![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
am tot vrut sa scriu pe forum, insa fie am fost ocupat cu munca, fie s-a ivit cate ceva si asa, nu am reusit niciodata sa stau mai mult de 10 min pe forum ca sa las un comment sau o postare noua.
noi am plecat la sfarsit de august din romania, luna aceasta facandu-se 6 luni de cand suntem aici. am mers in texas, zona houston. e un loc bun, sigur, cu lume relativ civilizata. taxele nu sunt foarte mari, iar joburi se gasesc in fiecare zi (pe ideea ca nu ai pretentii la un salariu de 200 mii pe an). prima luna am petrecut-o vizitand imprejurimile pentru ca am asteptat dupa acte (cum s-a mai spus, daca vreti sa grabiti lucrurile, cand ajungeti in US, primul lucru ce trebuie facut e sa mergeti la social security administration si sa completati aplicatia pentru ssn). au venit buluc, dupa 6 saptamani. intre timp eu aplicasem pentru job intr-un singur loc, in baza stampilei din pasaport (care tine loc de green card pentru primul an) si culmea ca m-au si angajat dupa nici o saptamana de la data aplicarii. am inceput sa lucrez din octombrie. sotia si-a gasit si ea in mai putin de 2 sapt de la primirea actelor si nu cred ca a aplicat in mai mult de 10 locuri. pe scurt, daca esti dispus sa muncesti, se gaseste ceva, oricand. se castiga mult, se cheltuie mult, insa nu stiu daca in romania, chiar si cu facultatea terminata si angajat in domeniu de specialitate as fi reusit dupa nici 5 luni de munca sa-mi cumpar masina, a doua masina, sa-mi platesc singur chiria, asigurarea, facturile, benzina si mancarea. aici se poate, iar vestea si mai buna e ca totul merge spre bine. daca esti usor organizat, the sky is the limit pentru ca oportunitati apar la tot pasul. am intalnit si romani aici. cei veniti pana in '89 in america au impresia ca l-au prins pe d-zeu de un picior. ceilalti, vad "adevarata america" (si da, vorbesc fix de texas, nu de alte state) unde ai impresia ca te-ai mutat la tara. imi lipseste aglomeratia, imi lipsesc zonele pietonale, pub-urile deschise pana la plecarea ultimului client, mall-urile care nu se inchid duminica la 6 seara. imi lipseste transportul in comun. urasc sa conduc. all in all, chiar si de as avea toate cele enumerate mai sus, nu as avea timp sa ma bucur de ele cu adevarat. americanii muncesc pt banul lor. cine te plateste asteapta rezultate. ajung seara de la munca, nu-mi ramane timp decat pentru dus si cina. cand am cateva ore libere, fie trebuie mers la cumparaturi, fie trebuie facut curatenie. nu exista weekend-uri. zilele libere sunt rare. de sarbatori nu stai acasa ci esti platit mai mult. nu ma plang, e bine. e o alta etapa din viata mea ![]()
CN 2013EU000014xxx 05/02/12 Status Check (Winner) 08/29/12 Documents (re)sent to KCC 03/05/13 Medical Exam (Colentina) 03/14/13 Interview (Successful) 08/20/13 OTP-FRA-IAH 09/21/13 GC Arrived (before the SSN) ![]() 09/27/13 1st US Job ![]() 10/04/13 SSN Arrived |
|
|||
|
|||
![]()
BRAVO Razvane!!! Mult succes in continuare,imi place optimismul tau!sa ne mai scii
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Felicitari Razvane!
|
|
|||
|
|||
![]()
Am o intrebare, daca imi poti raspunde: in acest timp, de cand ai ajuns acolo, si pana la primul salar, fiindca inteleg ca acolo este saptamanal sau bilunar, pe care l-ai luat, care a fost media lunara de cheltuieli de "subzistenta" care sa iti permita sa "nu intri" in panica lipsei locului de munca. Mersi.
|
|
|||
|
|||
![]()
in zona unde am ajuns noi nu exista transport in comun, deci trebuie sa-ti cumperi masina pentru ca altfel esti blocat in casa. nici la paine nu ajungi fara sa conduci 5 mile. nu au trotuare. spun asta ca sa iei in calcul o cheltuiala de cateva mii de dolari pt o masina. sa zicem 2000, mana a doua, inca 100 sa o inmatriculezi, apoi 60 lunar asigurarea.
adauga chiria, oriunde de la 600 la 1200 si tine cont de faptul ca fiind nou in america nimeni nu iti inchiriaza, nu pentru ca nu ai bani ci pentru ca nu ai credit history. cu putin noroc si multe cautari, gasesti ceva dar trebuie sa platesti in avans x luni + depozit. sa spunem 750 in medie, lunar, dupa. o sa ai nevoie de un credit card si din nou, nu ai credit history, deci trebuie sa lasi un depozit. inca 1000-1500 in functie de limita pe care o vrei. cu card-ul ala incepi sa faci history, deci trebuie platit la timp. vrei in casa in care stai sa ai internet, curent .. din nou, esti nou, nu ai credit history = depozit. internet gasesti de la 40$ lunar, curentul o sa vina oriunde intre 60 si 100. asta include caldura, apa cald, aragaz .. totul e pe curent. nu au gaze. telefon, nu-ti poti face abonament fara depozit de 400$, abonament care pleaca de la 90$ pt ca vrei minute, mesaje si internet asa ca te rezumi la cartela. 50$ lunar. aaa... sa nu uitam de taxe. in texas sunt 8.25% pe langa asta, adauga oricat crezi ca dai pe mancare .. oriunde de la 400 la 800 pe ideea ca iti gatesti si nu mananci in oras. benzina nu se pune pt ca e mega ieftina. puse cap la cap, in prima luna o sa cheltui in jur de 3000 probabil, fara sa iei in calcul masina sau plata in avans la chirie. daca sunteti doi si aveti 10 mii, rezistati 3 luni fara ajutor din partea nimanui si fara job-uri. dupa ce te angajezi, iesi pe plus din prima luna. dupa 6 luni o sa ai la loc in cont cei 10 mii cu care ai venit ![]()
CN 2013EU000014xxx 05/02/12 Status Check (Winner) 08/29/12 Documents (re)sent to KCC 03/05/13 Medical Exam (Colentina) 03/14/13 Interview (Successful) 08/20/13 OTP-FRA-IAH 09/21/13 GC Arrived (before the SSN) ![]() 09/27/13 1st US Job ![]() 10/04/13 SSN Arrived |
|
|||
|
|||
![]()
Razvan,daca nu te superi pentru intrebare,ne spui si noua in ce domeniu te-ai angajat?
Imi place foarte mult povestea voastra,acuma am o si mai mare dorinta de a fi printre cei selectati la 01.05,este o poveste care mai si linisteste personele selectate in primul rand si persoanele care asteapta sansa de a incepe o noua viata peste "mari si tari"!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Super povestea sa va meargă din bine in mai bine
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc de reply-ul cat mai exact la subiect. Bafta in continuare!
|
|
|||
|
|||
![]() Quote:
in 5 luni m-au promovat de 2 ori, iar in ultimele 3 luni consecutiv am ajuns sa fiu conform statisticilor, cel mai bun din companie (nu doar din district/stat/etc, ci la nivel national) pe departamentul meu.
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]()
CN 2013EU00020XXX PITESTI 04.05.2012 - Status check (WinneR) 24.05.2012 - Forms sent to KCC 21.02.2013 - Interview appointment received 16.04.2013 - Medical exam (Colentina) 23.04.2013 - Interview (Successfully) 01.05.2013 - I paid USCIS Immigrant Fee (165 $) 20.07.2013 - OTP-CLE (LOT Polish Airlines) 31.07.2013 - SSN Arrived 23.08.2013 - GC Arrived 00.00.0000 - Citizenship http://us-life.us |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Intoarcerea acasa dupa 9 luni | diapunctc | Intre doua lumi - despre repatriere | 95 | 07-09-2012 09:11 PM |
reluarea interviului dupa 7 luni | miker66 | Interviul | 2 | 05-16-2011 11:13 AM |
Dupa 3 saptamani de America/Phoenix - prima parte | florinp | Phoenix | 11 | 07-13-2008 12:54 PM |
Dupa primele 2 luni... | cristian971 | Experientele loteristilor ajunsi in America | 0 | 08-08-2007 01:42 AM |