Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Experientele loteristilor ajunsi in America

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-23-2004, 03:58 PM
Sasha Sasha is offline
Junior Member
Bobocel

Default Cont in Banca si Secured Credit Card fara SSN

Acum cateva zile, aproape la o luna de la aterizarea pe pamant american, am fost, eu si cu verisoara mea sa incercam sa imi faca cont la Bank of America. Acolo o doamna draguta ne-a intrebat de prima data care este Social Security Number, deoarece el va fi folosit atunci cand te logezi (SSn la user name si numele la parola), dar si pentru a fi inregistrati corect cu toate datele. Eu neavand inca SSn-ul nu am putut sa-i ofer aceasta informatie. Totusi, nu stiu daca este poate o practica care se foloseste frecvent sau faptul ca a discutat cu vara-mea jumatate de ora despre copii (functionara de la banca avand unul cam de aceeasi varsta cu al verisoarei mele), despre nastere, despre imbaiere etc., totusi se pare ca ne-a facut un cont de checking si unul de saving, pentru ca apoi cand ne vine SSN-ul sa ne completeze datele. Pana atunci vom intra la user name cu nr. contului de checking. Partea mai dificila, a fost cand am intrebat daca se poate sa ne faca si Secured Credit Card. Pentru cei care nu stiu, este vorba de o carte de credit pe care ti-o da banca, dar pentru care iti opreste o suma de bani echivalenta cu cea pe care o ai pe card (adica, vrei Secured Credit Card in valoare de 100 USD - banca iti da un credit card cu limita de suma de 100 USD, dar iti ia din checking account 100 USD si iti blocheaza aceasta suma un an de zile intr-un cont separat de saving, dupa care ti da inapoi si iti dau un credit card normal fara acoperire din banii tai, in functie de cum ti-ai platit inapoi banii pe Secured Credit Card). Orice Credit Card ajuta enorm la construirea Credit History. Ca sa-ti faci un SC Card trebuie sa declari SSN-ul din nou si sa declari cat castigi pe an in slujba care o ai (aproape nimeni nu te ia sa muncesti in America fara SSN - deci nu aveam nici slujba). La care doamna draguta facandu-i cu ochiul verisoarei mele, o intreaba: nu-i asa ca il platiti voi? Vara-mea : daaa! Dupa care functionara a trecut o suma modica, explicandu-i in acelasi timp ca acest lucru nu o afecteaza cu nimic la platit taxele sau nu o sa vina nimeni s-o intrebe nimic despre ce a declarat acolo. Daca s-a mai scris despre asta si nu mai trebuia sa scriu, moderatorii sa stearga ce am scris aici sau daca ce am descris sunt practici obisnuite in America s-o priviti ca pe o experienta de-a noastra.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules