![]() |
|
|||
|
|||
![]() Aveti cunostinta de vreo firma de asigurari din Rom�nia a carei polita sa fie valabila �n SUA. Singura pe care am gasit-o este Allianz-Tiriac dar e o chestie ciudata la ei: �ti platesti tu toate cheltuielile medicale iar ei �ti deconteaza �n tara. Am �ncercat sa le explic ca eu emigrez, deci nu ma mai �ntorc cur�nd, dar d-na de acolo a replicat candid ca tot ma voi �ntoarce la un moment dat si-mi da banii atunci.
|
|
|||
|
|||
![]() Eu am asigurare de viata la Nederlanden. I-am intrebat acelasi lucru. Mi-au spus ca este valabila oriunde in lume, dar tinind cont de faptul ca rata lunara este mica in comparatie cu tarifele practicate de ei afara, nu poate fi transferata in alta tara. Am si clauze de accident si spitalizare si mi-au spus ca acestea nu sunt valabile.Nu as putea sa iti spun nimic despre asigurarile medicale , dar facind o paralela cu cele de viata cred ca se intimpla acelasi lucru. Fiecare firma isi stabileste tipurile de polite in functie de situatia economica a tarii respective pentru a putea atinge cit mai multi clienti.
Bafta! |
|
||||
|
||||
![]() Puteti sa aveti cea mai tare si mai mare asigurare care v-o poate face orice firma de profil din Romania dar daca (batem in lemn) vi se intimpla ceva aici, si ati ajuns la un spital (medic) iar acesta nu recunoaste acea asigurare medicala ATI DAT BANII DEGEABA.... Am auzit de un caz ce spunea ca nimeni de prin spitalele din USA nu s-a uitat la asigurarea medicala facuta in Romania. Am cautat mult pe tema asta inclusiv cei de la Nederlanden care te imbarbateaza ca e valabila oriunde in lume- aici nu aveai ce sa faci cu ea. (Ma refer la Chicago). Poate exista si acel spital sau medic ce onoreaza asemenea asigurari medicale dar cine stie pe unde or fi...??
Oricum, pentru cei ce se pregatesc sa dea banii pe o asigurare de acest gen le spun doar atit: asigurarea medicala ce este valabila pe teritoriul american este cea incheiata cu una din companiile de asigurare americane (cautati pe net Blue Cross Blue Shield sau PPO si vedeti acolo ce inseamna asta). In ultimii ani tot mai multi americani nu isi platesc asigurarea medicala lucru ce se rasfringe asupra celor ce doresc sa o faca. Asa ca aceste servicii pe linga faptul ca sunt scumpe...poate cele mai scumpe de aici...se scumpesc de la an la an. Iar in US chiar daca ai declarat ca esti bankrupt (falit,insolvabil), spitalele, medicii TREBUIE sa isi recupereze banii de la tine CUMVA. Acest lucru este valabil si pentru studiile pentru care te-ai imprumutat de bani sa le faci (completezi). Imaginati-va in contextul asta romanul ce vine ca emigrant aici si merge cu o asigurare incheiata in Romania la un cabinet sau la un medic..... Sfatul meu este sa puneti rudele amicii sa se intereseze despre acel tip de asigurare aici, si daca este valabil sunteti norocosi. Daca nu....cu Dumnezeu inainte! Mult succes! Cezar |
|
|||
|
|||
![]() Florine, atentie! Si noi sintem din Deva, veniti de 2 luni la Chicago. La plecare ne-am interesat de asigurare, cum zici si tu, tot la Alliantz Tiriac. Ni s-a pus in fatza asigurarea lor pentru calatorii in strainatate dar care NU ESTE VALABILA PE TERITORIUL TARII UNDE AI DOMICILIUL. Deci daca te stabilesti in SUA cu domiciliul, acea asigurare nu e buna de nimic aici si ai dat pe degeaba milionul ala pe ea. Scrie asta in conditiile de asigurare, trebuie citite cu mare atentie. Ma asteptam ca persoana care mi-a oferit asigurarea sa imi spuna acest lucru pentru i-am explicat ca noi emigram, dar a incercat totusi sa ne "asigure" si asa.
Unde o sa te stabilesti? Mihaella |
|
||||
|
||||
![]() Daca vrei sa te stabilesti in State nu iti trebuie asigurare medicala pt. ca dai banii degeaba... si asa este cum spune si Mihaella, asigurarea nu este valabila pe teritoriul tarii unde ai domiciliul, si in plus nu cred ca exista vre-un medic din SUA care sa iti recunoasca aceasta asigurare. Normal asa se face se deconteaza in momentul cand ajungi inapoi in Romania (trebuie sa pastrezi retele, bonurile de la medicamente si restul...), dar in cazul tau nu o sa mai deconteze nimic...indiferent la ce firma de asigurari te duci...(eu am lucrat la Allianz-Tiriac insa la departamentul de viata, insa mai stiu cate ceva si din celelalte asigurari...). Iar legat de asigurarea de viata, daca ai in Romania nu poti sa o transferi in alta tara datorita ratelor de asigurare si termenilor de asigurare in general (unde se fac investitiile, cum se fac acestea..etc).
|
|||
|
|||
![]() ...Cruso!
Bine ai revenit pe forum! :P Carmen |
|
|||
|
|||
![]() you could try asking AIG for their products:
General Insurance World Trade Center P.O. Box 25-12 10 Montreal Square Bucharest 1 Romania Key Contact: Mihnea Tobescu General Manager Tel no: +40-21-224 2908 Fax no: +40-21-224 2940 Email: [email protected] Life Insurance Europe House 51-53 Lascar Catargiu Bd. RO-711121 Bucharest 1 Romania Key Contact: Martin Zonneveld General Manager Tel no: +40-21-208 4100 Fax no: +40-21-208 4101 Email: [email protected] let me know what you did.
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Asigurare medicala copil (copii) | SorinR | Ai nostri copii | 2 | 07-06-2006 08:13 PM |
Asigurare medicala pentru turist.... | Sidonia | Catre America ! | 3 | 06-12-2006 07:36 PM |
Asigurare medicala in America | Ruxandra | Catre America ! | 26 | 12-06-2004 01:31 PM |
Intrebare-Respins medical? | Costas | Am cistigat Loteria Vizelor! | 2 | 08-08-2004 05:57 PM |
Asigurare de sanatate ptr student care face un master in... | MirceaGoia | Catre America ! | 3 | 07-26-2004 08:52 PM |
![]() |