Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Alte Vize decat DV

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-19-2010, 01:14 AM
Caliana Caliana is offline
Junior Member
Bobocel

Default Viza H4 daca "spouse" nu are H1 in pasaport

Buna seara,
Doamne ce am mai rascolit forumul asta...n-am reusit sa gasesc raspuns la ceea ce ma intereseaza, asa ca am sa intreb aici. Situatia mea se prezinta in felul urmator:
1. In August 2008 sotul a plecat in USA cu viza J1
- tot atunci s-a nascut si piciul nostru;
2. In Decembrie 2008 am plecat eu si copilul in USA cu viza J2 dependent
3. Atat eu cat si sotul aveam viza supusa sectiunii 221(g) - care te obliga sa parasesti USA vreme de 2 ani dupa ce expira viza curenta.
4. Undeva prin Aprilie 2009 s-au demarat procedurile de aplicare pt. Waiver la 221(g) - s-a aprobat si am primit "waiver"-ul
5. Dupa primirea waiver-ului, s-au demarat procedurile de aplicare pt. H1B (respectiv H4 pentru mine si copil) - s-au aprobat si astea.
6. Incepand cu octombrie 2009 ni s-a schimbat automat statusul vizei din J1 in H1B (respectiv din J2 in H4 pentru mine si copil)

In mare asta este...
Acum avem visa status de H1B/H4 care ne permite sa stam 3 ani in USA....ma rog, cu posibilitate de extindere inca 3 ani dupa asta....
Ce nelamurire am eu si asa vine intrebarea mea catre cei mai experimentati....undeva prin vara 2010 vreau sa plec cu copilul in Ro, vreo 2 luni. Ca sa pot reveni in USA, automat imi va trebui viza H4 stampilata in pasaport. Si in sfarsit iata si intrebarea: oare pot aplica pt. H4 daca sotul nu are H1B pe pasaport????? Asta in ideea ca iti cere la consulat (printre nspe miile de documente) si copie dupa viza H1 a sotului. In loc de copie dupa viza propriu-zisa merge sa duc actele care dovedesc ca i s-a aprobat schimbarea statusului de catre USCIS?

Sper ca am reusit sa explic cat mai bine ce am si ce vreau si ca se va gasi cineva care a trecut/a auzit/presupune/crede ca....printr-o chestie de gen...
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules