|
|||
|
|||
nu plastifiati actele originale !
fratilor sa va spun povestea mea : ne-am plastifiat aproape toate actele originale inainte de a afla de cistigarea loteriei. ex. : diploma de BAC ,certificat de nastere tip nou ,cert. de casatorie tip nou . am sunat la ambasada sa ne spuna cineva de acolo ce sa facem. ni s-a spus ca sunt nule si ca trebuie sa ne prezentam cu duplicatele acestora. prin plastifiere s-a distrus "timbrul sec" al diplomei de BAC . noi am vrut doar sa pastram actele intr-o stare cit mai buna. acum avem mare cheltuiala si alergatura multa dupa duplicate. nu faceti ceea ce am facut noi.
|
|
||||
|
||||
Acelasi lucru l-am patit si eu cu diploma de bac, pe care nu au respins-o dar mi-au spus ca, in halul ala, nu face doi bani in America si ca va trebui sa scot alta
\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein) ***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !*** PS: http-uri, www- uri, bla-bla-bla-uri am cu program: o zi- da, o zi- nu. Azi NU. |
|
||||
|
||||
Nu stiam ca diploma de bac in LIMBA ROMANA in state face doi bani.
|
|
|||
|
|||
certificatul de nastere - DUPLICAT?
Si eu am plastifiat tot ce am putut. Intrebarea e:
Trebuie sa scot duplicat si dupa certificatul de nastere (sau numai dupa diplome)? Si inca ceva: Spune IIancu ca a mai facut si cheltuieli cu duplicatele. Apar intrebarile firesti: Eu avand traduse deja actele originale, mai trebuie sa traduc si duplicatele? Cam la cat se ridica cheltuielile de obtinere a unui duplicat dupa certificatul de nastere si a unuia dupa diploma de bac?Multumesc de raspuns. |
|
|||
|
|||
ref refacerea certificatului de nastere este bine sa suni la ambasada ca sa ai raspunsul lor.
unele date de pe actele oficiale se vor modifica (de ex data emiterii) si in cazul asta vei fi nevoit sa faci traducere noua. exista niste taxe in lei (care se mai modifica) pt reemiterea unui document oficial, pe care e bine sa le obtii de la autoritati.
|
||||
|
||||
Te dusi frumos si pentru 5000 de lei faci un certificat nou care este in trei limbi si nu trebuie tradus.
|
|
|||
|
|||
acte plastifiate = distruse/nule
daca ai cumva certificat de nastere tip nou (din ala scris in 3 limbi cum spune Biro Stefan) si la-i plastifiat nu e nici o problema . nu-ti mai trebuie altul. poti merge asa cu el la ambasada plastifiat si fara traducere legalizata, pentru ca deja este scris in engleza . eu mi-am plstifiat si certificatul de nastere si certificatul de casatorie . am sunat la ambasada si mi-au zis ca sunt bune alea asa si ca nu mai e necesar sa scot altele. prolema cu plastifiatul se pune numai la diplomele de absolvire, ptr. ca prin acel procedeu de (plastifiere la cald) se distruge "timbrul sec" al acelei diplome. atita timp cit acel timbru a fost distrus actul respectv este declarat NUL fara nici o valoare. din acest motiv cei de la ambasada cer duplicatele lor. am aflat aceste lucruri de la ambasada in primul rind cind am sunat prima data la ei si apoi acelasi lucru mi-a fost spus si de secretara liceului unde am terminat. sunt foarte multi in situatia noastra (cu acte plastifiate) dar cei mai vinovati se fac cei de la librariile astea ambulante care detin acele masinarii de plastifiat,ptr. ca ei stiu despre ce este vorba dar nu-ti spun. totul ptr. ei este sa scoata lovelele. nu-i intereseaza absolut deloc ce-o sa se intimple pe viitor cu tine....... ca o sa umbli ca un disperat sa-ti scoti duplicatele acelor acte DISTRUSE. bafta si toate cele bune !
|
|
|||
|
|||
acte plastifiate = distruse/nule
daca ai cumva certificat de nastere tip nou (din ala scris in 3 limbi cum spune Biro Stefan) si la-i plastifiat nu e nici o problema . nu-ti mai trebuie altul. poti merge asa cu el la ambasada plastifiat si fara traducere legalizata, pentru ca deja este scris in engleza . eu mi-am plstifiat si certificatul de nastere si certificatul de casatorie . am sunat la ambasada si mi-au zis ca sunt bune alea asa si ca nu mai e necesar sa scot altele. prolema cu plastifiatul se pune numai la diplomele de absolvire, ptr. ca prin acel procedeu de (plastifiere la cald) se distruge "timbrul sec" al acelei diplome. atita timp cit acel timbru a fost distrus actul respectv este declarat NUL fara nici ovaloare. din acest motiv cei de la ambasada cer duplicatele lor. am aflat aceste lucruri de la ambasada in primul rind cind am sunat prima data la ei si apoi acelasi lucru mi-a spus si secretara liceului un am terminat. sunt foarte multi in situatia noastra (cu acte plastifiate) dar cei mai vinovati se fac cei de la librariile astea ambulante care detin acele masinarii de plastifiat,ptr. ca ei stiu despre ce este vorba dar nu-ti spun. ptr. totul ptr. ei este sa scoata lovelele. nu-i intereseaza absolut deloc ce-o sa se intimple pe viitor cu tine....... ca o sa umbli ca un disperat sa-ti scoti duplicatele acelor acte DISTRUSE. bafta si toate cele bune !
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|