![]() |
|
||||
|
||||
![]()
In primul rand vrem sa multumim celor care a facut acest site si celor care si-au scris povestea .
Interviul nostru a avut loc pe 8 ianuarie , 2004, noi avand cazul nr.14548.Am ajuns la Ambasada pe la 8.50 .Desi eram programati abia la 9.30 ne-au lasat sa intram in fata celorlalti care nu erau pentru loteria vizelor.Bineinteles ca ne-au controlat la intrare dupa care am fost trimisi la et.1 unde erau ghiseele.In sala era o atmosfera sobra si toata lumea trebuia sa se aseze pe scaun , nu aveam voie sa stam in picioare .Aveam pregatite dosarele in forma ceruta (In plicul al II lea )si asteptam sa ne auzim numele strigate . Stiam de pe site ca ghiseele 5 si 6 se ocupau de loteristi,stiam ca la ghiseul 6 era “Gabi Szabo” pe care de fapt o cheama Nicole Draghici iar la ghiseul 5 ne asteptam sa vedem o tipa roscata, asa ca am fost cam nedumeriti cand am vazut o tipa blonda care dupa doua interviuri a inchis ghiseul si o vreme nu a mai aparut.Aveam o presimtire ca o sa fim chemati la ghiseul 6 ceea ce s-a si intamplat .Din cauza mailurilor de pe site am plecat cu prejudecata ca va fi o tipa a dracului care ne va pune bete in roate .S-a dovedit ca n-a fost asa si ea nu-si facea decat datoria.A fost destul de rabdatoare si toleranta cu toti cei pe care i-a intervievat desi unii chiar aveau probleme cu actele. De pe site stiam ca mi se va arata scrisoarea de participare la loterie si voi fi intrebat cine a semnat-o.Am raspuns ca eu, dupa care a inceput sa ne ceara actele pe rand .Mai intai pasapoartele si dupa ce s-a uitat pe ele la al meu s-a ivit o problema .Mi-a spus:”Din punctul nostru de vedere acest document nu este valabil…”Cand am auzit m-am albit Dupa un moment de tacere mi-a spus ca nu este semnat .Aici vreau sa fac o paranteza si sa va spun ca aveam un pasaport de tip vechi care l-am facut printr-o cunostinta care mi l-a adus acasa si eu nu l-am mai semnat .S-a legat doar de asta si de faptul ca n-am avut copie dupa certificatul de casatorie si in dosarul sotiei.Noi am crezut ca una in dosarul castigatorului este de ajuns .In rest totul a mers usor si repede .Deoarece ne casatorisem imediat dupa ce am aflat ca am castigat loteria, neau cerut si dovezi ale relatiei si i-am dat o multime de poze(noi eram oricum impreuna de 7 ani ).Am platit taxa si am fost rugati sa luam loc si sa asteptam in aceeasi sala. Dupa vreo 30 de min a aparut tipa blonda la ghiseul 5.Ne tot uitam sa vedem ce face si am observat ca se uita la niste poze dar nu stiam sigur ca sunt ale noastre.Apoi ne-a strigat si n e-a intrebat daca vorbim engleza .I-am spus ca da dupa care ne-a pus sa juram ca tot ce am declarat in acte este adevarat.De abia atunci ne-am dat seama ca “fatuca” cea blonda si tanara era de fapt consul.Vrem sa va mai spunem , celor care nu vorbiti limba engleza ca a mai fost o fata tot cu loteria care a vorbit in romaneste cu consulul si a luat viza fara probleme. A durat vreo 3 minute , ne-a intrebat doar unde vom locui , cand ne-am casatorit si de cand ne cunoastem.Ne-a spus ca parem in regula si sa asteptam viza . In timp ce asteptam viza am stat de vorba cu inca doi loteristi .O tipa mai castigase in 1998 loteria si renuntase inaintea interviului pentru ca voia sa isi continue studiile .A avut bafta sa mai castige si acum si de data asta a mers pana la capat.Ne-am mirat ca avea numarul cazului mult mai mic decat al nostru ,opt sute si ceva si a avut interviu in aceeasi zi cu noi.Mai era si un tip care parea cazut din cer.Nu avea nici un fel de support material si venise doar cu un extras de carte funciara, nu avea nici macar contract de vanzare – cumparare si Gabi Szabo chiar l-a scuturat un pic pentru chestia asta dar chiar si el a luat interviul. Pentru ca stim ca pe majoritatea va ingrijoreaza suportul material o sa va spunem ce am avut noi. -vreo 10500 de dolari in doua conturi deschise cu 3 luni inaintea interviului.Ne-a intrebat doar de unde avem banii.I-am spus ca sunt de la parinti si ca am vandut masina si calculatorul.N-a mai cerut detalii -Affidavit of Support (I 134)de la fratele meu care lucreaza in SUA.Desi nu este resident permanent (Lucreaza acolo cu viza H1B) a fost valabil.Vreau sa va spun ca nu e cine stie ce act .Cei din SUA care trimit Affidavit scot formularul tip de pe net si trebuie sa treaca in el datele personale si veniturile anuale si valoarea bunurilor.formularul mai trebuie legalizat la notar .Deci daca aveti pe cineva in SUA sa stiti ca nu este un efort foarte mare pentru el sa trimita asa ceva. -am mai avut un contract de munca dar pe o meserie cu care nu am legatura Bafta tutror celor care urmeaza la interviu.Speram ca v-am fost de folos cu aceste randuri!
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dany Addiction - Boston - 2004 | Alex4you | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 03-01-2004 07:53 PM |
bia&ionica Boston 2004 | IonicaSimon | Interviul | 3 | 02-21-2004 06:18 AM |
Carmen - Boston - 2004 | Alex4you | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 12-10-2003 04:47 PM |