Olimpia & Razvan - Michigan 2005
Alex, te rog s� pui �i mesajul nostru acolo unde trebuie. Mul�umesc.
Am tres�rit c�nd am aflat c� vom avea interviul pe 8 noiembrie. Mai �nt�i m-am g�ndit c� este prea devreme �i c� nu vom fi preg�ti�i, mai ales c� noi f�cuser�m un oarecare calcul, baz�ndu-ne pe cifrele din anii anteriori, calcul din care rezulta data interviului cam prin decembrie. Apoi am s�rit �n sus de bucurie c�nd am realizat c� pe 8 noiembrie erau Sfin�ii Arhangheli Mihail �i Gavriil; am luat-o ca pe un semn bun, cu at�t mai mult cu c�t lucrurile cu adev�rat importante din via�a noastr� s-au petrecut �n zile mari (ne-am c�s�torit de Sf. Dumitru, am primit AOS-ul de Sf. Paraschieva �i altele pe care nu are rost s� le enum�r acum). Mai mult dec�t at�t Gavriil �nseamn� aduc�tor al ve�tii bune a na�terii lui Hristos, adic� �nceputul unei noi lumi. Se pare c� a adus �i pentru noi un nou �nceput.
Dup� ce am a�teptat ceva timp �n fa�a ambasadei, un gardian ne-a spus c� s-a schimbat procedura �i c� trebuie s� vin� mai �nt�i cineva s� ne ia pa�apoartele, lucru care s-a �i �nt�mplat �n scurt timp. Cred c� cea care a avut aceast� misiune a fost celebra Gabi Szabo, care sincer v� spun, c� nu mi s-a p�rut a sem�na c�tu�i de pu�in cu la fel de celebra atlet�.
Am intrat �n consulat �i primul lucru care ne-a �ocat a fost faptul c� �n sala de a�teptare scaunele erau a�ezate cu spatele spre ghi�ee. Ne-am a�ezat al�turi de Elisa �i de Cristi & Anca Raicea, pe care i-am cunoscut acolo. De fapt �tiam c� o s� ne �nt�lnim cu ace�tia din urm� pentru c� �mi spusese vara lui, cu care vorbisem pe forum cu c�teva zile �nainte. Am fost striga�i r�nd pe r�nd la predarea actelor, care s-a f�cut la ghi�eul 5. Aici o domni�oar� ro�cat� ne-a preluat actele �n ordinea deja cunoscut� �i a�a cum s-a spus: original, copie, traducere legalizat� (pentru c� tot am pus �ntrebare pe forum despre extrasul de cont, v� spun nu numai c� nu am avut traducere, dar nici m�car copie xerox nu am mai f�cut pentru c� am uitat; dar originalul a fost suficient). Singurele �ntreb�ri pe care ni le-a adresat au fost dac� am mai fost c�s�tori�i �i dac� avem copii. Am r�spuns "nu" �i asta a fost tot. Ne-am a�ezat r�bd�tori la locurile noastre �i am a�teptat s� fim chema�i de data aceasta la ghi�eul 6, unde urma interviul cu doamna consul. Mai �nt�i au fost chema�i so�ii Raicea, apoi alt� familie al c�rei nume nu l-am re�inut. Or mai fi fost �i al�ii, dar sincer nu-mi mai amintesc. Apoi a urmat o pauz� de mai bine de trei ore, �n care nu a mai fost chemat nimeni, ceea ce m-a nelini�tit �ngrozitor �n ciuda eforturilor f�cute de so�ul meu pentru a m� calma. �n timp ce eu �mi f�ceam tot felul de g�nduri, �n sal� s-a re�ntors Elisa, care ne-a spus c� personalul consulatului a fost �n pauz� de mas�. A�a o fi fost, dar eu ca rom�n obi�nuit cu trezitul cu noaptea �n cap pentru a ajunge la timp la serviciu �i care nu-mi pun niciodat� problema micului dejun la ora 6 diminea�a, nu prea "am gustat" aceast� explica�ie. �n sf�r�it am fost chema�i la ghi�eul 6, unde doamna consul, foarte dr�gu��, ne-a pus s� semn�m formularele, ne-a amprentat �i ne-a pus s� jur�m. Apoi ne-a �ntrebat dac� �n�elegem engleza am�ndoi �i dup� r�spunsul afirmativ, l-a mai �ntrebat pe R�zvan dou� lucruri: "Vinde�i apartamentul c�nd pleca�i?" (am avut evaluarea apartamentului nostru) �i "Ce dori�i s� lucra�i acolo?". Asta a fost tot, nu ne-a �ntrebat nici de banii din cont (12.749 USD), nici de alte lucruri; ne-a z�mbit foarte frumos �i ne-a spus s� venim dup� vize la ora 16.
Am ie�it din consulat foarte ferici�i �i am dat multe telefoane. La 16 ne-am �ntors dup� vize �i nu am fost l�sa�i s� trecem de barier� de c�tre "nenea gardianu'", care striga c�t �l �inea gura c� toat� lumea trebuie s� a�tepte, de�i noi i-am explicat c� suntem cu loteria. Ne-am obr�znicit �i am mers mai �n fa�� unde un alt gardian mai "destupat", ne-a zis c� trebuie s� sun�m la interfon. A�a am f�cut �i am fost primi�i �n ambasad�, unde am primit pa�apoartele �i plicurile cu acte. Cam asta a fost tot, dac� ave�i toate actele �n regul� �i un minim suport material nu ave�i de ce s� v� face�i griji. Vreau s� v� mai spun c� impresia mea a fost c�, �n ochii angaja�ilor consulatului, fie ei rom�ni sau americani, conteaz� foarte mult �i modul cum te prezin�i, �ncep�nd de la modul cum r�spunzi la o �ntrebare �i p�n� la felul �n care e�ti �mbr�cat; deci aten�ie la �inut�!
Noi vom zbura probabil pe la sf�r�itul lui februarie spre Michigan.
IAR PENTRU CEI CE �IN ACEST FORUM A� VREA S� SPUN DOAR AT�T: S� V� MUL�UMESC AR FI PREA PU�IN.
OLIMPIA �I RAZVAN TUDOR[/b]
|