Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-27-2004, 05:00 PM
Cojocaru Cortizo Cojocaru Cortizo is offline
Membru
Bobocel

Default Cojocaru Cortizo - Chicago - 2005

Salutare loteristi si forumisti!
Mii de multumiri celor care au creat si intretin acest forum. Cu toate ca am fost doar un utilizator pasiv, care numai a citit (lipsa de acces la internet), am folosit cu succes informatiile postate, atat la trimiterea formularelor la KCC, cat si la interviu.
Controlul medical l-am facut la C.M.Unirea in 10.11.2004 si a constat mai mult dintr-un interviu pe probleme de istoric medical. Formularele medicale le-au avut ei, iar pretul a fost de 49 Euro (aprox. 2.000.000 lei) si 200.000 lei radiografia la CMDT (blocul Optinova din p-ta Unirii). Personalul a fost deosebit de dragut si amabil. Eu chiar aveam o bronsita urata si luam antibiotice, dar mai ales ca sunt un tabacist de frunte, totusi radiografiile pulmonare au iesit bine (ii intereseaza doar TBC, cancer sau malformatii). E bine ca la control, daca purtati ochelari sa aveti si reteta lor - eu am avut-o si mi-a folosit.
Luni 22.11.2004, am ajuns in fata ambasadei pentru interviu. Ca Bula, am stat si eu pe trotuarul de vis-a-vis pana la ora 8, cand m-am hotarat sa-i intreb pe baietii cu "ochii albastri" daca pot sa intru si eu. Mi-au aratat un tarc metalic mai in fata si imediat a venit un domn mai in varsta angajat al ambasadei care m-a poftit inautru. Dupa controlul antitero de la intrare (m-a pus nevoia sa-mi iau o geaca cu multe capse si fermoare metalice, care deranja detectorul de metale), am intrat in sala de asteptare care era plina. Surpiza! Il vad pe Mutual, care stiam ca este programat in 23 (conform calendarului). Cu toate ca nu-l cunostem personal (chiar daca suntem brasoveni), mi-a fost usor sa-l recunosc pe balaiul si zambaretul Vladut, apoi si pe ei din pozele din Album, rubrica "Poza mea de loterist".
La ora 9,30 am fost chemat la ghiseul 5 (chiar nu poate face cineva ceva cu instalatia aia de sonorizare?). Era o doamna roscata foarte draguta si zambareata (nu am reusit sa-i citesc ecusonul - emotiile, cred). Mi-a cerut (in romaneste) actele in ordinea stiuta (original, copie, traducere). Ca suport financiar am avut un cont BCR de 102 milioane lei si un cont BRD de 2242 USD, precum si AOS de la un prieten vechi. M-a intrebat de unde am banii si i-am raspuns ca provin din vanzarea unei masini, pe care vroiam sa o schimb cu alta mai buna, dar intre timp a venit plicul castigator (aveam actele de vanzare ale unui Passat model 2001, precum si factura pe numele meu din Germania de cand am cumparat-o, dar nu mi le-a mai cerut). Au urmat intrebarile obisnuite: - cine este sponsorul?; ce lucrez acum?; ce vreau sa lucrez in state?; cat am fost cel mai mult plecat din tara?; daca am copii in urma divortului?; daca o sa stau la sponsor in prima perioada?. Atunci, pe formularele trimise de mine la KCC, la rubrica "Permanent adress in the US where you intend to live if known", unde eu am completat "To be presented at the interwiev date", ea a scris "SEE AOS". Ma intreba daca stiu engleza, iar eu ii raspund "just a little". Zambeste, si imi spune ca sigur o sa pot sustine interviul in engleza. Incerc sa ma exchivez, ca poate emotiile, ca poate nu inteleg, dar nu tine. Am platit apoi taxa de 435 USD la casierie si m-am pus iar pe asteptat. Sala era deja supraplina ca abia gaseai un loc (nu ai voie sa stai in picioare).
La 11,30 sunt chemat la ghiseul 6 la interviu cu consulita (intre timp fam. Mutual a luat interviul si chestia asta m-a mai incurajat). O doamna distinsa ma intampina cu un zambet si cu un "Hi! How are you?". Ma intreaba daca stiu engleza, iar eu ii raspund ca putin. Imi spune sa pun degetul aratator de la mana stanga pe scanner pt. amprentare si eu reactionez prompt. Atunci zambeste din nou si imi spune ca stiu suficient engleza din moment ce am inteles ce trebuie sa fac. Ma pune sa jur ca ceea ce declar este adevarat si urmeaza intrebarile uzuale. Una din ele a fost: de cand nu l-am vazut pe sponsor? (intrebare capcana). I-am explicat ca din 1986, cand l-am condus la aeroport, iar el de atunci nu a mai venit in tara si nici eu nu am fost in state. Imi da actele originale inapoi si dintr-o data se uita in ochii mei si ma intreaba de ce am mintit. Sunt buimac (si verde la fata) - nu inteleg despre ce e vorba. Ma intreaba daca anul meu de nastere este 69 sau 70. Ii raspund ca este 69 conform tuturor actelor. Imi arata atunci aplicatia originala pe care scrie 70. Imi aduc aminte intr-o strafulgerare ca anul de nastere pe aplicatie trebuia ales de pe o bara derulanta pe care erau trecuti toti anii, ii explic treaba si ii spun ca am bagat degetul gresit (de fapt am miscat mouse-ul dupa ce am ales anul). O intreaba pe functionara de la ghiseul 5, care ii confirma ca s-au mai intamplat astfel de cazuri (chiar si la Mutual la anul de nastere a lui Vladut), verifica si ea pe calculatorul din fata ei, dupa care imi spune ca este totul OK. Binenteles, imi cer scuze pt. gafa. Ma invita sa vin la 4 pm sa-mi iau pasaportul cu viza. Am iesit val-vartej din ambasada numai sa nu gaseasca si alte nereguli prin acte, bucuros ca am scapat in final bine.
La ora 4 pm am ajuns din nou la ambasada de unde am primit plicul sigilat si pasaportul cu viza. Cu aceasta ocazie am reusit sa stau mai mult de vorba si cu Mutual (care, apropos, dupa ce m-a confudat cu Cosminux, m-a si botezat - poate da un miel).
O curiozitate observata de mine: toti loteristii chemati pe 22 erau din Ardeal: eu si Mutual din Brasov, o famile cu un baiat de 20 de ani parca din Tarnaveni (au luat viza), o familie cu doua fete din Sibiu (amanati), un baiat din Cluj (cred respins sau amanat pentru ca a iesit repede cu pasaportul in mana), o familie tanara din Tg. Mures (au luat si ei) si inca o tipa cu nume maghiar, parca din Cluj (care a luat si ea). In afara de mine si Mutual ceilalti nu stiau nimic de forum.
Inainte sa inchei vreau sa-i multumesc lui Livia si Cosmin alias Cosminux (care m-au gasit dupa ce m-au cautat prin forum) in primul rand pentru traducerile facute repede si corect (vezi "Mica publicitate"), dar si pentru incurajari si sfaturi.
Sper ca nu v-am plictisit prea tare cu sporovaiala mea, dar pentru ca nu am scris mesaje pana acum trebuia sa-mi iau revansa.
Va doresc fostilor, actualilor si viitorilor loteristi MULTA BAFTA!
Cu stima,
Cojocaru Cortizo
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules