|
|
||||
|
||||
Boston, Massachusetts
Boston este un oras dragut. Boston per se are aproximativ 600,000 oameni, dar se includ si orasele adiacente (in ceea ce se cheama Greater Boston) si ajunge la 4 milioane.
Boston este home to World Champs: Red Sox (baseball, 2004) and New England Patriots (2001,2003,2004), si former World Champs: Boston Celtics (basketball) si Boston Bruins (hockey). Tot aici (in Cambridge,MA) se afla celebrele universitati Harvard si MIT. Boston e un oras cu istorie pentru americani, la fel ca si Philladelphia (nu veniti cu ironii ca americanii nu au istorie etc.). Este orasul unde a inceput revolutia americana. Este o zona afluenta, si prin urmare destul de scumpa. Este scump si pentru americanii ce vin din mijlocul tarii sau alte state mai ieftine. De exemplu, la housing costs este pe locul 3 dupa SF si NY. O camera cu roommate v-ar costa minim $500/luna, un apt cu o camera peste $1,000/luna. Ca sa va cumparati one bedroom costa peste $175k, 2-bedroom peste $220k, depinde de zona. Cartiere si orase bune in zona Boston (in ordinea preferintelor, si a preturilor): Beacon Hill, Back Bay, North End, Cambridge, Somerville, Malden etc. Cartiere si orase proaste (in ordinea criminalitatii): Mattapan, Roslindale, Dorchester, Roxburry, Jamaica Plain, East Boston. De obicei aici locuiesc afro-americani, si hispanici. Criminalitatea este destul de scazuta, cu exceptia celor amintite unde e normal sa isi traga (in general intre ei) un glont in cap. Nu va temeti ca atata timp cat nu faceti trafic de droguri etc. nu prea aveti amestec cu ei. Prostitutie aproape inexistenta. Droguri, ca peste tot, daca cineva cauta gaseste. In centrul orasului este un parc imens: Boston Common si Boston Garden (probabil terenul valoreaza zeci de miliarde), unde te poti plimba linistit la orice ora. Vara lumea isi ia linistit pranzul pe iarba, un fel de picnic, tare dragut. In mijloc este un iaz (de 10-20 cm adancime), care iarna e patinoar ($10/zi pt inchiriat patine si intrare), si vara loc de joaca pt cei de 1-7 ani. E tare dragutz. La 10 minute este o strada de "shopping": Newburry Street, cu magazine si restaurante de lux (si preturi pe masura). Exista un cartier chinezesc (Chinatown) si un cartier italian (North End), vestite pentru restaurantele specifice. |
|
||||
|
||||
Boston, MA (2)
Transport: destul de bine organizat. Sunt 4 linii de metrou (MBTA) (primul sistem de metrou din lume, dar tot timpul modernizat): red, orange, blue si green line, care taie orasul in cele 4 parti si se intilnesc in centru. O tura costa $1.25, abonament subway pe o luna $44.
Foarte bune legaturi de avion catre Europa (UK si Paris in special). Aeroport destul de mare (pe o insula): Logan Airport. BIG DIG: Aproape gata (anul asta va fi tot gata), este probabil cel mai mare proiect de autostrada din US. A mutat autostrazile suspendate (o mare parte a lor) sub pamant. Este o retea de tunele care traverseaza sub Boston, si sub ocean catre aeroport. A rezolvat un mare traffic headache, si va transforma orasul din strazi de metal verde suspendate in parcuri verzi si alei. A fost un "construction nightmare" vreo 3-4 ani, dar se vede capatul. Masini: putin mai scumpe ca in alta parte. Se plateste 5% sales tax la achizitie + vreo $30 registration fees. Asigurarea va costa intre $800-$2000 pe an, depinde de cat de bun sofer sunteti (vechime, belele etc) si de costul masinii. Primele de asigurarea sunt fixate de stat, si deci la fel indiferent de companie (multe companii mari de asigurari nu vor sa faca business in MA). Parcare: BIG problem. In centru va poate costa $30/zi, sau $15/ora. Abonament lunar de parcare:$400. La meter $1/ora, dar sunt putine metere. In majoritatea locurilor este "resident parking". Parking fees sunt mari, peste $40. Distractii: teatre, concerte (U2 este sold-out pt 3 spectacole in mai), sports etc. Pt ski: la 1-2 ore distanta catre nord sunt zeci de munti si resorturi (in Vermont: Killington, cel mai mare din Est, in New Hampshire: Loon si Waterville, s.a. La 4-5 ore catre nord e Canada, cu alte resorturi superbe. Alte distractii: exista un acvariu superb, puteti lua un vapor sa vedeti balene, IMAX (3D cinema), Museum of Science pt copii, Museum of Fine Arts pt artisti. |
|
||||
|
||||
Boston, MA (3)
Taxe: Income Tax este 5.3% din salar, dupa o deducere de $3300. Sales Tax (un fel de TVA) este de 5%, exceptie mancare, haine sub $175 si medicamente.
Jobs: in domeniul financiar, companii ca: Fidelity Investments, State Street, sute de mutual funds (Boston e capitala mutual funds a lumii). In cercetare medicala, Boston e #2 dupa SF, multe drug companies etc. In calculatoare (Oracle, Lotus, EMC, Genuity, 3com, IBM, Siemens, SUN) si militar (Rayteon). Printre cele mai bune spitale din US: MGH, Brigham and Women, Mass Eye and Ear, etc. Oceanul e aproape, dar nu prea se face baie (e rece apa), dar la 1 ora sud este Cape Cod, si 2 insule superbe: Martha's Vineyard si Nantucket. Aici au vile multe celebritati: fam. Kennedy, John Kerry, etc. Se poate lua o croaziera de o zi pana in Canada (Nova Scotia f.f. dragutz). New York e la 4 ore cu masina, 50 min de zbor. Comparativ cu New York, Boston e mai micut, dar mult mai curat (ca locuri si oameni). Exista ceva romani aici, multi studenti, dar nu prea se poate numi comunitate de romani. Exista o biserica romaneasca care incearca sa lege "comunitatea romaneasca", dar stiti cum e romanul cu orgoliu si etc. Pt cei care prefera mai putini romani e locul ideal: sunt destui ca sa iti afli prieteni, si suficient de putini ca sa nu te deranjeze. Exista o organizatie studenteasca romaneasca la MIT, si un consulat onorific. Admin: Nu exista un subforum pt Boston sau New England. Poti muta aceste posturi oriunde crezi ca sunt mai potrivite. Am sa completez si raspund la intrebari. |
|
||||
|
||||
sa vin si eu acolo?
Europe,
Ce zici ? ne facem vecini? Din cate scrii tu aici despre Boston, pare fain. In cateva ore aflu si eu adresa firmei la care trebuie sa ajung acolo. Cum pot gasi un room- mate pentru o luna sau 2 maxim? As vrea sa inchiriez un apartament incepand cu 19 septembrie. As putea sa ma mut singura la inceput, copilul si sotul ramanand in NJ si apoi cand e totul gata, adica apartamentul, sa ii aduc si pe ei acolo. Ca sa intelegi de ce te "atac" asa, citeste aici prin ce trec acum http://paginaloteristilor.ro/for...pic.html?t=3769 Multumesc pentru orice eventual sfat. Monica
|
||||
|
||||
Suntem hotarati, in proportie de 80%, sa ne stabilim in Boston (daca primim vizele, of course )Si mie mi s-a parut a fi un oras destul de dragut, nu cunoastem pe nimeni acolo, dar speram sa ne descurcam....O intrebare mai am, totusi : Cum e clima p-acolo???
|
|||
|
|||
Clima e cam ca in Bucuresti, deci nu veti suferi prea mult din cauza adaptarii.
Bafta! Simina
|
||||
|
||||
poate cind vor pune un ocean la citeva mile bune de Bucureshti
|
|||
|
|||
Am prieteni in Boston si in Providence de mai bine de 10 ani si sint f.f. incintati ca... clima e asemanatoare cu cea din Bucuresti (ei fiind bucuresteni la origini).
Simina
|
||||
|
||||
Tocmai am venit din Boston ieri. Am fost in cautare de apartamente.
Nu pot face decat comparatia Boston - NY si Boston New Jersey. Comparativ cu NY, Boston e mult mai curat, mai putin aglomerat, apartamente la fel de scumpe aproape ca in NY (1BR = 1100 - 1200 depinzand de zona), un oras care seamana mai mult cu vestul Europei. Boston- NJ - inghesuit, probleme cu parcarea, cand inchiriati apartament sa aveti grija sa aiba parcare, ca altfel e nasol sa muti masina intre anumite ore sau cand ninge... Clima - aproximativ la fel ca la NJ si NY - comparativ cu Bucuresti, mai umed vara in Boston. Poate ca ninge mai mult ca in RO, cel putin anul trecut am vazut in poze ca au facut tuneluri in zapada, dar poate a fost o exceptie. Va scriu mai tarziu cand mai am timp... ca acum am intrat in ultima saptamana de NY si am o gramada de chestii de rezolvat cu mutarea. Pa, Monica
|
||||
|
||||
Monica, o sa ne lipsesti... oricum sper sa ne mai vedem si multa bafta la noua locatie !
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|