Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

Cristi - Detroit - 2004

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-18-2004, 02:47 PM
CB's Avatar
CB CB is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: sighisoara->sterling heights->southfield->clinton twp.->chicago
Default Cristi - Detroit - 2004

Cu scuzele de rigoare permiteti-mi sa descriu si eu in cateva cuvinte experienta persoanala la prima ambasada in care am intrat in calitate de intervievat.
Am ajuns in fata ambasadei la ora 7:45, loteristii prezenti in ziua de 10 august 2004 au fost deja invitati in ambasada USA din Bucuresti, am cerut permisiunea unui om de ordine sa intru pentru ca am fost chemat pentru loteria vizelor, bineinteles ca mi s-a spus sa astept putin si se va rezolva, nu dupa mult timp am fost invitat inauntru. La intrare procedura standard cu detectorul de metale, centura jos, telefoane, pixuri si alte metale lasate la intrare dupa care am intrat si m-am asezat la coada de la ghiseu, am asteptat ceva timp si vazand ca se inainteaza atat de greu i-am spus unui om de ordine ca sunt cu loteria, acesta mi-a sugerat sa intru in fata si s-a rezolvat foarte repede totul cu procedura de intrare.
In timp ce urcam scarile eram strigat la ghiseul numarul 6, aflasem ca a fost pima strigare, am ajuns aproape in pas alergator la ghiseul 6 unde ma intampina Nicol, mi-a cerut pasaportul si pozele, noroc ca le aveam pregatite, le-am dat dupa care nestiind care-i situatia mea de moment am inceput sa deschid dosarul, vazand asta Nicol m-a luat tare de la inceput: „domnule va rog sa luati loc in sala si va voi chema eu”. M-am asezat undeva in zona ghiseului 3 in fata lui Catalin pe care l-am recunosc fara problema desi nu ne mai vazum pana atunci. Primul chemat la ghiseu a fost Catalin dupa care am urmat eu, procedura standard:
Nicol: (imi arata scrisoarea de aplicare) De cate ori ati aplicat in anul 2002?
CB : O singura data
Nicol: Dumneavoastra ati semnat scrisoarea de aplicare?
CB: Da
Nicol: Va rog sa semnati pe aceasta foaie de hartie! si-mi da o foicica galbena si dispare
Semnez de vreo 7-8 ori cu semnatura din scrisoarea de aplicare si semnatura din pasaport, mentionez ca nu era aceeasi semnatura, in scrisoarea de aplicare am semnat cu semnatura scurta iar in pasaport si in formularele trimise la KCC am semnat altfel.
Astept vre2-3 minute dupa care se intoarce Nicol si-mi ia foicica de hartie pe care o lipeste pe scrisoarea de aplicare fara sa mai intrebe ceva.
Ii dau plicul cu analizele medicale desface plicul si-mi returneaza radiografia.
Nicol: Va rog sa-mi dati actele in ordinea original, copie xerox si traducere legalizata.
Ii dau certificatul de nastere si cazierul.
Nicol : Vorbiti engleza:
CB: Putin, inteleg engleza dar din pacate am un vocabular putin dezvoltat.
Nicol: Va rog sa-mi dati diplomele
II dau dlipoma de bacalaureat si diploma de facultate.
Nicol: Cu ce va ocupati:
CB: Sunt economist la o firma din Sighisoara
Nicol: Va rog sa-mi dati diploma de facultate!
CB: V-am dat aceasta diploma mai inainte
Nicol: A, da
Nicol: Ati mai fost plecat din tara?
CB: Nu
Nicol: Niciodata?
CB: Nu, niciodata, din pacate…
Nicol: Nici macar pana in Ungaria??!!!!
CB: Nu
Nicol: Va rog sa-mi dati suportul material!
Aveam extras de cont pentru un cont deschis in ziua de 7 august semnat si stamipilat de o simpla functionara a Bancii Transilvania din Sighisoara in care avem suma de 2000 $, a urmat contractul de vanzare-cumparare care a fost incheiat in luna aprilie a anului 2004 prin acet contract unchiul meu imi vindea un imobil situat la tara linga Sighisoara evaluat la 10.000$ de catre primarie.
Nicol: Cine este vanzatorul? Fratele ?
CB: Nu, este unchiul meu iar imobilul este casa parinteasca cu teren si dependinte situat undeva la tara linga Sighisoara. A urmat AOS-ul, foarte bun, si formularele W2
Nicol: Cand va-ti intalnit ultima data cu sponsorul?
CB: Anul trecut la o nunta.
Nicol: Mai aveti si alt suport material ?
CB: J Nu ( in gandul meu ce suport iti mai trebe artisto nu-i suficient?)
Nicol: Va schimbati adresa ?
CB: … (nefiind pe faza nu stiam ce sa raspund)
Nicol: Va schimbati adresa unde sa va trimita green card-ul??? Trebuie sa va schimbati adresa!!! Dar oricum este in acelasi oras
CB: Da
Nicol: Va rog sa luati loc in sala si veniti cand va vom chema noi pentru interviu.
Ma asez fain frumos linga Catalin si incepem sa schimbam impresii, la ghiseu a fost chemat un cuplu din Cluj care nu avea certificatul de casatorie numai intr-o singura copie xerox, Nicol amabila cum este s-a dus in spate si le-a facut o xerocopie, eu in gandul meu uite mai ca ii de treaba. Au luat loc si clujenii in fata noastra si am inceput sa discutam, cu aceasta ocazie am aflat ca au aplicat si ei pentru prima oara la loterie, la indemnul unui prieten, ei au dorit sa inceapa procedura pe Noua Zeelanda cand le-a venit plicul castigator, ziceau ca au trimis scrisoarea intr-un plic mare format A4 si acela luat de la scoala J iar pentru sotie au taiat niste poze dintr-un album de familie pentru ca nu mai aveau poze la dimensiunile standard decat pentru sot care si castigase, va dati seama ca ne-am prapadit de ras cu Catalin. In timpul acesta la ghiseu era o tinara familie care s-a casatorit dupa ce au aflat ca a castigat sotia si erau pregatiti cu album foto. Am asteptat cateva ore bune timp in care pe la ghiseu s-au mai perindat o doamna cu un copilas care a fost reprogramata pe 12 august pentru ca nu avea sentinta de divort in original si inca o doamna care avea un plic galben in mana care a fost chemata la ora 14:30 despre care nu cunosc amanunte, cine stie, daca nu dadeam fuga pe scari si nu eram inspirat sa-i spun omului de ordine ca sunt cu loteria era posibil sa fac echipa cu doamna pentru ora 2.
Dupa vreo 3 ore de asteptare a fost chemat la ghiseu cuplul din Cluj, probleme cu aparatura de amprentat care s-a defectat, in final le-au luat amprentele dar din pacate aparatul buclucas care era in mod sigur made in romania dupa cum arata si dupa cum era instalat nu-si facea treaba. I-au trimis pe clujeni sa astepte, pentru ca trebuia sa le mai ia inca o data amprentele. A urmat o perioada de asteptare in care un mester roman a venit si a inceput sa bage hartii intre aparat si suportul pe care era instalat, incerca sa-i dea explicatii consulului mai mult din brate decat din vorbe ca-i prea „High”, eu am inceput sa zimbesc si m-a vazut consulul care a ridicat din umeri si a zambit si el. Problemele cu acel aparat au continuat sa persiste pana in final cand mi-a venit si mie randul, am primit un servetel parfumat de la Nicol sa ma sterg pe maini si am sters si aparatul, am apasat de cateva ori cand mai tare cand mai incet la indicatiile lui Nicol pana s-a rezolvat cu luatul amprentelor.
A urmat interviul, spre spre marea mea mirare artista a plecat si m-a lasat cu consulul desi ii spusesem ca nu prea stiu engleza. Sa vedeti oameni buni interviu bilingv J.
Am jurat dupa care consulul ma intreba in engleza cine-i sponsorul, eu ii raspund in romana ca este un coleg de serviciu de-al unchiului meu care este plecat de 10 ani din Romania si care mi-a promis sa ma ajuta daca ajung in USA. Urmatoarea intrebare a fost : „What's your work ” n-am inteles intrebarea si in momentul acela mi-a trecut prin cap dupa un search de cateva secunde raspunsul „sorry ?” la care consulul uitandu-se la mine zimbind ma intreba inca o data : „What's your work ?” eu sa fiu sigur ca am inteles il intreb in romana „Adica care este profesia mea ?” consulul raspunde „Yes” ii spun in engleza ce profesie am si unde lucrez si raspunde „Very nice” s-a mai uitat inca o data pe acte si-mi spune „everything is fine” si mi-a zis sa vin la ora14 sa ridic pasportul.
Afara ma astepta Liviut caruia ii multumesc pentru tot ce a facut cat am stat la Bucuresti si ii urez multa bafta maine. Doresc de asemenea sa multumesc prietenilor mei din Detroit care mi-au trimis AOS, lui Alex pentru super forumul si super pagina care a conceput-o pentru noi toti, lui shaguna, bcristiro, star2in pentru ajutorul dat in completarea formularelor si pentru informatiile furnizate acum un an, lui gianina, duduca, boborocea, cezar, cruso pentru ca au avut rabdarea sa ma asculte si sa ma ajute cu sfaturi de-a lungul ultimului an si nu in ultimul rand celorlalti OAMENI (sleepy, catalin, caviorel, alinu, emy, alinaladi, miki03, alipops) pe care mi i-am facut prieteni si cu care m-am intalnit si sper ca ma voi mai intalni.
Eu voi pleca in noiembrie sau ianuarie spre Detroit mai precis Sterling Heights.
Sa va dea Dumnezeu sanatate si noroc tuturor!

Cristi

P.S. Cateva concluzii finale

1. Faceti-va poze la dubita in jur de ora 13:30 cu o zi inainte nu este nimeni si vi le da pe loc
2. Nu intarziati la interviu mai bine ajungeti mai devreme la ora 7:30
3. Este suficient un extras de cont cu semnatura functionarei de la ghiseu si �tampila bancii
4. Atentie la explicatiile pe care le dati la intrebarile cu privire la contractul de vanzare – cumparare si de unde il cunoasteti pe sponsor
5. Mare atentie la AOS, eu nu l-am avut bifat pe pagina a doua la rubrica cu ce ofera sponsorul, din fericire am trecut
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules