Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Am cistigat Loteria Vizelor!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-29-2011, 10:54 AM
accenture accenture is offline
Junior Member
Bobocel

Default Rezumat casatorie dupa programare interviu + de ce acte ar avea nevoie sotia?

E vorba de situatia clasica: suntem impreuna de cativa ani, si pt ca nu vrem sa ne despartim, se pune problema casatoriei.

Interviul meu e in noiembrie la Frankfurt (noi suntem in Germania).

Sa presupunem ca ne casatorim in perioada urmatoare, inainte de interviu. Va fi aici in Germania, doar la primarie, fara rude, doar cu cativa prieteni, ma gandesc.

Din cate am citit pe forum, ar trebui ca imediat dupa casatorie sa trimitem la consulatul din Frankfurt (si nu la KCC) urmatoarele:
A1. Certificat casatorie (in germana)
A2. Traducere legalizata dupa certificatul de nastere al viitoarei sotii.
A3. Poze ale ei
A4. Formularele DSP-122 si DS-230 I & II.
A5. Declaratie a mea apropo de schimbare

Sunt astea toate actele care trebuie trimise inainte de interviu?
Formularele de la A4 trebuie trimise toate? Trebuie completate din nou, de data asta de amandoi, sau doar de ea?

Absolut neclar imi e ce acte trebuie ea sa aduca la consulat. Timpul e scurt. Deocamdata nici macar eu nu mi-am facut vizita medicala. Pt ea timpul e insa si mai scurt. Ce trebuie ea sa aduca?
B1. Cazier romanesc + traducere
B2. Cazier german
B3. Certificat nastere + traducere
B4. Adeverinta medicala

Am uitat ceva? E ceva in plus? Trebuie sa aduca si ea diploma de facultate etc?

Care e suma care trebuie platita la consulat? Doar pt mine e cred 305 + 440 + 74 = 819 USD. Pt amandoi se dubleaza?

Ca dovezi ca ne putem auto intretine, trebuie aduse extrase de cont? Exista vreo suma anume / persoana care trebuie dovedita?

Multumesc mult!
Reply With Quote
Old 09-29-2011, 03:48 PM
katybest05 katybest05 is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Quote:
Originally Posted by accenture View Post
E vorba de situatia clasica: suntem impreuna de cativa ani, si pt ca nu vrem sa ne despartim, se pune problema casatoriei.

Interviul meu e in noiembrie la Frankfurt (noi suntem in Germania).

Sa presupunem ca ne casatorim in perioada urmatoare, inainte de interviu. Va fi aici in Germania, doar la primarie, fara rude, doar cu cativa prieteni, ma gandesc.

Din cate am citit pe forum, ar trebui ca imediat dupa casatorie sa trimitem la consulatul din Frankfurt (si nu la KCC) urmatoarele:
A1. Certificat casatorie (in germana)
A2. Traducere legalizata dupa certificatul de nastere al viitoarei sotii.
A3. Poze ale ei
A4. Formularele DSP-122 si DS-230 I & II.
A5. Declaratie a mea apropo de schimbare

Sunt astea toate actele care trebuie trimise inainte de interviu?
Formularele de la A4 trebuie trimise toate? Trebuie completate din nou, de data asta de amandoi, sau doar de ea?

Absolut neclar imi e ce acte trebuie ea sa aduca la consulat. Timpul e scurt. Deocamdata nici macar eu nu mi-am facut vizita medicala. Pt ea timpul e insa si mai scurt. Ce trebuie ea sa aduca?
B1. Cazier romanesc + traducere
B2. Cazier german
B3. Certificat nastere + traducere
B4. Adeverinta medicala

Am uitat ceva? E ceva in plus? Trebuie sa aduca si ea diploma de facultate etc?

Care e suma care trebuie platita la consulat? Doar pt mine e cred 305 + 440 + 74 = 819 USD. Pt amandoi se dubleaza?

Ca dovezi ca ne putem auto intretine, trebuie aduse extrase de cont? Exista vreo suma anume / persoana care trebuie dovedita?

Multumesc mult!

In primul rand... cine e castigatorul?
In al doilea rand... ati trimis plicul la KCC inainte de casatorie? Daca da, ce continea plicul?

Taxele de interviu sunt de 819 USD / membru de familie.

Daca sunteti doi ar trebui sa duceti extrase de cont pt. aproximativ 10.000USD. Ajuta si actele de proprietate daca aveti proprietati sau talonul masinii daca posedati asa ceva. Nici un job offer n-ar fi de prisos, desi nu e imperios necesar sa aveti unul.

Mare atentie! Daca va casatoriti dupa ce aflati ca unul din voi a fost extras trebuie sa aveti dovezi clare ale derularii relatiei inainte de a aplica la loterie.
Status update: November 09, 2011
Interview date: February 28, 2012; 01.00 p.m. (Successful)
Medicals: January 12, 2012
OTP-CHI: March 29, 2012
Welcome letter: April 29, 2012
Green card: May 4, 2012
Reply With Quote
Old 09-29-2011, 05:15 PM
Junior Member
Bobocel

Quote:
Originally Posted by katybest05 View Post
In primul rand... cine e castigatorul?
Eu, adica el.

Quote:
In al doilea rand... ati trimis plicul la KCC inainte de casatorie? Daca da, ce continea plicul?
Nu suntem casatoriti. Plicul continea doar datele mele. Nu mi-am pus prea tare problema atunci, pt ca eram convins ca in circa un an ar putea sa vina si ea, evtl din momentul in care ne-am casatori. Din cate am citit, e de fapt mult mai lung.

Tocmai din acest motiv se pune acum problema casatoriei. Intre timp insa, plicul a ajuns la KCC si am fost programat la interviu in noiembrie. Timpul e scurt, si nu mi-e clar ce ar fi de facut.

Quote:
Taxele de interviu sunt de 819 USD / membru de familie.
Am inteles.

Quote:
Daca sunteti doi ar trebui sa duceti extrase de cont pt. aproximativ 10.000USD. Ajuta si actele de proprietate daca aveti proprietati sau talonul masinii daca posedati asa ceva. Nici un job offer n-ar fi de prisos, desi nu e imperios necesar sa aveti unul.
10.000 USD de persoana sau in total?

Quote:
Mare atentie! Daca va casatoriti dupa ce aflati ca unul din voi a fost extras trebuie sa aveti dovezi clare ale derularii relatiei inainte de a aplica la loterie.
Cum extragerea s-a facut in 15.07, exact asta e situatia. Precum am spus, ne cunoastem de 2 ani si de circa 1 an si 10 luni stam impreuna si facem totul impreuna.

Casatoriti nu suntem, si ma intreb daca acum mai ajuta sau nu la ceva.
Reply With Quote
Old 09-30-2011, 09:13 AM
katybest05 katybest05 is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Quote:
Originally Posted by accenture View Post
Eu, adica el.

Casatoriti nu suntem, si ma intreb daca acum mai ajuta sau nu la ceva.

10000 USD pt. 2 persoane sau cam 5-6000 USD pt. o persoana.

Din cate stiu eu, daca ai fost programat la interviu dosarul tau a plecat deja spre ambasada unde vei sustine interviul. Aplicatia s-a procesat doar pentru tine si cred ca e prea tarziu sa o incluzi si pe viitoarea ta sotie. Noi am fost intr-o situatie similara, dar avem un case no. mai mare si acum suntem deja casatoriti. Plicul l-am trimis la KCC cu formularele amandurora.

Te sfatuiesc sa suni la ambasada unde vei sustine interviul si sa le explici situatia ta. Poate mai e o sansa...
Status update: November 09, 2011
Interview date: February 28, 2012; 01.00 p.m. (Successful)
Medicals: January 12, 2012
OTP-CHI: March 29, 2012
Welcome letter: April 29, 2012
Green card: May 4, 2012
Reply With Quote
Old 09-30-2011, 11:39 AM
Junior Member
Bobocel

Am inteles, multumesc!

Apropo de actele pe care ar trebui sa le aduca ea, ce parere ai (B1-B4)? As vrea sa pot estima situatia (cat ar dura sa obtina aceste acte) inainte de a suna la consulat.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules