Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Primii pasi

Savings

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-30-2005, 10:16 PM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: Satucul meu drag din South Carolina, i.e. city of Clemson
Default Savings

Probabil oricine ar incerca sa puna deoparte bani pentru alte destinatii in viitor. Un cont de savings are tocmai acest scop. Ar mai fi si certificatele de depozit si alte chestii, insa deocamdata nu sunt eu copt pentru ele.

Insa iata ce se intampla: am comparat doua oferte:
1. Bank of America: http://www.bankofamerica.com/deposit...e=save_regular
Cica dobanda este de 0.5 %
Am primit prin posta o oferta de la ei, daca pana in 24 nov deschid un cont de savings cu minim 300$, primesc bonus de la ei un card cu 25$.

2. Providian: https://deposits.providian.com/rd/rdnav/PSAMain;jsessionid=DlyVM6l72hjm1JFnVqZp0stMZ1ZCCW0 XVkd52p1pJbPfFVfLQzcn!1661233104?sessionID=DlyVM6l 72hjm1JFnVqZp0stMZ1ZCCW0XVkd52p1pJbPfFVfLQzcn!1661 233104!1130702997317&pageId=SavingsCenter&clickId= MChrLearnMorePSAArrow
Aici APY este de 3.25%. Suma minima: 500$.
Nici macar la Washington Mutual, care a inglobat Providian Bank, nu am gasit astfel de dobanzi.
Totusi, pentru aprobarea deschiderii contului, cei de la Providian vor verificarea credit history.

Intrebarea mea este:
O fi oferta de la Providian mai "speciala" si, prin asta, mai greu de obtinut, asa ca mai bine sa uit de ea, sau e pur si simplu una dintre cele mai bune oferte?
Reply With Quote
Old 10-31-2005, 05:51 AM
cal_user cal_user is offline
Profesor
Forumo-dependent

Virag, exista oferte mai bune, de pilda EmigrantDirect - 4% APY (vezi www.emigrantdirect.com). ING Direct are 3.4% la depozite, dar sta mai bine la CD-uri (3.75 la 6 luni, 4.20 la un an). In ambele cazuri fara restrictia sumei minime. Sint si banci care poate au APY mai bun pentru clientii existenti, dar au conditia restrictiva de depune un minim de 10,000.
Mai merita vazute ratele de la Credit Union-ul afiliat universitatii.
Reply With Quote
Old 10-31-2005, 06:35 AM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Profesor
Forumo-dependent

Super. Mama, sa-mi pot eu deschide cont de savings cu un cent... de fapt si cu zero centi se poate, dar la ce bun, ca 4% din zero e tot atata :P
Care-i diferenta intre rate si APY ? Ca prima e ceva mai mica, dar n-am inteles ce anume inseamna si de ce e mai mica.

A, si inca o chestie: am vazut ca fondurile depuse la Emigrant Direct sunt FDIC-insured. Totusi, ce este eventual mai putin bun la ei ?
(in ce priveste credit union-urile, am inteles ca nu sunt asigurate de FDIC)
Reply With Quote
Old 10-31-2005, 04:25 PM
catalin_ve catalin_ve is offline
Membru
Bobocel

Quote:
Originally Posted by Virag
(in ce priveste credit union-urile, am inteles ca nu sunt asigurate de FDIC)
Dar sunt asigurate de NCUA ( http://www.ncua.gov/) care e cam acelasi lucru.

Catalin
Reply With Quote
Old 06-17-2006, 01:05 AM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Profesor
Forumo-dependent

Revenind la Credit Unions, am avut astazi o surpriza neplacuta.
Aplicasem saptamana trecuta pentru un cont de checking si unul de savings la o credit union aproape locala (Coastal FCU, NC, putin probabil sa fi auzit de ea afara doar de cazul in care stati in zona sau lucrati la IBM).
Azi am primit in posta "Adverse action notice", cu cecul returnat.

Motivul? Au nevoie de informatii suplimentare, referitoare la data emiterii SSN.
I-am sunat, ca sa inteleg ce doresc ei de la mine. Astfel am aflat ca de pe ChexSystem, faptul ca SSN-ul meu este vechi de abia un an si ceva constituie "red flag".
Evident, se poate rezolva, insa se vede treaba ca exista mari diferente intre o institutie si alta, sau intre o coasta si alta, in ceea ce priveste atitutinea fata de noii imigranti.

In treacat fie spus, am mai aflat ca la Digital Federal Credit Union apeleaza multi indieni veniti cu vize H, pe motiv ca sunt ingaduitori cu noii veniti, chiar si carduri de credit le elibereaza acestora mai usor.

Daca va intereseaza, dati o raita pe la https://www.dcu.org/.
Reply With Quote
Old 06-17-2006, 04:38 AM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by cal_user
Virag, exista oferte mai bune, de pilda EmigrantDirect - 4% APY (vezi www.emigrantdirect.com). ING Direct are 3.4% la depozite, dar sta mai bine la CD-uri (3.75 la 6 luni, 4.20 la un an).
La ING Direct, acum dobanda este de 4.25% la depozitele la vedere si de peste 5, daca nu ma insel, la CD.
Vezi aici:http://home.ingdirect.com/
Noi avem de mult banii cu ei si suntem foarte multumiti de dobanda. E cea mai buna care am gasit-o noi pana acum. Singurul inconvenient as zice, dar pe noi nu ne deranjeaza, este ca nu poti merge la banca sa-ti scoti banii azi, daca vrei, ci trebuie mai intai sa-i transferi in contul tau regular de checking si apoi sa-i folosesti, procedura care dureaza cam 3 zile lucratoare. Si asta pentru ca ei exista doar ca banca virtuala.
Old 06-17-2006, 04:54 AM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Profesor
Forumo-dependent

Multam, de atunci m-am mai luminat si eu.

Savings-urile imi sunt la Emigrant, au 4.65 acum. Tocmai cugetam sa ma indrept spre GMAC, au FDIC-insured money market savings cu rate chiar mai bune. CD-urile trec binisor de 5%.
Reply With Quote
Old 07-11-2006, 03:26 AM
Crystal's Avatar
Crystal Crystal is offline
Profesor
Forumo-dependent

Citibank a scos un CD cu 5.5% APY. Mi se pare cel mai bun pe piata, stie cineva unul mai bun?
Reply With Quote
Old 07-11-2006, 02:34 PM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Profesor
Forumo-dependent

Da, insa daca e pe 6 sau 12 luni nu e rau. Rate mai bune am vazut or pentru sume mari (gen peste 100000) ori pentru intervale mari (gen 3-5-7 ani)
Reply With Quote
Old 07-11-2006, 09:21 PM
Crystal's Avatar
Crystal Crystal is offline
Profesor
Forumo-dependent

Asta cu 5.5% APY la Citi era in ziar pe orice suma minima si pe 6 luni, asa ca tot nu e rau.
Ce e interesant e ca pe site-ul lor zice numai 5% APY, numai cu oferta din ziarul Herald de duminica e mai mult.
Tot nu pare rau.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules