Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-05-2003, 02:16 PM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default Gianina si Catalin - Los Angeles - 2004

Interviu trecut cu succes pe 05.11.2003 fara AOS

Povestea interviului nostru: Daniela si Catalin
DV-2004, Case number 4860.

Am avut interviul astazi, 5 noiembrie 2003, interviu trecut cu succes si fara Affidavit.

O sa descriu cronologic evenimentele:

APLICATIA
Am aplicat in octombrie 2003, atat eu cat si sotul meu, prin scrisori separate. Era pentru mine cred ca a zecea oara cand incercam, iar pentru sotul meu a sasea oara. Noi suntem casatoriti de 3 ani dar am ales sa trimitem fiecare cate un plic deoarece am vazut ca este permis.
In 27 iunie ne-a sosit mult asteptatul plic 1, in care am aflat ca subsemnata sunt castigatoarea, am completat formularele, am pus si poze in plic, am avut grija sa ne scriem case number-ul pe fiecare foita trimisa si le-am trimis inapoi prin DHL pe data de 2 iulie. De la DHL am aflat ca au ajuns la KCC pe 7 iulie.
Prin septembrie, insa, cand s-au afisat numerele de caz pe Visa Bulletin, am vazut ca numarul nostru se incadra in luna octombrie. Din acel moment am inceput sa intru putin in panica intrucat stiam ca plicurile 2 trebuie sa vina cu cel putin 30-60 de zile inainte de interviu si al nostru nu mai venea. Intr-un final, a venit si plicul 2, pe 7 octombrie, deci cu mai putin de o luna inainte de interviu.

PREGATIRILE DE INTERVIU
Incepand cu acel moment, am urmat sfatul lui Cezar si in fiecare zi am incercat sa fac cate ceva pentru a ne pregati actele pentru interviu. Intrucat deja tradusesem o mare parte din acte, am dat la tradus ce mai era de tradus, am cautat evaluator sa ne faca evaluarea la apartament, am vandut o masina ca sa mai bagam niste bani in cont, si mi-am stresat matusa sa-mi trimita un AOS bun ca imi trimisese unul dar era un alt formular nu I-134, care se cere la un alt tip de viza.
De tradus am tradus o caruta de acte dar sincer vorbind, la ambasada mi-au trebuit doar jumatate din ele. Sa va dau un exemplu: avem 3 conturi deschise la banca, toate conturi de depozit pe termen de 3 si 6 luni, la care am tradus atat adeverinta de la banca cat si extrasul de cont si conventiile de depozit ale fiecarui cont, in total 7 pagini de acte din care nu mi-au cerut decat extrasul cu situatia financiara a conturilor grupate.
Analizele ni le-am facut pe 10.10.2003 la Centrul Medical Unirea, unde au fost foarte draguti cu noi, si care ne-au costat: 50 USD analizele/persoana, 5 USD un vaccin antitetanos pe care mi l-au facut doar mie si 170.000 lei/persoana radiografia la plamani. Investigatia a durat aproximativ 30 minute iar razele 15 minute. Nu o mai lungesc pe subiectul asta ca deja am scris despre asta in alte mesaje.

INTERVIUL
Desi ma asteptam sa fiu transata la interviu, totul a fost cat se poate de usor, doar ca a durat mult prea mult asteptarea din ambasada dar pot sa zic ca a meritat.
Am fost programati la ora 8.00, asa ca la 8.00 am intrat in ambasada. Dupa ce am fost controlati la intrare si ne-au fost retinute telefoanele mobile, ni s-a spus sa lasam geanta in care aveam actele intr-un dulapior si sa luam actele in brate si sa urcam la etaj unde sa ne asezam cuminti pe scaune. Printr-un noroc, am prins locuri chiar langa ghiseele 5 si 6, unde aveau loc interviurile pentru loterie. La ghiseul 6 era domnisoara blonda(cea care seamana cu Gabi Szabo) iar la 5 o domnisoara roscata. Dupa cele citite pe forum, ma rugam sa ajung la domnisoara roscata si se pare ca si de data asta am avut noroc. Cu loteria vizelor eram in total vreo 6, mai precis: o familie cu un copil de vreo 5 ani, o familie fara copii, 2 fete singure si un tip singur, plus noi.
Am fost chemati la ghiseu ultimii, adica pe la ora 9.00.
Interviul a decurs asa: domnisoara roscata m-a intrebat in primul rand cine a semnat scrisoarea de participare si bineinteles ca am raspuns ca eu. Dupa care ne-a intrebat daca avem copii, am raspuns nu si daca am mai fost casatoriti, raspunsul fiind iarasi nu, iar apoi ne-a cerut pasapoartele si pozele.
Apoi ne-a intrebat daca avem actele impreuna sau separat, i-am spus ca separat, dupa care mi-a spus sa incep cu ale sotului ca sunt mai putine(la el nu a retinut diplomele decat certificatul de nastere, copia certificatului de casatorie, ca originalul era in actele mele, livretul militar). Dupa care l-a intrebat ce meserie are aici, el a pus ca e inginer software si gata cu el.
Apoi, mi-a cerut actele mele care au fost: certificat de nastere, certificat de casatorie, diploma de bacalaureat, diploma de facultate iar ca dovezi materiale am avut: 3 conturi bancare: doua de 2000 USD, unul in depozit pe 6 luni deschis in februarie la care deja aveam si o dobanda de vreo 25 dolari si unul deschis in august, pe 3 luni, plus un cont de 6000 deschis in octombrie, tot in depozit pe 3 luni, toate la BCR. Despre conturi ne-a retinut doar foaia cu situatia financiara cumulata a conturilor unde era trecuta si suma totala de 10.025 USD. Dupa care i-am dat evaluarea apartamentului plus actul de proprietate, evaluare care a fost, de 22.000 USD. S-a uitat la adresa sa vada in ce zona e situat apartamentul si la suma si a zis ca e ok. Dupa ce i-am dat toate aceste acte, ne-a zis sa luam loc si sa asteptam sa ne cheme la interviul cu consulul. Eu, nevoind sa risc, am intrebat-o daca nu ne ia si AOS-ul si a zis ca nu mai e nevoie, ca avem destule dovezi. Prin urmare nici nu i l-am dat.
Am asteptat apoi timp de 2 ore sa ne cheme consulul, ciulind urechile sa ne auzim numele pentru ca n-am mai prins dupa primul interviu aceleasi locuri ci a trebuit sa stam mai departe, sub scara. Am reusit sa ne mutam mai aproape de-abia dupa aceste 2 ore, moment in care au inceput si interviurile cu consulul, asa ca am putut auzi si ce i-au intrebat pe ceilalti loteristi. Pe primul tip, care a fost la consul, tipul singur, l-au cam puricat deoarece, din ce-am putut eu auzi, omul n-avea cont in banca, n-avea proprietati dar avea un AOS de la un rezident american. I-au pus o gramada de intrebari despre cel care ii facuse AOS, cum ajunsese respectivul in America, l-au verificat pe calculator si restul nu mai stiu ca nu auzeam chiar foarte bine. Dupa care l-au trimis sa-si faca alte poze ca alea care le avea el nu erau bune si i-au zis sa ia loc pe scaun. La ceilalti interviul a fost mult mai scurt, aproximativ 5 minute, si i-a intrebat exact ce ne-a intrebat si pe noi.
Noi am avut penultimii interviul cu consulul, de fapt cu o doamna consul langa care era si consulul iar interviul a fost in engleza. In primul rand ne-au pus sa juram, sa semnam formularele la rubrica juramant dupa care au inceput intrebarile.
Ne-au intrebat in primul rand unde vrem sa mergem, le-am spus ca in California, LA, si ne-au intrebat daca avem rude acolo. Eu i-am raspuns frumos ca avem chiar multe rude pe acolo, doua surori ale mamei, un frate al ei, plus o armata de verisori. Ne-au intrebat ce fel de ruda este cu noi cel pe care-l trecusem in formulare pentru adresa de trimitere a Green Cardului si i-am spus ca e verisorul meu primar, la care o sa mergem pentru inceput. Apropo, la adresa unde vom locui in US n-am trecut nimic in formulare si nici nu ne-a intrebat nimic de asta. O alta intrebare a fost ce vrem sa lucram acolo iar eu am bagat-o repede cu sotul meu e inginer software si el va lucra in domeniul lui iar eu, intrucat aici sunt avocat, iar acolo, nimic ca studii, i-am zis ca o sa incerc sa lucrez ca agent de asigurari sau de real estate pentru ca am ceva experienta de aici de la firma la care suntem asociati.
Cam asta a fost tot interviul nostru, care cred ca n-a durat mai mult de 5 minute, dupa care ne-a spus sa asteptam pe scaune pentru ca o sa ne dea vizele.
Am mai asteptat vreo 30 de minute dupa care am fost chemati la ghiseu de domnisoara roscata care ne luase primul interviu, ne-au fost date plicurile cu vize si ne-a intrebat daca avem ceva intrebari, noi am spus ca nu asa ca am plecat.
Prin urmare, ceva nou fata de anii trecuti si de povestile de pe forum: toti loteristii de la interviul de azi au luat vizele si ne-au fost date pe loc, fara sa mai fie nevoie sa mergem dupa-amiaza.

In final, as vrea sa mai precizez ceva:
Am fost uimita ca interviul a fost asa de simplu dar sa stiti ca am zambit tot timpul si am fost imbracati frumos.
Chiar daca n-am facut chiar in fiecare zi cate ceva material pentru pregatirea interviului, pentru ca n-aveam ce face, practic, zi de zi am citit acest forum si forumul vechi iar cu doua zile inainte de interviu am recitit toate povestile interviurilor care erau pe forum. Acest lucru m-a ajutat sa nu uit ceva esential si sa fiu pregatita atat sufleteste cat si cu documentele necesare, pentru interviu. De aceea nu pot sa nu-i multumesc lui Alex pentru ca acest forum exista dar si tuturor celor care si-au expus temerile si experientele in cuprinsul sau si de unde am cules informatii atat de importante.
Mai vreau sa le multumesc AlineiAdi si Karinei-Maria pentru ca m-au imbarbatat, sa-i zic asa, in momentele mele de panica.
De plecat, vom pleca probabil prin aprilie, dupa ce o sa ne rezolvam pe aici problemele cu vanzarea casei si inchiderea afacerilor.
In final, scuze ca m-am lungit atat cu povestea dar poate ca va fi de folos cuiva si aceasta experienta a noastra, asa cum si noua ne-au fost de folos experientele anterioare.

Daca cineva doreste sa ma intrebe ceva, o poate face pe adresa de mail: [email protected] sau ma poate gasi pe chat, la aceeasi adresa, zilnic, intre 10.00 si 18.00.

Multa bafta tuturor care urmeaza si nu uitati, VIZA E A VOASTRA.

Daniela
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules