Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

Simona si Emanuel - Seattle - 2004

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-24-2004, 02:03 PM
Simy's Avatar
Simy Simy is offline
Membru
Invatzacel

Default Simona si Emanuel - Seattle - 2004

In sfarsit a venit si ziua in care povestea interviului nostru isi face aparitia, dupa un an si 3 luni.

Pe 9 septembrie 2004 am facut analizele la Centrul Medical Unirea. Am platit 55$ pentru fiecare, iar sotului i-au mai facut 2 vaccinuri: antitetanos 5$ si antirujeolic 25$. In aceesi zi am facut si pozele la celebra dubita "veche, antica si de demult". Am platit 100.000 lei/persoana (cate 2 poze pentru fiecare), in total 200.000 lei.

Si acum 22 septembrie 2004 ziua cea mare.
La 7.20 am fost la Ambasada (nu mai aveam rabdare), am asteptat pana la 7.30 cand au fost strigati loteristii. Spre mirarea noastra eram doar noi doi la ora respectiva. Am fost primii care am intrat in Ambasada (evident dupa angajati). Vreau sa va spun ca imi imaginam cu totul altfel interiorul de acolo (ghisee multe, coada la fiecare ghiseu numai la "ghiseele noastre" 5 si 6 liber, doar cate o familie de loteristi chemata din cand in cand sa prezinte actele) Adevarul e altul, las pe fiecare sa descopere asta. Noi am intrat acum pentru prima data intr-o ambasada si poate din cauza asta aveam aceasta "imagine bolnava".
Apoi au mai intrat si alte persoane dintre care cu loteria au mai fost un domn din Targu Mures, o familie cu 2 copii si o mamica cu 4 copii. Dupa un sfert de ora am fost strigati, tot primii, si am dat pasapoartele si pozele. Doar noi am avut pozele in regula, toti ceilalti au fost trimisi sa faca din nou pozele. Dupa o jumatate de ora am fost chemati, tot primii, de catre tipa roscata sa predam actele. A durat cam 5-10 minute si a fost foarte lejer. Am semnat pe o foaie dupa care am dat si restul actelor in ordinea ceruta. Sotului i-a cerut doar certificatele de nastere si casatorie si cazierul. Nu au fost intrebari capcana. Totul a fost strict legat de acte.
L-a intrebat pe Emy daca are livret militar si a raspuns nu dupa care m-a intrebat si pe mine daca am livret militar si am spus nu. Cum era sa spun ca eu am si el nu.
Ca suport financiar am avut: 2.263 euro, 6.263$ si 35.000.000lei (nu ma intrebati cum am ajuns la cifrele respective - contul in dolari a fost deschis anul trecut in august, cel in euro in februarie 2004 si cel in lei la inceptul lui septembrie 2004). Am avut si un AOS de 100.000$ (apropo, doar cu stampila rotunda). Spre mirarea noastra ne-a luat in calcul si masina 2.000$
Am platit taxa si la 8.30 am luat din nou loc in sala. Dupa o ora si jumatate ne-a chemat consulul, tot primii spre bucuria mea: ne-a luat amprentele, am jurat, am semnat, ne-a spus ca totul este in regula si sa venim la ora 14.30 dupa viza. Ne-a intrebat doar cine este sponsorul si unde mergem Seattle sau Portland si nimic mai mult. Acest mic interviu a fost in engleza.

Dintre cei care au mai fost cu loteria a luat viza doar domnul din Targu Mures care a venit singur fara familie deoarece copilul tocmai a intrat la facultate si nu pleaca in America pentru ca acolo scoala costa mai mult decat la noi. I-am zis noi ca daca nu a venit cu familia abia peste 5 ani poate sa ii cheme acolo si a ramas cam mirat, cred ca l-am cam speriat putin.
Mamica cu cei 4 copii a avut ceva gresit in actele lor, din cate am inteles noi si in prima faza a renunta si a plecat, dupa care a revenit si a zis ca s-a consultat cu copiii si risca sa mearga mai departe la consul singura. Insa la 14.30 nu a venit.
Din familia cealalta doar doamna a ramas dupa predarea actelor, copiii si sotul au plecat. Cred ca a fost singura la interviul cu consulul, insa nu a venit la 14.30.

Cam asa a decurs interviul nostru.

Si acum sa va mai spun ceva: anul trecut dupa ce am primit plicul 1 a doua zi am si sunat la ambasada sa intrebam ceva legat de un formular parca, iar tipa care a raspuns era foarte mirata si ne-a zis ca suntem primii care sunam in legatura cu DV2004, ne-a intrebat ce numar avem, cand am primit plicul etc. Ceea ce vreau eu sa spun este ca din primii care am sunat la Ambasada am ajuns ultimii sau printre ultimii la interviu.

Multumim pentru informatiile primite pe acest forum lui Alex, gasca de moderatori si tuturor celorlalti de aici "veteran", "loterist informat", "invatacel, "bobocel" etc. Fara voi nu cred ca eram asa de bine pregatiti la interviu. Tinem legatura.

Noi suntem din Pitesti si plecam spre Seattle poate la sfarsitul lui noiembrie.

Bafta si curaj Promotiei 2005.

Simona si Emanuel (Simy si Emy)
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules