Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Ai nostri copii

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-05-2006, 06:30 AM
SorinR SorinR is offline
Junior Member
Bobocel

Default Asigurare medicala copil (copii)

Salut!
Sunt in US de 2 luni si stau in Belmont (Bay Area), CA. Lucrez de 1,5 luni dar, deocamdata, firma nu imi asigura nici un benefit (asigurarea medicala, etc). Peste cateva zile imi vor sosi si sotia si copilul si vreau, cel putin pentru copil, sa ii fac asigurare imediat ce va fi aici (am primit deja SSN si Green Cardul). Copilul are 1,5 ani.
Am studiat subiectele de acest gen, de pe forum si diverse site-uri, si as avea cateva intrebari.
1. Este sau nu Medicare (Medi-cal) o forma de ajutor la care pot apela fara a-mi afecta statutul ? Din cei care ati aplicat pentru el (din cele citite de pe forum si diferitele site-uri, se pare ca pot aplica si imigrantii-rezidenti permanenti pentru copii lor), ati avut careva probleme ?
2. Se pare ca nu ma incadrez la Medicare (am un venit peste 1840 $/luna). Aveti idee cam care ar fi taxa pentru Healthy Family, ca sa imi asigur copilul ?
3. Pot aplica pentru fiul meu, inca din prima zi (Medicare/Healthy Family) chiar daca el inca nu va avea SSN (eu am) ?
3. Daca as face o asigurare privata pentru toata familia mea (am in calcul si varianta asta), practic suma care as plati-o in plus pentru copil, fata de un pachet in care sunt doar eu si sotia, e destul de mica. Totusi valoarea amandurora e relativ mare daca vreau deductible si coinsurance sa fie zero. La un deductible cel mult 250 $ si o coinsurance aprox 30 % (desigur pana la nivelul "out of pocket") as avea de platit o suma mai rezonabila (300-400 $/luna) pentru toti 3. Aveti vreo sugestie legata de o astfel de asigurare privata pentru toata familia ? Pot aplica si pentru ei daca nu au inca SSN ?
Multumesc anticipat!

SorinR
Reply With Quote
Old 07-05-2006, 09:19 AM
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Medi-Cal nu este totuna cu Medicare. Nu cred ca nu te incadrezi la un venit asa de mic. Se calculeaza numarul de persoane, inclusiv copilul nenascut (daca este cazul) si apoi venitul pe household.

Medi-Cal nu este welfare. Nu mai confundati si inscrieti-va linistiti! Copiilor li se asigura totul gratuit pina la virsta majoratului (oops, am uitat sa intreb care majorat: 16 ani, 18 ani sau 21 de ani, da' mai am timp sa aflu, nu?). Se poate aplica fara SSN-ul copilului, doar cu al parintelui care aplica (oricum nu sinteti obligati sa dati cuiva SSN-ul copilului, este suficient al vostru). Si nu dureaza in nici un caz 5-6 luni! Doar citeva saptamini, uneori chiar citeva zile. Noua ne-a venit cardul temporar prin posta la mai putin de 2 saptamini de la aplicare. Daca - Doamne fereste - este nevoie de asistenta medicala chiar inainte de sosirea cardului, este suficient sa spuneti la cabinetul/spitalul respectiv ca aveti dosarul in procesare la Medi-Cal si se descurca ei.

Nu te incurca cu asigurari private, cel putin la inceput! Este foarte bun si suficient Medi-Cal pentru copii. Pentru voi, adultii, alegerea unei asigurari sau neexistenta vreuneia depinde doar de starea voastra de sanatate.

Multa sanatate si succes!
Old 07-06-2006, 07:13 PM
Crystal's Avatar
Crystal Crystal is offline
Profesor
Forumo-dependent

la salariul acesta, copilul tau se califica si la kidcare.gov Inscrieti-l imediat ce ajunge sotia ta in State si inainte sa isi gaseasca de munca.

Suna la ei si aflii mai multe info. Numarul pe web-site
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules