Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

Am luat viza 18 oct 2006 - Alinutza

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-19-2006, 11:32 AM
alinutza alinutza is offline
Membru
Invatzacel

Smile am luat viza 18 oct 2006

Buna! Asa cum este obiceiul pe forum, am sa incerc sa va povestesc si eu experienta avuta in 18.10.06 la Ambasada SUA Bucuresti.
Noi fiind din provincie, am ajuns in capitala cu o seara inainte de interviu, ne-am cazat la Hotel Astoria, langa Gara de Nord (este doar un loc unde sa dormi o noapte, unde platesti 163 RON pt o camera fara incalzire sau apa calda.... daca am fi stiut, l-am fi evitat); a doua zi dimineata la 6.30 am plecat spre ambasada, am facut renumitele poze la dubita, sa le avem in caz de eventualitate (dar nu a fost nevoie), si ne-am inserat si noi in multimea tremuranda care se inghesuia la portile ambasadei. Pe la ora 8.05 s-a strigat lista cu loteristii, ne-a condus cineva in ambasada (am intrat inaintea celor care asteptau alte tipuri de viza), dupa care a urmat cred ca mai bine de o ora pana a inceput strigarea loteristilor la ghiseul 6. Acolo ne astepta o doamna serioasa, dar oK, (Tatar parca se numea, nu era GS), care ne-a cerut actele in ordinea bine stiuta de pe forum. Ne-a intrebat daca stim engleza (i-am raspuns ca eu da, iar sotul meu mai putin), ne-a poftit la caserie ca sa platim ce 1510$ (pt 2 persoane) si ne-a spus ca ne va inmana chitanta dupa interviu ( Atentie la bacnotele pe care le duceti, pt ca au fost 2 cazuri la care o bacnota era putin uzata si nu le-a primit-o). A urmat din nou o lunga perioada de asteptate pana ne-a strigat la ghiseul 1 pt amprentare. In jur de ora 11 a venit o alta doamna la ghiseul 6 care a inceput interviul pt loteristi. Primii au fost o familie din Onesti, casatoriti de 4 ani, care au luat interviul dupa ce au dat anumite explicatii pt perioadele in care au mai fost iesiti din tara si alte detalii. ( De mentionat ca doar ei si noi stiam de forum si doar ei si noi am luat viza). A mai fost un domn pensionar, divortat, care nu a mai lucrat in ultimii 5 ani si nu avea nici bacalaureatul, dar avea un baiat stabilit in state; nu a fost destul de convingator pt doamna consul (precizez ca acestui domn i-au si incasat cei 755$ inainte de interviu). La fel de putin convingatori au fost si doi tineri, casatoriti dupa ce fata a trimis prima data singura actele; aveau ceva poze si scrisori, dar doamna consul le-a spus sa revina cand vor avea mai multe dovezi ale relatiei pe care ei sustineau ca o au de 5 ani. Si a mai fost o doamna al carui sot (preot) era plecat de 4 ani in SUA (ilegal); a fost amanata din lipsa de documente convingatoare suficiente.
Si noi am fost ultimii chemati la ghiseul 6.... Aveam niste emotii teribile dupa ce vazusem ca doar o familie a trecut cu bine, mai ales ca si noi ne-am casatorit doar in acest an in 21 mai si am trimis primele acte in 23 mai. Mai intai m-a intrebat de lb engleza, apoi am ridicat mana dreapta si am jurat, apoi ne-a intrebat: cum ne-am hotarat sa plecam, daca am aplicat noi singuri pt DV, unde o sa mergem, ce o sa facem acolo, daca avem prieteni sau rude acolo, cand am terminat facultatea, ce facultate am terminat, cum m-a cerut in casatorie, de cand ne cunoastem si cum (cam intrebarile astea mi le amintesc acum); pe sotul meu l-a intrebat in lb romana ce va face in SUA, si ce ocupatie are in RO. Ne-a mai intrebat daca am mai fost plecati din tara, daca am mai fost casatoriti, daca avem copii, unde o sa locuim in SUA, ce fel de nunta am avut... si cred ca cam atat. Apoi ne-a felicitat ca am obtinut viza si ne-a spus sa revenim la ora 4 dupa pasapoarte.
Noi am avut cam 100 de fotografii, cateva zeci de felicitari, 2 vederi si cam atat (dar am vazut ca se amuza doamna consul privind 'dovezile " relatiei noaste) si nici nu a pus la indoiala durata relatiei noaste (7 ani), pt ca in fotografii se observa usor ca sotul meu avea cu vreo 20 kg mai putin acum 6 ani.
De partea financiara nu ne-a intrebat nimic (am avut extras de cont simplu de la BDR in contul de salarii de 105.000.000 + o adeverinta tradusa in engleza de la Banca Agricola pt conturile in valuta: 2600$ + 4600 euro). Am mai avut si 2 oferte de munca legalizate in SUA.
Cam asta a fost tot... In concluzie, nu pot sa spun decat ca multumim utilizatorilor acestui forum pt toate sfaturile si sugestile, bafta celor care urmeaza (sa va pregatiti temeinic, pt ca noua nu ni s-a parut doar o simpla predare de acte) si sa auzim de bine!
Alina

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules