Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Primii pasi

Dobinda la credit card si Credit history

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-26-2003, 07:07 AM
Oana Oana is offline
Junior Member

Default Dobinda la credit card si Credit history

de cand sunt in SUA am auzit 2 variante:
1. ca nu trebuie sa lasi sa platesti dobanda la credit card, adica sa folosesti x $ pe care sa ii inapoiezi cat mai repede.
2. ca trebuie sa platesti si dobanda daca vrei CH.
care e adevarata?
Reply With Quote
Old 09-28-2003, 07:33 AM
Matt_x Matt_x is offline
Forumar fidel
Aspirant

ei bine, Oana, asta e si dilema mea dar vad ca acest subiect nu prea se vrea dezbatut...
Old 09-29-2003, 07:50 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Experientza mea

Experientza mea in acest domeniu a fost deja postata dar ma rog ...

De cind sint in America n-am auzit nimic despre creearea credit history-ului pentru ca cei care imi puteau spune nu mi-au spus iar ceilaltzi erau la fel de bibani ca si mine si nu prea aveau habar.

Hai sa analizam treburile logic: Credit History se refera (NUMAI DUPA PAREREA MEA SI DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE) la bonitatea unei persoane si la capacitatea ei de a efectua platzile datoriilor la timp si cu maxima seriozitate.
Daca folosesti credit cardul si il platesti la timp si integral atunci ce sens mai are sa itzi creezi credit history din moment ce tratezi acel card ca si pe cash ? In acest caz zic eu ca se poate creea credit history dar intr-o perioada mai indelungata. Nu mai departe de asta observatzi numele conceptului "credit history" adica o istorie a creditului nu a platzilor integrale asha ca dupa parerea mea E NORMAL SA DAI CEVA DOBANDA !
Dar nu prea multa, cel putzin nu pe credit carduri unde dobanzile sint mari !
Daca tot vretzi sa datzi dobinda atunci mergetzi si luatzi o masina in rate si datzi dobinda la ea. La inceput dobinda va fi mai mare dar dupa un an veti avea deja credit history si vetzi putea face refinantzare la o dobinda mai mica.

Asta e parerea mea: tre sa dai SI dobinda ca sa itzi creezi credit history DAR nu prea multa ca se invatza la marit limita de suma.

Daca e cineva de alta parere va invit sa ma contrazicetzi sau sa ma completatzi !
Poate asha se dezleaga dezbaterea pe aceasta tema ...
Old 11-04-2003, 03:44 AM
AdrianB AdrianB is offline
Forumar fidel
Aspirant

Parerea mea e ca nu conteaza dobanda care o platesti, pentru ca aceasta informatie nu se trimite la companiile care calculeaza credit score-ul. Se trimit alte date cum ar fi: creditul maxim, balanta maxima, balanta curenta (si, bineinteles, intarzierile)
In schimb, daca platesti ceva dobanda, devii mai atractiv pt. banca respectiva care iti va putea face oferte de marire a limitei de suma in speranta ca o sa te arunci mai tare la datorii. Marirea limitei de suma poate duce la cresterea credit scorului. Deci e o contributie indirecta.
De asemenea, e bine sa folositi card-urile, sa ai card si sa nu-l folosesti scade scorul.
Reply With Quote
Old 11-04-2003, 03:59 AM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Hai sa va spun si eu un trick,care am invatat tarziu ca duce la scaderea scorului.Aplicatiile,cu sau fara aprobari ulterioare,la carduri.Acele banale oferte,care va vin toata ziua in posta si la care aplicati,de voie,de nevoie apar la credit history-ul vostru.Cu cat incercati la mai multe,cu atat sunteti considerati mai disperati si credibilitatea voastra scade.De asemenea,abtineti-va de la a va verifica des history-ul.Incercati,daca va da mana,sa ramaneti inactivi jumate de an,un an,facand doar platile de rigoare si veti ramane uimiti de scorul grozav pe care-l veti atinge.
In ce priveste finantarile,refinantarile,incercati la Credit Union(s).Au cele mai bune procente!
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules