Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Vreau sa aplic la Loteria Vizelor

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-02-2014, 01:01 AM
skilefido's Avatar
skilefido skilefido is offline
Membru
Bobocel

Default Am aplicat. Now... we wait :)

Hello people!
N-am vrut să "dezgrop morții" și să aduc la viață thread-ul de la �nceputul anului, unde a așteptat lumea extragerea pt DV2015, am retrăit eu dezamăgirea lor acum, la luni bune după. Iar previziunile sumbre de acolo, cum că DV2016 ar putea fi ultima loterie, nu-mi fac bine la moral.

O să renunț puțin la modestie �n r�ndurile astea (deși sunt modest și timid, oricum n-o să mă mai creadă nimeni după postarea asta )
Am scormonit forumul ăsta �n ultimele două săptăm�ni și �mi pare și mai rău acum că nu v-am găsit mai devreme, poate așa mă mișcam și eu și participam la loterie de acum vreo 10 ani de c�nd am citit despre ea. Am ratat momentul an de an sau am uitat. Anul trecut am fost cel mai aproape și totuși nu m-am mai �nscris. I pulled it together this year și am reușit. Și eu și prietena.
Am visat la țara asta de c�nd mă știu, am un sentiment ciudat și mi se face pielea de g�ină c�nd trec pe pod la Băneasa și văd The Stars and Stripes arborat �n curtea Ambasadei SUA. Deja nu mai e admirație, sunt sigur că m-am născut unde nu trebuie, iar evenimentele din ultimii ani din țară m-au convins și mai mult că nu vreau să am copii aici �n Rom�nia.
Avem pedigree bun Și eu și prietena. Părinți cinstiți și hard-working (aviație, marină, sistemul medical) care și-au permis să ne țină acasă sau la facultate. Cu pedigree-ul ăsta eram above average �n USA. Dar �n Rom�nia e fix nimic, cu banii pe care �i fac �și permit să se bucure de ce n-au avut parte �n tinerețe, niște vacanțe all-inclusive pe plaje �nsorite ale Europei. Dar cam at�t, �n rest nu aruncă cu bani pe noi doi pentru că nu au de unde. Ea e studentă �n anul 3, eu lucrez de c�țiva ani, tehnician video (ecrane, proiecții la concerte, conferințe etc). Mai nou am �nceput modelare 3D, destul de greu dar m-a prins, sper ca luna asta să prind și job-ul aferent. Poate că dacă nu renunțam la facultate �n anul 3 pentru caii verzi de pe pereți din Spania (deh, dragostea te �mpinge la lucruri cretine) aveam mai multe realizări, facultatea nu te ajută și totuși toți vor diploma aia. Degeaba am eu IQ 130 că nu dă nimeni test de inteligență la angajare.

Aș sta la taclale dar deja am scris mult și nu vreau să plictisesc
Vreau să vă mulțumesc că existați, ați făcut completarea formularului de �nscriere o bagatelă iar la c�t am citit pe aici cred că m-aș descurca și mai departe, doar "să mă vrea America" și vin cu plăcere. Cred că o să citesc p�nă ajung la zi cu toate secțiunile

Dacă nu c�știg (la cum mă știu, recunosc, o să fiu devastat c�teva zile) sper să nu fie ultima loterie organizată. Și dacă va fi, cum Europa nu-mi place o să plec �n Canada. Am ceva prieteni acolo, aici nu mai vreau să stau.

P.S. Dacă cineva e deranjat de smilies, �mi pare rău, partea din mine care e mereu clovnul grupului e de vină.

P.S.2. Deja e 2 noiembrie, azi votăm viitorul președinte. Sper să votez pentru un viitor mai bun, dar nu al meu. Al celor ce nu vor sau nu pot să plece de aici.
Reply With Quote
Old 11-02-2014, 02:44 AM
skilefido's Avatar
Membru
Bobocel

Ah, un lucru important am uitat. Poate am părut prea optimist și am lăsat impresia că ne-am hrănit cu Hollywood prea mult timp și credem că SUA e pure gold. Evident că nu avem pretenții la job-uri, ar fi stupid. Suntem conștienți că va fi greu dar dacă ai p�ine pe masă la sf�rșitul zilei poți merge mai departe cu speranțe de reușită. Ne dorim prea mult să reușim, nu ne descurajează un mop și o găleată
Reply With Quote
Old 11-03-2014, 01:03 PM
sorin1987 sorin1987 is offline
Membru
Bobocel

Quote:
Iar previziunile sumbre de acolo, cum că DV2016 ar putea fi ultima loterie, nu-mi fac bine la moral.
Si eu am citit niste articole la inceputul anului acesta in care se zicea ca se va renunta la programul acesta cu loteria vizelor pe motiv ca nu ar aduce avantaje majore SUA si va fi inlocuit cu un alt program care va oferi vize numai pe baza de merit. In genul vizelor care se acordau in UK pt romani cand nu eram inca in UE si nu aveam drept de munca.
Ar fi ceva de genul...pentru fiecare persoana care doreste sa obtina green card se calculeaza un punctaj in functie de varsta, experienta in munca, nivelul de studii, domeniul in care este calificat etc. Extragerea s-ar face apoi in functie de acest punctaj...cei care au doctorate, mastere, care sunt specializati in domenii in care SUA are deficit de forta de munca avand sanse mai mari sa fie castigatori. Numarul de vize de acest tip ar fi variabil in fiecare an, dar nu mai mult de X (nu mai tin minte exact..parca in jur de 120 mii).

Am cautat articolul cu aceasta propunere a unui senator...dar nu il gasesc acum. Daca il gasesc o sa pun si un link...

Nu stiu daca se va implementa curand asa ceva...am vazut ca lumea e inca optimista si zic ca nu se va renunta inca la DV.

Bafta
Reply With Quote
Old 11-03-2014, 01:37 PM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

relax, de 20 de ani se tot renunță la DV...

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 11-03-2014, 02:13 PM
sorin1987 sorin1987 is offline
Membru
Bobocel

Quote:
Originally Posted by Aramis View Post
relax, de 20 de ani se tot renunță la DV...
parca a inceput in '95 programul DV. Sau a fost un program asemanator inainte?
Reply With Quote
Old 11-03-2014, 02:31 PM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

Quote:
Originally Posted by sorin1987 View Post
parca a inceput in '95 programul DV. Sau a fost un program asemanator inainte?
exactly my point...

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 11-03-2014, 02:13 PM
skilefido's Avatar
Membru
Bobocel

E bine atunci, mai avem speranțe.
Anul ăsta nu avem aplicanți aici pe forum? Am văzut că la Dv2015 au fost o grămadă de norocoşi la prima participare, poate se menține trendul, n-am c�ştigat nimic niciodată c�nd a fost vorba de noroc (doar nişte sticle de Cola pe la campaniile de sărbători), mi-aş dori să �ncep acum sau măcar să fie excepția care confirmă regula
Reply With Quote
Old 11-04-2014, 04:45 PM
ziirina ziirina is offline
Membru
Bobocel

Quote:
Originally Posted by skilefido View Post
Hello people!
N-am vrut să "dezgrop morții" și să aduc la viață thread-ul de la �nceputul anului, unde a așteptat lumea extragerea pt DV2015, am retrăit eu dezamăgirea lor acum, la luni bune după. Iar previziunile sumbre de acolo, cum că DV2016 ar putea fi ultima loterie, nu-mi fac bine la moral.

O să renunț puțin la modestie �n r�ndurile astea (deși sunt modest și timid, oricum n-o să mă mai creadă nimeni după postarea asta )
Am scormonit forumul ăsta �n ultimele două săptăm�ni și �mi pare și mai rău acum că nu v-am găsit mai devreme, poate așa mă mișcam și eu și participam la loterie de acum vreo 10 ani de c�nd am citit despre ea. Am ratat momentul an de an sau am uitat. Anul trecut am fost cel mai aproape și totuși nu m-am mai �nscris. I pulled it together this year și am reușit. Și eu și prietena.
Am visat la țara asta de c�nd mă știu, am un sentiment ciudat și mi se face pielea de g�ină c�nd trec pe pod la Băneasa și văd The Stars and Stripes arborat �n curtea Ambasadei SUA. Deja nu mai e admirație, sunt sigur că m-am născut unde nu trebuie, iar evenimentele din ultimii ani din țară m-au convins și mai mult că nu vreau să am copii aici �n Rom�nia.
Avem pedigree bun Și eu și prietena. Părinți cinstiți și hard-working (aviație, marină, sistemul medical) care și-au permis să ne țină acasă sau la facultate. Cu pedigree-ul ăsta eram above average �n USA. Dar �n Rom�nia e fix nimic, cu banii pe care �i fac �și permit să se bucure de ce n-au avut parte �n tinerețe, niște vacanțe all-inclusive pe plaje �nsorite ale Europei. Dar cam at�t, �n rest nu aruncă cu bani pe noi doi pentru că nu au de unde. Ea e studentă �n anul 3, eu lucrez de c�țiva ani, tehnician video (ecrane, proiecții la concerte, conferințe etc). Mai nou am �nceput modelare 3D, destul de greu dar m-a prins, sper ca luna asta să prind și job-ul aferent. Poate că dacă nu renunțam la facultate �n anul 3 pentru caii verzi de pe pereți din Spania (deh, dragostea te �mpinge la lucruri cretine) aveam mai multe realizări, facultatea nu te ajută și totuși toți vor diploma aia. Degeaba am eu IQ 130 că nu dă nimeni test de inteligență la angajare.

Aș sta la taclale dar deja am scris mult și nu vreau să plictisesc
Vreau să vă mulțumesc că existați, ați făcut completarea formularului de �nscriere o bagatelă iar la c�t am citit pe aici cred că m-aș descurca și mai departe, doar "să mă vrea America" și vin cu plăcere. Cred că o să citesc p�nă ajung la zi cu toate secțiunile

Dacă nu c�știg (la cum mă știu, recunosc, o să fiu devastat c�teva zile) sper să nu fie ultima loterie organizată. Și dacă va fi, cum Europa nu-mi place o să plec �n Canada. Am ceva prieteni acolo, aici nu mai vreau să stau.

P.S. Dacă cineva e deranjat de smilies, �mi pare rău, partea din mine care e mereu clovnul grupului e de vină.

P.S.2. Deja e 2 noiembrie, azi votăm viitorul președinte. Sper să votez pentru un viitor mai bun, dar nu al meu. Al celor ce nu vor sau nu pot să plece de aici.

Mult succes.
Cati ani ai?
Reply With Quote
Old 11-04-2014, 05:22 PM
skilefido's Avatar
Membru
Bobocel

Mulțumesc. 28 eu, 23 ea. Deloc t�rziu pentru fresh start şi integrare, zic eu.
Reply With Quote
Old 11-04-2014, 06:49 PM
andraelena's Avatar
andraelena andraelena is offline
Forumar fidel
Aspirant

Eu aplic de 10 ani,nu mai sunt asa entuziasmata ca cei care alica pt prima data.Dar,mult noroc Skilefido!Poate la tine se lipeste din prima!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules