Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Catre America !
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Catre America !

In legatura cu actele

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2004, 08:46 PM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: The Windy City,ILLINOIS,United States Oooff...AMERICA
Default In legatura cu actele

Intrebarea este adresata atat acelora dintre voi care sunt deja in State, cat si acelora care se pregatesc de drum:in afara de vize si de pasapoarte,ce alte acte trebuie sa aducem cu noi acolo? ma refer atat la adulti, cat si la copii...certificate , adeverinte si alte asemenea...?Ce ne-ar putea fi de folos ...?

\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein)
***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !***
Reply With Quote
Old 02-01-2004, 08:53 PM
Mihaella Mihaella is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Mihaela, noi ne-am luat toate actele noastre originale, certificate de nastere, casatorie, diplome de prin facultati. Tot ce sta in mod normal la noi. Sa nu uiti lista cu vaccinurile. Toate le-am pus evident in bagajul de mina si le-am pazit cu strasnicie. Diplomele le-am luat ca sa fie la noi, nu ca le-ar fi cerut sa le vada cineva.

Mult noroc si sa va incapa tot ce vreti sa luati in VALIZE!!!

Mihaella

(Pasarea Colibri)
Reply With Quote
Old 02-01-2004, 08:56 PM
Forumar fidel
Loterist informat

Acuma dau din una in alta, sa stii ca zilele astea aici e f.f. FRIG. Sa puneti la voi dotarea de haine groase. Intr-un fel e bine ca va puteti lua si pe voi haine mai groase si nu mai ocupa asa de mult in bagaje.

(Pasarea Colibri)
Reply With Quote
Old 02-01-2004, 09:00 PM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Ei bine...la faza cu "incaputul in valize" nu prea stam deloc pe roze, ai atins un punct cu adevarat nevralgic... Am luat 6 geamantane cat toate zilele si tot ar trebui sa indesam lucrurile cu piciorul ca sa intre toate...Dar...om iesi noi la mal... In orice caz, multam fain pentru promptitudine si ...inca o intrebare: pentru fetita sa iau si o adeverinta de la scoala cum ca a absolvit...aproximativ doua semestre din clasa intai.. Oare e bine, o ajuta la ceva pe acolo.. Voi ce parere aveti?

\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein)
Reply With Quote
Old 02-02-2004, 05:38 AM
Forumar fidel
Loterist informat

Da, imi amintesc asa de bine cum e cu bagajele..... Noi ne-am indesat avutia in 4 valize. Doua dintre ele mi s-au parut uriase cind le-am cumparat. Dupa ce le-am umplut au devenit cumplit de mici. Important e sa nu depasiti cele 32 de kg pe valiza, ca sa nu va taxeze astia in plus.

Ca idee, ca principiu sau cum vrei sa-i spui, sa luati cu voi tot ce aveti mai bun (consumabile:haine, pantofi), poate niste carti de care nu te poti desparti, evident poze, muzica, stiti voi.

Aici se gasesc de toate dar la inceput banutzii de acasa se scurg ca naiba de repede. Insa in citeva luni incepi sa simti ca redevii om si te apropii de o viata cit de cit normala.

Foarte, foarte important e sa iei la tine TOT SIMTZUL UMORULUI DISPONIBIL pentru ca apar tot felul de situatii in care e mai bine sa rizi. Dar pe total o sa fie bine.

Imi pare rau Mihaela ca nu te pot sfatui in legatura cu adeverinta de la scoala dar cred ca iti vor raspunde cit de curind cei cu copii de virsta fetitei tale.

Numai bine

(Pasarea Colibri)
Reply With Quote
Old 02-02-2004, 09:59 AM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Default Parca s-a mai discutat asta.

In privinta adeverintelor de genul pe care le mentionezi tu de la scoala, NU au nici o valoare aici...nu se uita nimeni la ele. Conteaza intr-adevar cit de multa engleza stie copilul pentru a se adapta mai usor la ceea ce se vorbeste in clasa si la cerintele lor de aici.

Eu l-am inscris pe Vlad al meu la gradinita anul trecut in aprilie si nu mi-au cerut nimic din Romania ca ar fi trecut prin sistemul de acolo prescolar. Pentru a-l inscrie la gradinita aici a trebuit sa duc dovada domiciliului (plic cu o factura primita), copie dupa SSN, copie dupa actul original de nastere si dovada vacinurilor. Vreo 2 parca a trebuit sa le facem aici (in plus fata de cele de la interviu) dar am gasit un loc unde le-am rezolvat gratuit.

La scoala in 1st grade, anul trecut, a fost mai usor in sensul ca dosarul sau de la gradinita a fost transferat la scoala si BINEINTELES a fost inscris la grupa de ESL (english as second language) unde se fac am inteles eu aceleasi obiecte ca cei nascuti aici numai ca la un ritm putin mai lent. Oricum - AM MAI SPUS-O, COPII SE VOR DESCURCA DE MINUNE AICI IN PRIVINTA LIMBII ENGLEZE!

Asta a fost cazul meu.
Reply With Quote
Old 02-02-2004, 04:11 PM
Miki03's Avatar
Miki03 Miki03 is offline
Profesor
Forumo-dependent

...Nu-mi ramane decat sa trag sperante ca Alexandra,fetita noastra, va "prinde" destula engleza din martie pana la inceputul anului scolar la ei...si ca nu va uita ceea ce a invatat deja aici,in putinele luni care au trecut...Va multumesc si...Domnul fie cu noi toti !!!!!

Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules