![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Salut,
Ma intereseaza daca se poate schimba numele (in ceva mai americanesc ![]() Ma gandesc la treaba asta fiindca din experienta mea de lucru cu americanii (vezi mai multe detalii pe forumul Comunitati de Loteristi in America->Los Angeles) am observat ca numele meu e destul de greu de pronuntat ptr ei...cel putin la inceput. Toti cu care am interactionat au avut probleme cu el...asta pana nu i-am invatat eu cum sa pronunte. S-a mai intalnit cineva cu o situatie asemanatoare? Mircea |
|
|||
|
|||
![]() Oh ! Mircea - chiar asa ? Chiar crezi ca o sa faca americanii ruptura la muschiul limbii cand o sa-ti pronunte numele si pentru binele lor preferi sa te numesti John Smith ??? Chiar crezi ca daca le repeti de 3 ori Mircea Goia o sa scazi in ochii lor si cand o sa te cheme Smith o sa ai alta valoare in fata lor ???
Offf ! ! ! Cata dorinta de integrare ... Scuze - desigur, faci ce vrei, dar n-am putut sa ma abtin ... |
|
||||
|
||||
![]() Ei, fractura in gura nu or sa aiba
![]() ![]() Oricum, nu as fi ales John Smith ![]() ![]() ![]() Voiam sa stiu cum e posibil, daca e posibil...adica voiam sa stiu informatii... Mircea |
|
||||
|
||||
![]() No,dragule....ia gandeshte-te tu olecutza cum imi pronuntza mie americanii numele
![]() Nu mai zic de al lui barbate-meu :TIBERIUS ![]() Eu zic sa ramai cu numele tau-parerea mea.Sau...faci cum vrei,cunosc un personaj pitoresc ce si-a schimbat numele intr-unul mult mai "artistic"-da' nu cred ca a obtzinut vreun avantaj in plus,zau asha... ![]()
\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein) ***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !*** PS: http-uri, www- uri, bla-bla-bla-uri am cu program: o zi- da, o zi- nu. Azi NU. |
|
|||
|
|||
![]() Eu am o prietena care o cheama Rodica si ii spun astia RODAICA ...
![]() Cel mai nasol este la numele de familie, alea care se termina in ESCU - Balanescu, Ionescu, Andeescu, Paraschivescu ... acolo sa vezi rupturi la muschiul limbii ... Dar ce ne ingrijoram noi de numele romanesti - ati auzit cum suna numele de Indieni ...pai au la g, h si j de zici ca vomiti pe vorbitor cand ii pronunti numele. Ca sa nu ma mai gandesc la cele de chinezi sau japonezi - Eu am o colega la serviciu - o cheama Yoshie Okabayashie ...na, sa va vad acum ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Din cate stiu eu nu poti sa-ti schimbi numele decat in momentul cand iei cetatenia si nu inainte. Poate gresesc dar atunci sa ma contrazica cineva.
Despre pronuntie, lasa-i ca se descurca ei, chiar daca pronunta aiurea. Pe mine ma fac tot timpul ba Giana, ba Gianana(pana la urma le-am zis colegilor sa-mi zica Gi si atat si acum sunt fericiti ca saracii incercau sa mi-l zica cum trebuie dar nu prea reuseau). Mai rau e ca sotului meu ii zic Catalina nu Catalin ca au si ei o insula pe aici Catalina. Si mai si intreaba la telefon, e un el sau o ea? Gianina
|
||||
|
||||
![]() Numele il schimbi prin cerere la statul al carui cetatean esti.
In America nu se poate schimba decat in momentul luarii cetateniei (este si o chestie simbolica). Deci daca nu vrei sa astepti cinci ani atunci cum ai obtinut rezidenta americana te adresezi statului roman si faci cerere de schimbare de nume cu expunere de motive. Se aproba, se publica in Monitorul Oficial si primesti si o decizie de schimbare a numelui. Eu am sunat la ambasada romana sa intreb ce se intampla dupa aceea? imi trebuie alt pasaport? si o dna amabila de la Washington a zis ca nu, ma identific cu acea hartie plus pasaportul vechi, daca este inca valabil. Pe mine ma bate gandul din cauza numelui de familie, ca sa nu mi-l mai poceasca. Dar e si mult de alergat.
|
||||
|
||||
![]() no, i am lasat io la inceput sa mi zica Bagda`n, o luna, 3 luni, puii mei; foarte delicati americanii se interesau daca il pronuntza (cat de cat) corect si io si mai delicat le ziceam ca e OK oricum, n are importantza.
si pe urma m am plictistit sa tot aud Bagda`n si sa mi trebuiasca secunde bune pana sa fac conexiunea (sireacele sinapse, tari mai ma dureau), asa ca am inceput sa i corectez (zambind frumos): "Bogdan, actually Bagda`n sounds very different". no, si intre timp m am plictistit (si) de jocul asta de a 'corectatul', dar americanii - oameni dintr o bucata, chiar cu minte mai simpla - deja s au prins ca trebe sa ma cheme Bogdan, so asha ma si striga de acuma. no, n o fo' greu ![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() Dar e ok ![]() Iar americanilor le place exotismul ![]() Asa ca nu cred ca o sa-l schimb prea curand ![]() Mircea
http://www.flickr.com/photos/mirceagoia - poze din Romania si America http://www.jiuvalley.com/video - scurt metraj http://www.myspace.com/mirceagoia - ca tot e la moda social-networkingul http://www.readwriteweb.com/archives...in_romania.html - starea Web 2.0 in Romania |
|
||||
|
||||
![]() Quod erat demonstrandum
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Schimbare nume | Dany_Oana | Interviul | 7 | 11-16-2004 06:58 PM |
Cat costa primele trei luni in sua? | Viorel C | Am cistigat Loteria Vizelor! | 36 | 07-05-2004 03:39 PM |
Iosif - Detroit - 2003 | Alex4you | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 07-30-2003 05:58 PM |
![]() |