Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

Vio & Felix - 31.05.2006 - Povestea noastra...cu tot cu vize

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 06-01-2006, 11:31 AM
Vio's Avatar
Vio Vio is offline
Membru
Invatzacel

Thumbs up Vio & Felix - 31.05.2006 - Povestea noastra...cu tot cu vize

Salutare! In sfarsit ieri lunga si chinuitoarea asteptare a luat sfarsit! Povestea noastra este urmatoarea:

Am aflat in iunie anul trecut (cand inca eram in US) ca am castigat la loterie... Dar pt ca aranjamentele de a ma intoarce acasa erau deja facute, am decis ca voi sustine interviul la Bucuresti. In august am ajuns acasa... Iar in septembrie l-am intalnit pe cel care avea sa imi devina sot cateva luni mai tarziu... Au inceput gandurile, framantarile, cum sa facem sa ne fie mai bine... In martie ne-am hotarat sa ne unim destinele si sa mergem amandoi la interviu "fie ce-o fi" (desi eu fusesem sfatuita sa ma duc singura la interviu daca nu cred ca avem sanse impreuna, sa nu imi "omor" sansa - tinand cont de cerintele ambasadei de a prezenta dovezi solide ale relatiei etc).

La o luna dupa casatorie (cu o luna inainte de interviu) am trimis si faxul la ambasada pt a-i instiinta ca ma voi prezenta cu sotul meu la data stabilita. Mi-am schimbat actele, am schimbat si certificatul de nastere al sotului (pt ca era de tip vechi), am facut traducerile... Am printat aproape toate mail-urile (cateva zeci) pe care ni le-am trimis in aceste cateva luni, incepand cu septembrie, desfasuratoarele RDS si am facut rost de cele de la Connex. Desfasuratoarele le-am avut doar pe cele de pe abonamentul meu, pt ca sotul si-a schimbat numarul de 2 ori din septembrie pana acum... Iar pt cartelele lui am reusit sa obtinem doar cate o stampila pe pachetele cartelelor (pe care le-am si pus langa desfasuratoare) pt ca de la Connex ni s-a zis ca nu ni se poate da nici o hartie cum ca intr-adevar ii apartin lui.

Revenind... Am printat cateva zeci de loguri din arhiva de yahoo messenger (avem sute de loguri dar era imposibil sa ne ducem cu toate la ambasda, desi am fi vrut) - vroiam doar sa reiasa ca tinem legatura zilnic si nu este o casatorie din interes... Am printat si aprox. 220 de poze pe care le aveam digitale cu data pe ele (prima poza avea o data din noiembrie 2005) care ne-au incaput intr-un album mare si 2 mai mici. Cu 5 zile inainte de interviu am luat extrasele de cont - banii (euro, dolari si lei, echivalent a aprox. 12.000$) i-am avut in conturi curente la 2 banci (am decis ca este mai bine sa ne pastram conturile pe care le aveam deschise deja din 2003-2004) doar ca ne-am imputernicit reciproc. Pe extrasul de la banca sotului aparea un transfer efectuat din strainatate cu o saptamana inainte de interviu, dar pt care am dus ca justificare o declaratie data de cel care ne-a trimis banii. Am pus toate actele in mape separate ca sa nu le incurcam (actele in una, mail-uri + loguri in a doua, desfasuratoare telefoane in a treia si acte "aditionale" le-am zis eu, in a patra) si am plecat spre Bucuresti.

Pe 30 mai am facut vizita medicala la Unirea, fara probleme. Apoi am asteptat cu infrigurare ziua urmatoare, cand aveam sa ne sustinem "cauza" in fata unui ghiseu din ambasada. Mai trebuie sa fac o paranteza Pt ca stiam cerintele ambasadei in materie de relatii, ne-am tot framantat daca sa ne spunem povestea asa cum este sau sa "fabricam cate ceva"... Nu cu foarte mult timp inainte de interviu am decis ca este cel mai bine sa spunem totul plain and simple si daca ne cred, bine, daca nu, iar bine. Noi tot impreuna aveam sa ramanem

Sosi si ziua mult asteptata... Ajuns la timp, intrat in ambasada si pus pe asteptat. Cu loteria mai erau Ovidiu si sotia (ovyd), o familie cu copil mic (nu vorbeau romaneste, au avut peste tot traducatoarea cu ei) si un baiat singur. Ovidiu si sotia nu stim ce au facut pt ca au iesit din sala imediat dupa interviu, la fel si familia cu copilul. Baiatul singur a luat, pt ca dupa interviu s-a asezat in sala sa astepte viza.

