Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Primii pasi

Deschiderea contului bancar

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2003, 09:11 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Deschiderea contului bancar

Daca tot e sectziunea de "Primii pasi" atunci am modificat un pic titlurile topicilor ca sa reflecte cit mai clar ceea ce va urma si am purces la deschiderea acestui nou topic despre deschiderea contului bancar.
Ca sa nu ma bag in prea multe amanunte despre conturile bancare am sa incerc sa ma limitez la strictul necesar unui nou loterist.

Am sa incep nu cu bancile ci cu facilitatzile standard si/sau extra ce trebuiesc cautate dupa care bancile le putetzi cauta in functzie de aceste facilitatzi sau locatzia lor.

Atunci cind itzi deschizi un cont la banca faci acest lucru ca sa nu tzii banii in casa si eventual sa iei ceva dobinda la ei.
Daca duci banii la banca atunci potzi dispune de ei prin cecuri personale sau debitcard.
Banii pot fi depusi la banca sub orice forma ii aducetzi din Romania, cash sau cecuri de calatorie.
La deschiderea contului va trebui sa furnizatzi un ID (Photo ID sau Driver Licence) din care sa reiasa adresa la care locuitzi.
Dupa deschiderea contului vi se vor inmana citeva cecuri in alb pe care le putetzi folosi la diverse platzi. Zic citeva pentru ca cele "finale" va vor fi trimise citeva zile mai tarziu si vor contzine numele voastre si adresa curenta.
Tot la citeva zile vetzi primi si debitcard cite unul pt fiecare titular al contului. Atentzie la PIN-ul cardului, memoratzi-l si nu il scrietzi nicaieri pentru ca daca va dispare debitcardul iar cine il are stie si PIN-ul atunci adio bani din cont daca nu realizatzi din timp disparitzia si anuntzatzi aceasta la banca.

Pentru cei ce nu stiu, acest debit card arata identic cu credit cardurile si poate fi folosit pentru diverse platzi cu singura deosebire ca banii ce se tranzactzioneaza prin debitcard dispar imediat din cont pe cind cei prin credit card nu dispar din contul vostru ci din contul providerului caruia voi ii vetzi plati lunar inapoi o suma din ceea ce atzi cheltuit plus dobinda aferenta.

La deschiderea contului bancar exista posibilitatea de a deschide 2 conturi complementare, unul este numit "checking" si este cel mai folosit iar celalalt se cheama "saving" si in el putetzi pastra banii ca la CEC. Aceste doua conturi se pot accesa fie online (la bancile care ofera acest serviciu), fie la telefon, fie prin debitcard (exista banci care nu permit accesarea contului de saving prin debitcard pentru protectia utilizatorului) fie live la ghiseul bancii.

Contul de "checking" este contul in care putetzi sa va varsatzi cecurile cu salariu, din el putetzi sa luatzi cash prin debitcard sau fila cec, din el putetzi plati cu debitcardul sau fila cec, din el putetzi accepta platzi automate catre diverse servicii. Trebuie avuta grija la contabilitatea acestui cont insa. Daca emitetzi cecuri de plata pentru diverse servicii (gaze, electric, chirie) sau produse (inclusiv platzi catre creditcarduri) atunci trebuie urmarit indeaproape intrarile si iesirile din acest cont pt a nu avea probleme cu negarea unor cecuri si/sau penalitatzi de depasirea sumei existente in cont. Unele banci va iau restul de bani direct din "saving" si va trimit scrisoare de instiintzare, altele fac la fel dar va iau si comision (amenda) de depasire. Exista posibilitatea de a avea doar cont de "checking" pentru ca nu avetzi nevoie de "saving" sau pur si simplu nu reusitzi sa punetzi bani deoparte.
Acest cont este oferit marea majoritate a bancilor in mod gratuit iar limita de suma ce trebuie tzinuta in cont difera de la banca la banca ca si minimul necesar de deschidere a acestui cont.

Contul de "saving" este un cont adiacent celui primar si nu intotdeuna este gratuit dar nici obligatoriu. In el putetzi pastra banii excedentari de la o luna la alta, e ca si cum atzi avea banii la CEC. Acest cont ajuta de exemplu prin istoricul lui la demonstrarea solvabilitatzii in momentul in care aplicatzi pentru un imprumut de casa.

O alta facilitate despre care numai am auzit dar n-am beneficiat ar fi obtzinerea unui "secure creditcard". In principiu acesta ar fi un credit card dar limita de suma disponibila este blocata de banca emitzatoare din contul vostru (care din ele nu stiu exact). Deci daca vreau o carte de credit cu limita de suma de 500$ atunci anuntz banca mea de aceasta intentzie iar banca imi blocheaza acei 500$ si (cred) ii muta in alt cont si imi elibereaza acest "secure creditcard" - aici am nevoie de ajutor de la cei care au trecut prin asha ceva, cu ceva informatzii in completare.

Facilitatzile sint mult mai multe decit cele citeva idei mentzionate aici dar cam asta ar fi ideea principala pe care ar trebui sa o avetzi despre contul bancar. Printre cele mai comune chestii d'ale bancilor:
- Limitarea numarului de cecuri emise lunar
- Limitarea accesului live la ghiseul bancar
- Urmarirea conturilor OnLine
- Efectuarea platzilor automat
- Alimentarea automata din saving la depasirea disponibilului din checking
- Carnete de cec, gratuite
- Limita minima pentru saving sau deschidere de 50$

Incercatzi sa va gasitzi banci cit mai aproape de casa, cu checking gratuit, carnete gratuite de cec-uri, alimentare automata fara penalizare din saving la depasirea checking-ului, numar nelimitat de vizite la ghiseu, optziuni de banking online si sa avetzi noroc la strinsul banilor !

Daca mi-a scapat ceva sau avetzi completari cei ce sintetzi deja in state atunci va rog frumos sa va impartasitzi experientza si cunostintzele in acest domeniu - topica e deschisa !
Old 11-03-2003, 01:08 AM
Mihaela G. Mihaela G. is offline
Membru
Invatzacel

Alex isi va continua pledoaria despre deschiderea contului cand va avea timp, deci considerati mesajul meu doar o mica paranteza: pentru ca eu tocmai am trecut prin asta de curand, vreau sa fie clar pt toata lumea ca fara ssn si green card nu poti sa deschizi cont... in plus ti se cer de obicei doua dovezi ale adresei (una poate fi contractul de inchiriere si alta poate fi orice corespondenta primita pe numele tau, la acea adresa, cu conditia ca expeditorul sa fie o alta companie cu care ai contract - de exemplu de la telefon, gaz, curent). Noi nu am primit nici un cec la momentul in care am deschis contul, dar in cateva zile am primit suficiente.... cardurile insa - cele cu care poti face cumparaturi din magazine - nu au sosit inca ( nu va speriati, nu a trecut prea mult timp de atunci, e vorba doar de 2 saptamani, in mod cert le vom primi saptamana asta). Banuiesc ca si Alex voia sa va sfatuiasca sa nu va puneti toti banii in saving (aici primesti o dobanda ceva mai mare - dar oricum f mica!!!!), sa va lasati o parte in checking ( pentru a putea face plati cu cecurile pe care le veti primi de la banca). Dar... sunt inca f multe lucruri de spus despre banci, carduri, credit-carduri si, in fine, credit-history - aceasta punte a suspinelor pe care toti trebuie s-o trecem... Il las asadar pe Alex sa-si continue sfaturile, eu sunt inca o novice, habar n-am despre multe dintre acestea, totul e doar "din auzite", pe propria piele inca n-am invatat mare lucru... Multa bafta tuturor!
Old 11-07-2003, 03:26 AM
Alin Contis Alin Contis is offline
Junior Member
Bobocel

Default Deci mihaela....

daca cauti banca potrivita poti deschide cont fara GC sau SSN cum am facut si eu acum 2 zile. Mie mi-au cerut 2 dovezi de identitateasaportul si un credit card facut la o banca din romania au fot deajuns. Contul va fi mentinut timp de 90 de zile timp in care eu o sa trebuiasca sa le duc SSN-ul asa ca daca cauti gasesti. Eu mi-am deschis doar un checking nu si savings iar dupa ce primes ssn-ul vreu sa aplic si pt secure credit card.
Reply With Quote
Old 12-09-2003, 03:39 AM
Florin Faur Florin Faur is offline
Junior Member
Bobocel

Default Re: Deci mihaela....

Quote:
Originally Posted by Contis Alin
daca cauti banca potrivita poti deschide cont fara GC sau SSN cum am facut si eu acum 2 zile.
Nu cred ca ar fi o reclama mascata, dar eu cit am cautat nu am putut sa-mi deschid din cauza SSN-ului. Te rog da-mi si mie numele bancii. Eu sint in Detroit/MI.

Multumesc,
Florin
Reply With Quote
Old 12-09-2003, 04:07 AM
Junior Member
Bobocel

Default numele bancii...

....este wachowia. Poti sa iti deschizi contul de checking si de savings fara ssn dar trebuie sa le duci ssn-ul in maxim 90 de zile. dupa o vreme o sa poti sa aplici si pt secure credit card care intradevar iti creeaza credit history-ul evident daca il folosesti si daca le platesti banii inapooi la timp.
Reply With Quote
Old 12-09-2003, 02:03 PM
Florin Faur Florin Faur is offline
Junior Member
Bobocel

Default Re: numele bancii...

Quote:
Originally Posted by Contis Alin
....este wachowia.
Cred ca este o greseala in nume. Cu Google, Wachowia da rezultate in poloneza, poate.
Numele corect este, cred, wachovia. Ii voi suna mai tirziu. Oricum multumesc mult.

Florin
Reply With Quote
Old 12-09-2003, 04:27 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Numele bancii

Numele vechi al bancii este First Union
Numele actual este Wacovia, deci nu cu al doilea w
Web site la www.wachovia.com
Old 12-10-2003, 04:08 AM
Junior Member
Bobocel

Default da intradevar:wachovia

scuze de gresala, oricum alex a remediat-o. e o banca cu destul de multe filiale cel putin aici in zona washingtonului
Reply With Quote
Old 12-10-2003, 04:53 PM
Bobo Bobo is offline
Profesor
Forumo-dependent

Salut,
Si noi (adica eu, sotul si catelul nostru) suntem de cateva luni in zona DC-ului, mai exact in Silver Spring...avem secured credit card la Bank of America; din cate inteleg eu diferenta dintre secured si regular credit card e ca la secured practic te imprumuti din banii tai (contul de savings)..limita de creditare creste cand maresti depozitul.
Cum iti place zona, Alin?
Bafta multa tuturor.
Reply With Quote
Old 12-10-2003, 05:30 PM
Junior Member
Bobocel

Default salut

mda se poate si la bank of amercica. eu am ale wachovia pt ca era banca cea mai apropiata de mine, banck of america era cu 200 de metri mai incolo asa ca....Oricum e destul de bine in zona asta a washingtonului. Eu stau in arlington va, la cataeva mile de pentagon. Silver springu e destul de aproape poti merge si cu metroul, dar inca nu am fost desi eram tentat sa ma duc la un interviu pt job acolo. Singura chestie nasola prin arlington e numarul mare de latino people cu care nu prea te poti intelege in engleza. In rest totul e oky. poate ne intalnim intro zi. Voi ce faceti avet job?
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules