|
||||
|
||||
Laura si Mihai - Las Vegas - 2003
Am cistigat .....fara affidavit !
Astazi 3 OCTOMBRIE 2002, eu si sotia mea am reusit sa facem un pas important in viata noastra. Deoarece vrem sa ajutam cit mai multe persoane o sa va spunem cum a decurs totul: La 8 am intrat in Ambasada dupa care am stat in sala de asteptare pina la 8.45 dupa care am fost chemati la ghiseul nr.5 unde o fata tinara ne-a cerut actele:2 poze + pasaport de fiecare (fara copie), certificat de nastere + copie (fara traducere legalizata deoarece noile certificate sint si in engleza), certificatul de casatorie + copie (din nou fara traducere si fara sa legalizam nimic), cazierul + traducerea legalizata, diplomele de studii cu traducerea legalizata, analizele,iar in final dovada financiara (noi am avut 5.000$ pt.fiecare in cecuri de calatorie pt. care am avut traduceri legalizate). Deorece sotia a cistigat, diplomele mele nu au fost primite, doar am discutat pe tema experientei profesionale (au fost multumiti aflind ca am lucrat afara). SFATURI IMPORTANTE: ZIMBITI TOT TIMPUL, SPUNETI-I FETEI DE LA GHISEU CIT MAI MULTE LUCRURI DESPRE EXPERIENTA DV. STUDII,CURSURI PE CARE LE-ATI ABSOLVIT CIT SI DESPRE CE VE-TI FACE ACOLO, UNDE VE-TI STA, CIT COSTA, CA STITI UNDE SA VA DUCETI (BIROU SSN, BANCA PT. SCHIMBAT BANII......). Este ffffffffff. important sa o informati despre asta deoarece EA va vorbi cu consulul si Noi am facut asta (in momentul in care am ajuns la consul-ghiseul 4- ne-a pus sa juram imediat fara a mai pierde timpul). In acest timp chiar ne-a recomandat unde sa ne ducem si a fost incintat de noi (de meseriile noastre si este fff amabil dar nu si prost). Deci dupa ce am dat toate actele la ghiseul 5 am fost trimis la caserie unde am platit 870$ ($435 pt.o persoana) unde o bacnota de 50$ mi-a fost returnata deoarece era putin mai stearsa, asa ca ATENTIE citi bani aveti luati de rezerva. Dupa asta am dus hirtia inapoi si am stat inca 20-30 min.pina cind am fost chemati la consul ghiseul-4 care cum v-am spus a fost ffff. scurt si totul o.k.(cam 10 min) dar v-am spus ca trebuie sa vorbiti cu fata de la primul ghiseu cit mai mult-in acelasi timp cind noi eram la el fata aceea vorbea cu el si il informa despre dosarul nostru si despre ceea ce i-am spus noi. Asa ca daca nu vorbiti pierdeti enorm nimeni nu stie daca a-ti facut anumite cursuri daca nu vorbiti. Acum asteptam sa se faca timpul(ora 16) si mergem sa ne luam vizele. Deoarece noi am vindut tot o sa scriem cam rar dar promit ca atunci cind o sa-mi cumpar un calculator o sa fac tot posibilul sa scriu si sa va dau cit mai multe sfaturi. Multumim lui ALEX4YOU pt. sfaturile cu cecurile de calatorie si pt. acest minunat site. O sa incercam sa va ajutam si promitem ca nu ne vom face ca nu mai sintem Romani. NOI SINTEM SI VOM MURI ROMANI Cu drag de la Mihai&Laura BAFTA TUTUROR
Display Modes | |
|
|