Pt predarea actelor am fost chemati la ghiseul 1, la domnisoara roscata, foarte amabila. Cand am vazut ce degajata si zambitoare este ne-am mai relaxat si noi. Ordinea a fost cea stiuta... De diploma de licenta am intrebat eu daca i-o dau si a zis da, daca o am. Dupa ce am dat extrasele de cont am dat imediat si declaratia, pe care a citit-o si a zis ca e ok. Cand ne-a intrebat daca mai avem alt suport material eu am ezitat sa ii dau affidavit-ul... dar l-a vazut in folie si a zis sa i-l dau. Daca nu ma insel, dovezile relatiei au fost ultimele... Am dat intai mapa cu mail-uri+loguri, cu precizarea ca logurile sunt printate direct din yahoo, iar cand a vazut cat de groasa este a scos un "mama!" Apoi mapa cu desfasuratoarele, iar la urma cele 2 albume mici. Pt ca cel mare era prea mare sa intre pe sub ghiseu, a zis ca vine sa il ia. Ne-a spus apoi sa mergem sa achitam la caserie si sa ii ducem chitantele... Si a inceput iar asteptarea. Ne faceam tot felul de probleme, de scenarii, ne cheama la ghiseul x, y, z, ne ia separat ne intreaba de toate......

Aprox la 11.30 ne auzim strigati la ghiseul 1 din nou. Ne ducem, ne pune sa juram... Era o doamna/domnisoara la vreo 30 de ani... Ne pune sa semnam in fata ei si incepe cu intrebarile:
Q: De cand va cunoasteti?
Eu: Din septembrie anul trecut
(Mirare) Adaug repede: Am fost plecata in US si m-am intors abia in august...
Q: Cum v-ati cunoscut?
Eu: Incep sa zic ca pe un client de file sharing de unde luam muzica, ma poticnesc si continua sotul sa raspunda.
Q catre sot: Aa, ce gen de muzica?
Sotul: gen x
Q catre sot: Care este dj-ul tau preferat?
Ii raspunde
Q catre sot: Care este dj-ul ei preferat?
Ii raspunde
Q catre sot: Cand ati inceput sa va intalniti?
Ii raspunde
Q pt mine: Cand ai aflat ca ai castigat?
Eu: In iunie anul trecut.
Q pt mine: Cand i-ai spus sotului ca ai castigat?
Eu: In octombrie
Q catre sot: Cum ai reactionat?
Sotul: Am fost suparat
Q catre sot: Ce a facut sotia in US?
Ii raspunde
Q catre sot: Unde a locuit acolo?
Ii raspunde
Q catre sot: De cati copii a avut grija?
Ii raspunde
Q catre sot: Ce varste aveau copiii? (Aici m-au trecut pe mine caldurile pt ca chiar in timp ce asteptam sa ne cheme imi spusese sotul meu ca nu mai poate sa retina si varstele lor, ca sunt prea multe date )
Ii spune si varstele
Aproape retoric: Hmmmmm, cam putin timp in care sa va cunoasteti...
Eu: Dar suficient, mai ales ca ne-am vazut, am vorbit la telefon si pe net zilnic!
Q: Cand ati decis sa va casatoriti?
Sotul: In martie
Q: Ati calatorit impreuna?
Sotul: Da, dar nu abroad.
Q: Unde?
Ii raspunde sotul
Q: O sa va ajute sponsorul sa va gasiti de lucru?
Eu: O sa incercam sa ne gasim singuri.
Q pt mine: Ti-a placut in Maryland?
Eu: Da, eram aproape de Washington.
Q pt mine: Si de ce nu mai mergeti in Maryland? (Cand am trimis formularele am trecut o adresa de Maryland, dar acum ziceam ca mergem in Oregon)
Eu: Uf, a fost o decizie greu de luat...Dar ne-am gandit ca eu deja stiu cum este in Maryland si vrem sa mergem totusi in Oregon.
Putina pauza... Deschide repede unul din albumele mici...
Q catre sot: Unde a fost facuta poza?
Sotul, fastacit putin ca l-a luat asa repede: In parc
Q catre sot: In ce oras?
Sotul: Bv
Q: Cine locuieste in Bv?
Sotul: Amandoi
Deschide iar repede albumul:
Q pt mine: Cine este tipul din poza? (Eram noi 2 cu un prieten de-al sotului)
Ii raspund cu amanunte

Se intoarce catre roscata (care a stat tot timpul langa ea, desi conversatia a fost in engleza), ii sopteste ceva dupa care ne zice: "Va rog sa luati loc sa asteptati vizele"
Nu ne-a venit sa credem!!! Ni s-a parut ca am scapat foarte repede, foarte ieftin, cu putine intrebari! Ni s-a parut ca interviul nostru a durat cel mai putin! Roscata a iesit sa ne de-a albumele... Dar a uitat de mapele cu loguri si mail-uri pe care ni le-a dat mai tarziu (atunci am vazut ca fusesera scoase cateva mail-uri, deci s-au uitat peste ele...)

Am mai asteptat inca aprox o ora (timp in care baiatului singur cu loteria i-a fost data viza) dupa care ne-a chemat roscata la ghiseu si ne-a spus ca nu le merge sistemul, sa revenim la ora 16 dupa ele, la ghiseu. Pe la 16.20 am avut in mana pasapoartele si plicurile galbene!

Cam asta a fost povestea noastra... Inca nu plecam, mai avem ceva "conturi de reglat" in tara. Multumiri tuturor, celor care posteaza, raspund, administreaza... Evident ca fara informatiile de aici am fi fost mult mai putin pregatiti!

MULTUMIM!

Vio & Felix
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules