoperit ca e un intreg lant al slabiciunilor sa-mi schimb pasaport si green card. Trebuia sa incep cu pasaportul, prin ambasada, lucru care dura cam 3 - 5 luni parca, trebuia sa-mi apostilez certificatul de casatorie (asta n-am stiut-o !!!! insa hai sa zicem ca-l trimiteam in Ro prin Fedex, mi-l apostilau parintii si mi-l trimiteau la fel, inapoi), si sa mai astept inca 6 luni pt schimbarea green card-ului si, cred ca mai apoi urma si permisul de conducere, insa cu el nu era mare branza de asteptat. Am sunat si la USCIS cu o intrebare simpla referitoare la cum trebuie completata o rubrica din chestionarul in speta, insa mi-au spus ca ei nu-mi pot da un raspuns, si ca ar trebui sa intreb un avocat. Era o intrebare simpla, nu stiam in care dintre rubrici trebuia sa trec numele vechi (de domnisoara) si in care rubrica numele nou, luat dupa casatorie. Ma rog ...

Ca sa nu stau dupa toate procedurile astea, m-am intors in Ro acum (originara din Bucuresti), unde termin cu apostilatul si cu pasaportul de schimbat. Ce ma intereseaza in mod deosebit, pana sa ajung la ambasada SUA, este sa-mi dati niste sfaturi / sugestii / raspunsuri la intrebari, voi cei care ati trecut prin asa ceva.

E vreo problema daca-mi schimb pasaportul cu numele nou si cand ma intorc in USA ma pot astepta sa se strambe vreun ofiter de la vama ca am pasaportul pe numele nou si green cardul + carnetul de conducere pe numele de domnisoara ? Adica se poate intampla sa nu ma lase sa intru din cauza asta ?

Ma poate ajuta ambasada USA la Bucuresti ? Acorda o viza turistica sotului sau ceva pt reintregirea familiei mai repede de 4- 5 ani ?

Iertati-ma daca nu-s prea coerenta, insa postez povestea asta dupa cam 24 de ore de nesomn, tot sapand pe net prin forumuri dupa un indiciu cat de mic, insa cred ca, in mare, intelegeti ce-am vrut sa spun. Chiar trebuie sa ma intorc in USA singura si sa astept 4 - 5 ani, cat spun ei ca dureaza procesul prin care i se acorda viza de reintregire a familiei si sotului ? Chiar ma paste naveta intre USA si Romania cativa ani de-acum inainte ?
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules