Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

George & Cecilia - Chicago - 2005

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-21-2005, 04:21 PM
RedWhite's Avatar
RedWhite RedWhite is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Default George & Cecilia - Chicago - 2005

In minunata zi de 20 Ianuarie 2005 am luat si noi vizele!!!
Iata si povestea nostra. Vizita medicala am efectuat-o la Centrul Medical Unirea unde totul a decurs minunat. Am mai scris pe forum despre asta asa ca nu mai revin cu amanunte. In dimineata zile de 20 ianuarie am ajuns in fata ambasadei pe la ora 7.15. Acolo ne asteptau Violeta si Dan. Cu ei ne intalnisem la vizita medicala. Am fost rugati ca pana la 7.30 sa asteptam pe trotuarul din fata restaurantului Burebista. Fata de saptamanile anterioare vreau sa va spun ca acum nu mai aveam emotii. Abia asteptam sa intram in ambasada deoarece era foarte frig. La 7.30 am ajuns la poarta. La 7.40 a venit Gabi Szabo sa adune pasapoartele. Am fost primul care i-am dat pasapoartele. In fine l-a trimis pe Dan, sotul Violetei sa faca alte poze la dubita. Pe la 7.55 am fost invitati in ambasada 5 loteristi. Am fost rugati sa scoatem tot ce aveam in buzunare si sa dam ceasurile jos de la mana. Apoi am trecut prin detectorul de metale. La mine a tiuit deoarece aveam o catarama la curea destul de mare. Cred. I-am aratat asta si nu au fost probleme. Am fost indrumati catre etajul 1. Aici sala era aproape plina. Dar am gasit un loc liber chiar in fata casieriei vis-a-vis de ghiseele 5 si 6.. Cecilia s-a asezat iar eu am stat in picioare pana s-a eliberat un loc. Era prima data cand intam in ambasada si m-a surprins cum erau asezate scaunele. Cu spatele la ghisee. Pe la 8.10 au inceput interviurile loteristilor. Toti erau chemati de Gabi Szabo la ghiseul 6. Eram destul de aproape dar nu intelgeam mare lucru din ce vorbea cu cei chemati. Oricum dura destul de mult la fiecare in parte. A venit si randul Violetei. Le-am urat bafta si asteptam sa vedem ce se intampla cand imi aud numele si sunt chemat la ghiseul 1. Era ora 8.45. Credeam ca loteristii sunt chemati doar la ghiseele 5 si 6 si este o greseala. Dar ne-am ridicat si am mers catre ghiseu. Aici ce sa vezi: Alina Toma, parca asa o cheama (tipa roscata). Cu un suras larg ne saluta. In acest moment am simtit ca toate vor merge bine. Deci am afisat si noi din tot sufletul un zambet larg. Incepe predarea actelor:
Invitatia
Plicurile cu analize
Certificatele de nastere + copie + traducere (erau de tip vechi) unul plastifiat
Certificatul de casatorie + 2 copii (tip nou deci fara traducere) plastifiat
Cazierele + copie + traducere
Diplomele mele de bac si licenta + copii + traduceri
Nu ne-a cerut diplomele de studii ale Ceciliei
Dovezi ale suportului financiar : un extras de cont pe numele sotiei si o confirmare de sold de la ING. Banii erau doar in lei si euro aproximativ 11200 $. Oricum nu a stat sa calculeze. Ne-a intrebat daca mai avem si altceva la suport financiar dar vazand ca nici nu se uitase in mare pe celelate 2 documnte, am spus nu. M-ai aveam o hartie de la un prieten din state (dar nu era AOS) pe 8500$ si decat sa le dau idei am zis ca nu mai am nimic.Dupa care ne cere dovezi ale relatiei. Aici aveam ceva emotii deoarece ne casatorisem dupa primirea primului plic. Nu aveam decat un album cu poze. Le-a luat dar nu s-a uitat deloc pe ele. Nu a acceptat poze de la cununia civila. A zis ca se va uita consulul pe pozele predate. Dupa care am fost trimis sa platesc taxa de 870 $. M-am intors la ea i-am dat chitanta si am fost rugat sa astept in sala. In timpul predarii actelor m-a intrebat pe mine ce lucrez si daca cumva am plastifiat si vreo diploma. Asta deoarece vazuse certificatul de nastere al Ceciliei si certificatul de casatorie plastifiate. I-am raspuns ca nu deoarece stiu de timbrul „uscat” aplicat pe diplome. De fapt este sec. S-a amuzat impreuna cu Cecilia pe seama greselii mele. Toata preadrea actelor s-a facut cu zambetul pe buze. Am mai fost intrebat daca pot sustine interviul in limba engleza.Totul a durat 3 - 4 minute. Mult mai putin decat la Gabi Szabo. Noi am terminat iar Vio si Dan inca nu terminasera cu Gabi Szabo. Ei incepusera inaintea nostra. A urmat amprentarea dupa vreo ora la ghiseul 4. Dupa care am mai asteptat vreo ora pana sa fim chemati la ghiseul 6. Intre timp Vio si Dan trecusera cu brio de interviuul cu doamna consul. Deci era deja ora 11.00 cu aproximatie. Mergem la ghiseul 6 iar aici era o doamna consul foarte simpatica. Ne era cam teama deoarece la doveziile relatiei nu aveam decat un album cu poze din 2004 de la mare, munte, la tara, pe stadion si bineinteles de la cateva sprituri de acasa. Oricum toate foarte naturale. Inaintea nostra fusese o pereche care nu avea nici o dovada a reletiei si i-a luat la intrebari separat. Si mai interesant este ca nu prea se potriveau raspunsurile. I-a intrebat ce culoare are cuvertura de pe pat (probabil cel conjugal) iar raspunsurile nu se asemanau. Erau si foarte intrigati ca li se pun intrebari de genul asta. Pana la urma au fost reprogramati. Trebuie sa vina cu dovezi ale relatiei. Erau trecuti de 40 de ani si parerea generala in sala a fost ca era doar o casatorie facuta pentru loterie. Nu cred ca aveau o relatie. Acum sa revin si la interviul nostru. Prima intrbare a fost cine este cel a carui adresa am dat-o. I-am raspuns ca este fratele unui foarte bun prieten si ca ultima oara l-am vazut in 2002 la nunta fratelui sau. A intrebat-o pe Cecilia ce lucreaza, unde ne-am cunoscut, ce vrem sa facem in state si de ce vrem sa plecam. Cecilia a spus ca este farmacista, ne-am cunoscut in 2003 (noi suntem impreuna din 2004 dar daca nu ne-a intrebat nu am spus nimic). Cecilia a spus ca vrea sa lucreze tot in farmacie iar eu am adaugat ca avem o promisune. Am spus in cor ca vrem sa plecam pentru o viata mai buna. Eu in engleza iar Cecilia. Inca ceva pe mine ma intreba in engleza iar pe Cecilia in romana deoarece la inceput ea a spus ca nu se poate exprima corect in engleza. In timpul interviului ne-au fost intinse la semnat hartiile. Dupa care a spus sa luam loc in sala si in cel mai scurt timp vom primi pasapoartele cu VIZA. Nu imi venea sa cred ca am terminat in 5 minute. Nici o intrbare de relatie, de bani, de poze. Albumul de poze era in fata ei dar nu ne-a intrebat nimic despre locul in care au fost facute. Am uitat sa spun ca si Alina Toma si doamna consul ne-au mai intrebat cat timp am mai fost plecati din tara. Noi nu am iesit niciodata din tara. Asta le-am spus. Interviul cu doamna consul a fost de asemena cu zambetul pe buze. Asa am simtit atunci. Nu era un zambet fals. La ora 11.35 a venit Alina Toma cu plicurile, albumul de poze si cu pasapoartele vizate. Albumul era destul de gros iar doamna consul nu s-a chinuit sa il dea la ghiseu. Am coborat la parter si ne-a spus sa nu deschidem plicurile ci sa le predam asa pe primul aeroport din state. Vreau sa spun ca ne-au fost inapoiate doar originalele actelor. Mai putin extrasele de cont si hartia pe care scrisesem de mana adresa din State care nu ne-au fost inapoiate. Nu am primit inapoi nici o copie si nici o traducere.
Asa cum s-a mai spus pe forum totul este in fapt o predare de acte. Daca ai toate actele in ordine nu poti rata acest interviu. Oricum a fost super usor si asta datorita voua, celor de
pe forum. Multumim frumos!
Acum vom petrece tot week-end-ul mai ales ca duminica este si botezul unui verisor al meu!!!
Multumiri speciale {ca la Oscar } pentru:
Alex si Cezar datorita carora exista acest forum,
Vio si Dan ca au impartit cu noi emotiile
interviului si ne-eu sustinut, Shrek, Gianina, Virag,
Shaguna si tuturor celor de pe forum
Astazi au luat viza : Vio si Dan Multumim de incurajari!!!
2 tineri casatoriti
o fata ce fusuese reprogramata{singura}
O familie ce fusese reprogramata {sotul nu avusese cazier prima data}
Noi eu si sotia
A fost reprogramata o familie deoarece nu aveau
dovezi ale relatiei.
A mai fost reprogramata o alta familie din Baia
Mare. Sotul lucrase afara si nu avea cazier de acolo.
Si o fata din Oradea ce vroia sa se casatoreasca.
De asemenea reprogramata.
Bafta celor care urmeaza!!! Noi impreuna cu Dan si Vio vom pleca foarte probabil dupa nunta lor din Iunie. Impreuna spre Chicago!!!
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules