Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2003, 04:53 PM
Alex4you's Avatar
Alex4you Alex4you is offline
Administrator

Default Cezar Stratulat - Chicago - 2003

DV2003 ROMAN FOILETON

Fri Oct 4 06:49:04 2002

Iata ca imi veni si mie rindul sa va scriu din experientza mea. Incerc sa sintetizez si sa fac o analiza a momentelor cele mai importante ivite pe drumul catre LOTERIA VIZELOR 2003 (DV 2003). Sper sa nu plictisesc pe cei ce stiu deja aceste informatii dar vad ca pe masura ce trece timplul apar noi loteristi ce vor sa afle...

Asadar, acum un an am pus la POSTA (PAR AVION) scrisoarea ce a iesit cistigatoare. Am respectat intocmai toate instructiunile date de ei (poza, adrese, informatii), si am pus-o chiar in prima zi de valabilitate a programului DV2003, in ideea ca va ajunge cu sigurantza pina la sfirsitul intervalului. Imi aduc chiar aminte ca am luat plicurile (unul pt mine si unul pentru sotie) si le-am atins pe buze �am inchis ochii si mi-am spus ... SA FIE CU NOROC!

A venit perioada de asteptare. Chiar prin luna februarie mi-am adus aminte de Loterie. Apoi grijile zilei ne-au acaparat pe amindoi. Timpul a trecut ... si in data de 20 mai 2002 , la exact 4 ani de la data disparitiei mamei mele ... am gasit in cutia postala scrisoarea de la KCC (Kentucky Consular Center). Sincer sa fiu mi s-au cam inmuiat picioarele. Banuiam ca are lagatura cu Loteria Vizelor. I-am spus sotiei si baiatului meu : ... Plecam in Statele Unite ale Americii�. A urmat o perioada de framintari de cautari inversunate. Eram insetat de informatii si cautam raspunsuri la multe intrebari. Asa am dat de site-ul lui ALEX . M-am minunat, uimit si bucurat ca se pot sa existe oameni care prin cuvintele lor pot sa linisteasca alti oameni. Am aflat o multime de lucruri si aici ii sfatuiesc pe toti CISTIGATORI ai LOTERIEI sau potentiali CISTIGATORI, ce doresc informatie, sa invete sa CAUTE. Si mai mult decit atit, sa incerce sa isi schimbe mentalitatea...

In acest forum sunt toate elementele care pe mine m-au facut sa mi se limpezeasca mintea in ceea ce priveste DV2003. Alex a raspuns cu rabdare la TOTI. Si prietenii lui la fel. Tot in acea perioada am vazut cu ai mei ochi ca pot exista oameni intre oameni. Grupul din Philly s-a oferit sa ne trimita Affidavit of Support (I-134). Cu toate ca ne cunosteam de vreo 2 luni si chatuisem cu citiva dintre ei doar pe net. Mi-am spus ca tineri ca ei se gasesc cam rar si ma bucurasem ca exista. Greutatile ii apropie pe oameni dar cel mai important lucru este sa NU UITE!! Ce sa nu uite? E simplu� sa dea din tot sufletul ceva, sa ajute neconditionat si dezinteresat, sa nu uite de unde au plecat, IN CITEVA CUVINTE - sa fie buni. In felul lor cei din Philly Group sunt niste ALCHIMISTI! Ce este un ALCHIMIST? Cautati si cititi cartea ALCHIMISTUL de Paulo Coelho ed. Humanitas sau Nemira. MERITA !! Aici le multumesc toturor celor din grupul din Philly. Lui Alex in primul rind, el a deschis un drum, apoi lui Puiu (Ulysses-n/a) ce s-a oferit sa ne trimita AOS - a avut mare incredere, Anei-Maria pentru dosarul atit de pretios primit de la ea si careia trebuie sa ii platesc ... drepturi de autor� ), lui Alin pentru sfaturi, si Adelei ce ne-a imbarbatat. Ii multumesc Cristinei care a pus cele 14 lectii despre USA-atit de pretioase lectii. Bineinteles nu pot sa ii uit pe Liliana si Victor din Chicago (cistigatori de anul trecut - Polux - n/a), lor le multumesc pentru informatii. Ei sunt o parte din ALCHIMISTII de dincolo de ocean ce se indirjesc sa fie altfel ... Va suntem recunascatori.

Bineinteles nu putem sa uitam sponsorii si prietenii nostri din Chicago-Adelina si Lucian ce ne-au sunat imediat ce au aflat ca am cistigat la Loteria Vizelor, promitindu-ne din prima clipa ca ne vor trimite Aff. Of Supp. Le suntem datori si recunoscatori mai ales lor pentru ca au avut incredere in noi si ne-au ajutat.

Fri Oct 4 06:50:59 2002

Dupa ce am primit primul plic, am completat formularele de acolo si le-am trimis cu DHL. APROPO ... Pentru ca nu cunosteam pe nimeni inca in USA, tot de pe net am aflat ca la locul (din formulare) unde trebuia sa mentionezi adresa unde vei locui pentru prima data, cind vei ajunge in USA, poti sa scrii AVAILABLE AT THE INTERVIEW TIME. Am inceput sa imi imi adun, sa traduc si sa legalizez toate actele ce le cereau in primul plic. Mi-am propus sa nu treaca nici o zi fara sa fac ceva pentru DV2003. Am avut case number 00000014 si trimitindu-le formularele repede mi-am dat seama din discutiile cu amicii, ca interviul va avea loc in luna octombrie - ceea ce s-a si intimplat.

Am asteptat iar. Cu rabdarea treci marea ... Si in fiecare zi am incercat sa fac ceva legat de DV2003. Eram la Neptun-Olimp in august, cind am aflat (prin emailul ce l-am trimis la KCC) ca vom avea interviul pe data de 01 oct. 2002 ora 09.30, la ambasada USA din Bucuresti. Am ajuns la Timisoara (povestea cu plicurile si posta Romana o gasiti tot aici) si am definitivat dosarele. M-am inarmat cu tot ceea ce aflasem si am inceput sa finisez. Si acum incep cu actele ce trebuie sa le prezentati la INTERVIU (nici pe departe nu este un intreviu dar asa ia ramas denumirea):

1. Scrisoarea de programare la intreviu - am avut-o, o primiti in plicul 2

2. Formularele DV2003-171 (nu ne-a intebat de ele dar sa le aveti cu voi) , se gasesc tot in plicul 2

3. Doua fotografii (eu nu le-am trimis impreuna cu formularele din plicul 1, ci le-am avut la interviu) modelul pozelor va este dat in plicul 1. Mergeti la laboratoarele FUJI, KONIKA sau KODAK aratind modelul si va vor face fara probleme. Sa nu uitati sa scrieti pe spate numele fiecaruia. Eu am mai scris si case number-ul pe care l-am avut. Le-am taiat cu un cutter la dimensiunea dorita.

4. Pasapoarte - sa aveti grija ca sa fie valabile cel putin 6 luni de la data interviului. Pe timpul verii cind le-am facut noi au fost niste cozi pe la serviciul pasapoarte ... asa ca aveti grija!

5. Certificate de nastere (in cazul nostru nu ne-a cerut certificate de nastere NOI, au fost bune cele vechi-originale)

6. Certificate de deces ... daca este cazul.

7. Sentintza de divortz - daca este cazul

8. Certificate de casatorie

9. Caziere ... puteti sa vi le scoateti in orasul unde locuiti indifferent daca nu v-ati nascut acolo. Platiti taxa de urgentza de 50.000 lei si in 3 zile e gata.

10. Livretul militar pentru domnii ce au terminat armata dar si pt doamnele (domnisoarele) ce au facut pe vremea lu' Ceasca armata. Eu l-am pus pe al sotiei in dosarul ei.

11. Diploma de bacalaureat si/sau diploma de absolvire a unei facultati. Eu le-am pus pe amindoua in dosar.

12. Dovada suportului financiar. Se poate discuta mai mult pe tema acestui subiect. S-ar parea ca se mai poate trece totusi de interviu si fara AFF. OF SUPP. dar eu nu am vrut sa risc si mi-am facut rost de el. AOS �ul trebuie facut in asa fel incit sa nu fie mai putin de 35.000 usd la rubrica venit anual al persoanei ce il intocmeste. Aceasta suma este pentru 3 persoane ce vin in USA din Romania si cele 3 ce sunt deja in USA. Asta este un caz concret intimplat in iulie. Cu cit AOS este mai mare CU ATIT MAI BINE! Dupa AOS trebuie sa fie ceva USD. Laura si Mihai (interviu luat in 03 oct 2002) au avut cecuri de calatorie ... 5.000 usd de fiecare si au reusit sa treaca fara AOS. Eu am avut 1.200 usd in cont si 50.000.000 lei tot intr-un cont. Conturile mi le-am facut cu o luna inainte de interviu. M-am luptat degeaba cu functionarii de la banca sa imi dea declaratia ceruta in plicul 1, ca nu am primit-o. Am mers cu extrasele de cont si au fost bune. Apoi stiind de la ambasada si de la ANA-MARIA, ca se poate merge la Primaria din localitatea de unde esti si pe baza unei cereri sa iei o adeverintza prin care sa rezulte valoarea impozitului pe care il platesti pe anul in curs pentru apartamentul tau, asa am facut. Am depus cererea si in 3 zile am luat-o dar am avut o surpriza la inceput placuta si apoi cam ambigua despre faptul ca mie in adeverintza mi-a scris valoarea reala a apartamentului dupa care calculeaza ei impozitul. Transformat in usd era cam 14.200. Era bine pt noi familie de 3. Am spus ca merg inainte si m-am gindit ca cei de la ambasada nu ma vor suspecta de ceva. Si a fost bine la interviu.

Toate actele trebuie traduse si facute copii dupa ORIGINALE. (Sa verificati traducerile sa nu aiba erori!!) Noi le-am asezat in urmatoarea ordine: original, copie a originalului si traducere.

Concluzia mea despre dovezile financiare este urmatoarea: Poti trece de interviu si cu bani imprumutati pusi in cont, dar iti trebuie neaparat AOS. Cei ce au trecut fara AOS au facut dovada detinerii banilor sau a bunurilor si a meseriei lor. Dar ginditi-va ca daca nu aveti PRIETENI BUNI dincolo, banii va sunt necesari sa ii aveti la inceput.

NU puteti sosi chiar cu citeva sute de dolari in USA ...

Vizita medicala am facut-o la BIOMEDICA - cum am mai spus intr-un mesaj mai jos. Ne-am programat cu 3 saptamini inainte si a fost ceva lejer (daca nu aveti TBC, SIFILIS si HIV). Am luat de la medicul de familie adeverintza ca nu esti in evidentza cu boli cornice, profesionale sau psihice. De la circa de unde am apartinut cind am fost mic, am luat adeverintza de vaccinare (si daca nu puteti face rost de ea nu e bai, va mai inteapa cu inca un vaccin la BIOMEDICA, ce nu doare defel). Am mai luat cu noi si 2 poze tip pasaport. Rezultatele le-am luat seara cam pe la oara 18.30. Daca plicurile sunt sigilate inseamna ca este OK. Cu ele sigilate si cu dosarele ce contineau actele, am mers a doua zi la interviu. Vizita medicala a costat 5.850.000 lei pt. 3 persoane 2 adulti si un copil. Sunati la ambasada si veti afla centrele medicale ce sunt agreate.

In Bucuresti am stat la Hotel Ambasador (pe Magheru) unde avea reducere la camere (1.670.000 camera cu 2 paturi). Am ales varianta asta pentru ca atunci in capitala se asfalta, lucrari multe si aglomeratie in circulatie cu masinile, si pentru ca Hotelul este aproximativ la jum. distantzei dintre Ambasada si BIOMEDICA. (15 min)

Cam asta este rezumatul celor aproape 5 luni de cind am aflat ca am cistigat si pina la interviu.

Si imi permit un ultim sfat:

Invata sa cauti de unul singur si sa citesti printre rinduri si aparentze.

Analizeaza si sintetizeaza!

Succes tuturor!

Cezar, Vlad si Lacramioara

One Love, One Mission, ONE.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules