|
|||
|
|||
Prieteni - Am nevoie de un sfat !
Am pregatit scrisoarea ptr consul si nu stiu daca :
1. e bine sa includa si toate discutiile avute la ghiseul 6 , la 5 apoi ? 2. sa cer numai expertixa grafologica ? 3. sa-i arat ca la sectiunea ce mi-a dat-o nu e pentru loteristi ? 4. ca nu gasesc nicaieri nimic de semnatura ? 5. sa-i spun si cum vad eu lucrurile ? 6. toate intr-o singura scrisoare ? Daca cineva are vreo idee ?? Multumesc, si numai bine tuturor din aceasta saptamana. |
|
||||
|
||||
Sugestie
Eu zic sa le incluzi pe toate ca sa itzi ramina ceva de baza sa vada ca esti hotarita pe drumul tau DECI agatza-te de orice ! Sa auzim de bine dupa aia !
|
|||
|
|||
Florina, nu cred ca sunt multi care au trecut printr-o situatie similara cu a ta, de aceea marea majoritate iti vor spune doar parerile lor personala, la fel cum fac si eu. Se stie deja ca americanii au o sensibilitate crescuta, motiv pentru care, dupa opinia mea, n-ar trebui sa le scrii nimic legat de cautarile tale in privinta semnaturii (nu stiu daca s-a mai scris aici asta, insa in sua semnatura este foarte importanta si cred ca de aia nu ai gasit nimic despre asta - pentru ei este de la sine inteles ca orice scrisoare sau aplicatie trebuie semnata de expeditor si nu de altcineva in numele expeditorului). Eu zic sa le scrii o scrisoare amabila in care sa le reamintesti ca TOATE actele tale au fost in regula si sa le spui ca nu intelegi de ce nu ai fost crezuta cand ai zis ca tu ai semnat aplicatia, pentru ca intr-adevar semnatura e a ta. Scrie-le ca tu consideri ca nu ti se pare corect sa ti se refuze viza doar pentru ca semnatura ta de atunci nu e identica cu cea de pe pasaport si ca ceri sa ti se acorde un nou interviu la care sa fii lasata sa explici situatia sau chiar sa se aduca (sau sa fii lasata sa aduci tu) un grafolog care sa iti confirme spusele. Eu zic ca atat va fi suficient, ii va face sa inteleaga ca nu renunti atat de usor la drepturile tale si poate vor privi un pic altfel situatia. Trebuie insa sa fii convinsa ca restul actelor tale sunt toate in regula, sa nu poata sa se lege de nimic altceva. Trimite scrisoarea cu confirmare de primire, iar la sfarsitul scrisorii specifica inca o data ca astepti un raspuns la problema ta si scrie-le inca o data adresa ta si nr de telefon. Iti tin pumnii si sper ca totul sa se termine cu bine...
|
|||
|
|||
Eu din cate stiu americanii sunt foarte rapizi si la obiect, daca este prea mult de citit ma gandesc sa nu se plictiseasca.
Am sa ma agat de orice virgula si interpretare asa cum au facut-o si ei. Am primit nr de telefon al Danielei Geanina care cred ca are ceva experienta si am sa o contactez maine, poate are un sfat "oficial" Multumesc. |
|
||||
|
||||
Daca mai ai nevoie de ajutor cu traducerea,am sa pot sa-ti imparatsesc si comentariile mele cand vad scrisoarea redactata.
Parerea mea este ca trebuie sa vii cu lucuri exacte,sa subliniezi din nou sumele de care dispui(pe de o parte ca sa realizeze ca nu o sa cereti nimanui ajutorul in State si pe de alta parte sa vada ca au un combatant care isi permite un avocat,proces etc),sa afirmi sus si tare ca este sematura ta si ca esti dispusa le o expertiza grafologica,sa amintesti faptul ca stiai de cand ai trimis scrisoarea de participare ca o falsa semnatura este motiv de descalificare si ca,prin urmare bla bla bla.In final poti sa incluzi ceva miscator,de pilda,ca America este tara visurilor copiilor tai,ca este cea mai tare din parcare,chestii de astea de periat care-i magulesc pe americani.Bafta si sa auzim curand vesti bune! |
|
|||
|
|||
Si eu zic sa le incluzi pe toate . Americanii sunt foarte sensibili la reclamatii si mai ales la servicii neprofesionale cu clientii .
Deci nu ezita sa scrii tot ceea ce ti s-a intamplat. |
|
||||
|
||||
O sa-mi exprim si eu parerea in legatura cu scrisoarea ta din punctul meu de vedere al problemei.
Eu zic ca aceasta scrisoare nu trebuie sa aiba o tenta de acuza ci mai mult scop de sensibilizare. Atuurile tale sunt copii si corectitudinea ta. Piesa forte a contestatiei tale o sa fie acea expertiza grafologica pe care trebuie sa-i convingi sa o accepte ca si de demonstrare a onestitatii. Ar trebui sa explici, cum spunea si Duduca, impactul psihologic asupra copiilor de la cel mic pana la cel mare si de asemeni si planurile pe care si le-au facut precum si lucrurile, persoanele, locurile si de ce nu si amintirile la care trebuiau sa renunte pentru a accepta aceasta schimbare (schimbare certa pentru o perioada). Ti-ar fi de folos si parerile altor loteristi legat de comportamentul tinerei domnisoare blonde, pareri atat din partea celor respinsi cat si a celor ce au obtinut viza. Dar sa nu generalizezi incluzandu-i si pe ei in cazul tau ... adica mergi strict pe drumul tau obtine ceea ce meriti si apoi cei care vor sa lupte vor putea folosi cazul tau. Eshti ceea ce multi numesc deschizator de drumuri indiferent de rezultat dar eu sunt sigur suta la suta ca vei obtine ceea ce este al tau si anume viza. Succes si urmatorul mesaj sa fie pozitiv... PS este parerea mea si sper sa-ti ajute cu ceva. Imi cer scuze ca am vorbit la persoana a II-a cu dumneavoastra. Si daca cumva cineva de la ambasada urmareshte acest forum ... know this ... this is not who we are ! Am fost dar acele vremuri sunt de mult apuse ...
\" Problema principala este ca romanul cere produse mai ieftine, in loc sa ceara salarii mai mari, sa-si permita sa cumpere orice. \" un forumar oarecare I work for money!!! if you want loyalty get a dog!!! |
|
||||
|
||||
Pe eskimo.com au fost cateva exemple asemanatoare de respingere din cauza semnaturii, dar e drept, majoritatea erau asiatici... Si peste tot "consulul" avea dreptul "sa taie si sa spanzure" pe mosia lui... In general nu reveneau asupra deciziei lor si KCC-ul nu avea cum sa-i constranga sa schimbe deciziile...
Oricum ar trebui sa fii sigura ca scrisoarea va ajunge in mainile consulului si nu a "doamnei blonde" (ce functie are ea ?? doar dumnezeu stie!! dar nu ea e consulul!! )...
|
|||
|
|||
Multumesc tuturor ideile ce au venit si vor veni.
Am incercat sa redactez o petitie care sa cuprinda tot necazul, sa fiu cat mai politicoasa, sa imi sustin puncul de vedere fara sa acuz pentru ca oricum consider ca este o eroare si bineinteles ca am aratat in linii mari si suferinta copiilor care este, credeti-ma reala. Ei incearca sa ma sustina pe mine moral dar ii simt ca prin tot ce fac aduc intodeauna discutia la "cum ar fi fost daca...''. Nu incerc sa va impresionez dar inclusiv fetita mea de cinci ani ma intreaba cate zile se mai duce ea la gradi pana o sa mearga cu avionul, iar eu nu prea am raspuns. Sper in urma scrisorii sa nu obtin doar un interviu la ghiseu ci unul intr-un cabinet normal in care sa pot sa argumentez aceasta emigrare din toate punctele de vedere. Daca m-ai aveti sfaturi le voi primi cu bucurie si intodeauna am fost convinsa ca toate ideile la un loc nu creeaza decat lucruri bune. |
|
|||
|
|||
In primul rand iti urez bafta si sa poti sa il convingi pe consul ca este semnatura ta. Sfaturi nu am, dar pot sa zic ca mi-a placut in special faptul ca pe acest forum (pe care l-am citit de cand s-a creat), nu am vazut pe nimeni sa aiba curajul sa recunoasca ca nu a luat viza si mai ales sa sa vorbeasca despre asta. Nu stiu daca as fi putut sa scriu despre acest subiect pe forum... Inca o data as vrea sa iti transmit ca traim alaturi de tine tot ce ti se intampla. Bafta!
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|