|
|
||||
|
||||
Carmen - Boston - 2004
In sfarsit a venit si randul meu sa va spun o poveste �..
Programare Luni, 8 Dec, ora 8:00. La 7:30 eram deja in parcare la Intercontinental. Ne-am intalnit cu o alta colega de suferinta Livia(de pe forum)Am mai stat putin la caldura si ne-am prezentat la consulat. Ofiterii au fost foarte amabili si ne-au lasat sa intram destul de repede. Am stat 2-3 min afara. Dupa tot ritualul de la intrare am ajuns in sala cu ghisee. Sala era deja plina.Blonda a venit la un moment dat in sala si a facut prezenta loteristilor.Am gasit cateva scaune dar la mare distanta de ghisee si nu se auzea cand se striga. Pentru ca nu aveam stare am luat dosarele si m-am postat langa un stalp.Ofiterul de servici m-a indrumat sa stau langa ghiseul 6 ca sa pot auzi cand sunt chemata. Si uite asa am ajuns la blonda. Dar ele (dupa cum am inteles eu ) au deja impartiti clientii(3 si 3) Deci oricum pe lista de la blonda eram. Pana sa ajungem in fata ei am comentat putin cu sotul faptul ca suntem la ea dar nu am fost speriati de asta pentru ca nu mi s-a parut acra. Prezentare acte: -pasapoarte, poze Din toate pozele s-a oprit la a mea si a mentionat ca o foloseste pt viza , daca voi fi acceptata, dar sa am la plecare, in buzunar, un set de poze executate cu o focalizare mai mare(am urechea mai mica si nu se vede foarte bine) Mi-a aratat aplicatia din 2002 si m-a intrebat daca am semnat eu , m-a pus sa semnez de 5-6 ori si a lipit biletelul pe aplicatie. -acte conform lista. Le-am asezat in ordinea ceruta cu agrafe si a mers totul foarte repede.A studiat diploma de bacalaureat cu atentie. A luat in considerare si certificatul de calificare.Nu am studii superioare. Suport financiar: cont 3500 $ (fara explicatii) si deschis pe 03.12.03, contract vanzare � cumparare apartament incheiat 04.12.03 de la socri( sotul singur la parinti, am atasat copii dupa buletine pentru a demonstra ca au alt domiciliu) M-a intrebat de evaluare. I-am spus ca nu am mai avut timp pentru evaluare, ca am facut actul sa garantam ca e al nostru si il vom vinde in cazul in care vom pleca. Am stabilit sa ia in considerare valoare minima din contract. AOS primit sigilat(85 000$). L-a desfacut, mi-a dat 2 pagini care nu o interesau si a oprit restul.A intrebat de unde il cunoastem pe sponsor(cumnatul sorei) a zambit si precizat ca este prieten in sistemul american. Am asezat ca din intamplare si ultimul bilant de la firma pe care o am de cateva luni dar a inapoiat-o si a precizat ca o justificare pt profit din firma implica mult mai multe acte. Am lasat balta ideea.Dar a fost curioasa sa afle cu ce ma ocup(comert industrial) Ne-a intrebat, pe fiecare, daca am fost plecati din tara(eu nu am fost, sotul doar in excursii scurte dar nu a intrebat unde anume) M-a mai intrebat daca stiu engleza(mediu) Intre timp a completat fisa tip, am vazut ca la profesie a scris teacher(sales), la engleza �little Iar mai jos a scris mai mult dar a tinut mana in asa fel sa nu reusesc sa vad (sigur a observat ca citesc fisa) Ne-a trimis sa achitam taxa si apoi sa asteptam. Inainte sa ne faca semn sa venim la interviul cu consulul, sotul a auzit ca ii explica situatia noastra, iar referitor apartament a precizat ca are valoare minima pentru taxe minimedar ca el valoreaza mai mult. Consul simpatic, zambaret. Am promis ca spunem adevarul�mi-a dat sa semnez fisa trimisa de mine , au urmat baietii mei la semnat, intre timp discuta cu noi: - De unde il cunoasteti pe sponsor? - Prieten(conform sfat de la blonda) - Ce stii sa faci? - Sa lucrez cu copiii, sa operez pe calculator si experienta in vanzari(comert industrial) - E ok - Sotul? Aici a raspuns direct sotul. -Tehnician retele calculatoare -Ati mai fost casatorita? -Nu -Aveti si alti copii? -Nu. Aici a tinut sa vorbeasca si copilul si sa precizeze ca este numai EL - Unde vreti sa locuiti in USA? - In Boston. - Totul este in ordine. Va rog sa luati loc si sa asteptati viza. Interviul a avut loc numai in engleza maxim 10 min. Simplu si la obiect dar pana la intalnirea cu el am trait din plin fiecare clipa incarcata de emotii. Au fost 6 aplicanti: - un tip singur - Livia - singura - Eu(sot si copil de 14 ani) - O tipa insotita de sot si 2 copii mari(vorbeau ruseste) - O pereche(varsta aproape 50 de ani) - O tipa singura Tipul(peste 30 de ani) a fost primul la ghiseu si respins pe motiv de semnatura. Nu am auzit mare lucru din conversatia lor dar a fost inaintea noastra la blonda si acolo am auzit doar ca avea AOS din Canada ceea ce nu s-a luat in considerare(blonda a precizat ca nu a aplicat pentru viza de Canada ci de USA). Livia a stat cu el de vorba cat am asteptat interviul cu consulul si ne-a spus ca era inginer soft(cu specializari in Canada si Germania) avea 8 000 $ si cu toate astea l-au trimis acasa. El a insistat dar nu a rezolvat nimic.La un moment dat au cerut permisul auto. Nu pot sa spun daca aveau sau nu dreptate referitor semnatura. In rest am scapat cu bine cu totii, chiar si ultima tipa care mi s-a parut foarte aeriana(cred ca la capitolul financiar era ,,beton�) Aaaa�o precizare�roscata a fost mai acra decat blonda. Livia a fost la roscata si a spus ca a incercat sa-i puna bete in roate dar a fost bine pregatita cu dovezi pt suport financiar Ce sa va mai povestesc�cand am iesit din consulat Soarele ne zambea ALTFEL�.nu mai era frig�.eram foarte fericiti ca AM REUSIT!!!!!!! Astept intrebari suplimentare�dar ascultati un sfat ( de la cei mai batrani si acum cu experienta ) trebuie sa fiti NATURALI! Daca nu stiti sa comunicati , sa inspirati incredere�.aveti carapacea voastra�..aveti sanse minime(va poate sustine doar situatia financiara).EU am mizat pe psiho(pt ca situatia financiara era la limita) Acum imi este usor sa dau sfaturi dar daca ma vedeati cu 2 min inainte de a ajunge in fata consulului sigur spuneati ca sunt o acritura.La ghiseu pur si simplu m-am destins si a fost OK Dragi prieteni sunt ferm convinsa ca daca nu comunicam cu voi nu reuseam sa razbat! Va multumesc din tot sufletul pentru ajutor. Si va doresc tot binele din lume! Va multumesc pentru toate gandurile bune pe care le-ati trimis. In mai 2004 aterizam in Boston si incepe o noua etapa din viata, cu noi emotii, griji... Sanatate la maxim! Sa auzim numai de bine! PUPICI MULTI Carmen, Nutzu & Eugen
Display Modes | |
|
|