Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Comunitati de Loteristi in America > Chicago

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-07-2009, 04:31 AM
ramonel ramonel is offline
Junior Member
Bobocel

Default salut, probleme cu jobs :D

salut,

sunt venit in chicago de vreo luna de zile... in cook county stau, uei ce e rau cu mine?... stau si depun cv-uri si nici nu ma suna?(numai oferte de sales man si tzepari ordinari cu transferuri bancare... )am schimbat si formatul la resume si abordarea...si nimic...ce-au patit americanii?... poate stie cineva ceva ponturi... nu stiu ... acu pt inceput ma apuc de orice..numa nu la carat si la ridicat ca nu tine coloana

si sotia e in aceeasi situatie...are experienta de birou 3 ani in ro...si aici nici macar sa o sune careva de probleme de sanatate?

poate gresim noi undeva ! daca da...poate ne ajuta careva sa revenim pe drumul cel bun !

la ce ne pricepem?... calculatoare, birotica, clerk work cred ca ii zice... facem de toate...avem de toate

multumim de ajutor !

PS : sa nu ma trimiteti pe monster.com, careerbuilder, snagajob, craiglist (nr. 1 in tzepari), si altele ca daca nu ma insel am conturi pe toate
Reply With Quote
Old 07-07-2009, 05:45 AM
trip's Avatar
trip trip is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
PS : sa nu ma trimiteti pe monster.com, careerbuilder, snagajob, craiglist (nr. 1 in tzepari), si altele ca daca nu ma insel am conturi pe toate
La agentii de plasament ati incercat?
http://maps.google.com/maps?f=q&sour...,0.076132&z=14

http://maps.google.com/maps?f=q&sour...2&ie=UTF8&z=11
Reply With Quote
Old 07-07-2009, 07:35 AM
diapunctc's Avatar
diapunctc diapunctc is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by ramonel View Post
...ce-au patit americanii?...
...criza economica!?...
http://www.capital.ro/articol/joe-bi...ia-121852.html
Partea buna e ca daca motivue criza, inseamna ca e doar o situatie temporara si cu ceva rabdare se rezolva.

Si evident : Networking
Daca stiti oameni prin SUA - oriudne in SUA - vorbiti cu ei; puteti primi recomandari, acces la networking-ul lor (prin linkedin, facebook sau alte retele similare - unde va pot spune eventual pe cine ati putea contacta).
In Chicago e o foarte mare comunitate de roamni, din cate stu eu ...si chiar daca nu otit, cel putin o parte din ei sigur sunt oameni ok, care os a incerce sa va ajute daca pot.

...agentii ... pe mine doar una m-a sunat si oferte de joburi zero - dar macar interviul la ei mi-a mai ridicat moralul; si inainte de a pleca spuneau ca au inceput sa primeasca mai multe oferte de joburi (la salarii de 7,5-10$/ora); oricum nu strica si sunt destul de multe joburi care se obtin prin itnermediul agentiilor.
Reply With Quote
Old 07-07-2009, 04:35 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by ramonel View Post
am schimbat si formatul la resume si abordarea...

L-a vazut cineva care se pricepe la rezumeuri sau care stie bine engleza ca sa iti confirme ca este un rezumeu bun? Orice greseala de limba, de acord poate face ca rezumeul tau sa ajunga la gunoi. Pe langa asta, cuvintele cheie in rezumeu sunt esentiale, de aceea fiecare rezumeu trebuie ajustat ca sa se potriveasca slujbei specifice pentru care aplici. In el trebuie sa se regaseasca cel putin jumatate din cuvintele folosite la "Job requirement" sau "Job description".
Old 07-07-2009, 04:56 PM
saramagusta saramagusta is offline
Membru
Invatzacel

Cu americanii nu e nimic rau, numai ca asta e, in general gasirea primului job e un proces un picutz mai lung si mai complicat.
Parerea mea e ca greseala cea mai mare pe care o facem este sa ne agatam de ceea ce faceam noi acasa si "experienta" de acolo. Sunt doar cateva domenii in care ea poate fi valorificata. Experienta in "munca de birou" in Romania nu te califica, din pacate, pentru o munca de clerk in State. Un absolvent de liceu american are mai multe sanse sa ia jobul decat o absolventa de birotica-secretariat din Romania. Obiectiv vorbind, cred ca nici nu este greu de inteles de ce.
In America trebuie, vrei, nu vrei, sa te reinventezi. Cautati sa vedeti ce aptitudini pe care nu le-ati transformat in profesie aveti sau pur si simplu fiti deschisi. Eu am vazut aici un profesor de istorie care facea proteze dentare, o fosta contabila devenita flebotomista, ingineri care fac taximetrie, am si un prieten care, inainte de a reusi sa prinda un job de programator a facut doi ani pizza delivery pentru ca nu prea stia limba...
Cautati scoli de scurta durata, pe care le puteti face gratis sau aproape gratis si care au ceva cautare. O scoala de CNA, de exemplu, costa doua-trei mii de dolari, dureaza cateva saptamani si iti asigura o patalama americana. Un curs de contabilitate tine cateva luni. Sunt scoli de electricieni, de mecanici, lucruri de astea...Sunt si foarte multe cursuri online. Nu sunt chestii din care te imbogatesti, dar poti trai decent. In plus, multe cursuri de astea presupun o perioada de practica, o buna oportunitate sa demonstrati ca sunteti seriosi si pregatiti si sa prindeti un job acolo unde ati avut internshipul.
Daca n-aveti deocamdata bani sau dispozitie sa mergeti la scoala, mergeti pe mana comunitatii romanesti. O sa va loviti de o caruta de ifose manelistice, gen nea Vasile cu gatul facturat de lantul de aur, dar sunt si oameni ca lumea care ar putea sa va ajute. Pentru sotie, pune-o sa aplice direct pe site-urile magazinelor sau restaurantelor din zona, si nu pe craigslist sau monster. Are sanse mai bune sa prinda macar interviul, daca nu jobul. Bateti zona in care locuiti si vanati anunturile de angajare din vitrine. Unde vedeti unul, intrati si cereti o aplicatie. Mall-urile sunt locuri foarte bune, pentru ca sunt multe magazine intr-un spatiu relativ mic: va plimbati si faceti si job research.
Incercati sa abordati cat mai multe "piste" in acelasi timp. Poti sa faci scoala si sa si lucrezi, sau sa cauti job.
Reply With Quote
Old 07-08-2009, 12:40 AM
usdream's Avatar
usdream usdream is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by saramagusta View Post
Pentru sotie, pune-o sa aplice direct pe site-urile magazinelor sau restaurantelor din zona, si nu pe craigslist sau monster. Are sanse mai bune sa prinda macar interviul, daca nu jobul. Bateti zona in care locuiti si vanati anunturile de angajare din vitrine. Unde vedeti unul, intrati si cereti o aplicatie. Mall-urile sunt locuri foarte bune, pentru ca sunt multe magazine intr-un spatiu relativ mic: va plimbati si faceti si job research.
Asta vroiam sa spun si eu.
Reply With Quote
Old 07-09-2009, 03:27 PM
diapunctc's Avatar
diapunctc diapunctc is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Experienta in "munca de birou" in Romania nu te califica, din pacate, pentru o munca de clerk in State. Un absolvent de liceu american are mai multe sanse sa ia jobul decat o absolventa de birotica-secretariat din Romania. Obiectiv vorbind, cred ca nici nu este greu de inteles de ce.
Mie mi-e cam greu de inteles;
Evident inca depinde ce munca de birou si unde ai facut in Romania ...dar sunt destule locuri (incepand cu societati multinationale) unde lucrezi cam la fel ca in alte parti ale lumii, cu aceleasi soft-uri, aceleasi pretentii, aceleasi cerinte. Evident daca ai avut un job obtinut exclusiv pe pile, de birou, asta insemnand pierdut timpul si jucat pe calculator toata ziua...asta nu te califica la mare lucru...dar am serioase indoieli ca astfel de persoane isi parasesc locul caldut din Romania ca sa emigreze.

Subiectiv vorbind da, e simplu de inteles: un candidat e american, celalat vine dintr-o tara pe care angajatorul n-o cunoaste si manifesta aversiune fata de necunoscut.

De multe ori pentru joburi de birou se cere test de dactilografiere si de introducere de date si se cere un anumit nivel. Nu strica sa te evaluezi la acest capitol, si sa introduci viteza de dactilografiere in resume (in varianta wpm - words per minute).

De multe ori o scoala e necesara;daca ai noroc prinzi un job cu training platit si platesc ei cursuri/examene/licente; altfel...incerci sa la faci tu; dincolo de aparenta deschidere a americanilor, de multe ori un atestat de la ei valoreaza mai mult decat orice diplome si experiente obtinute in afara SUA.
Mai trebuie sa iti si permiti...mie 2-3 mii dolari nu-mi suna deloc "aproape gratis" ci e vorba de chiria pe 2-4 luni. Dar cu siguranta investitia in scoala si perfectionare profesionala merita, si iti deschide multe usi noi, perspective mult mai bune. Pana la urma, sid aca gasesti un job de inceput unde nu ti se cere nici o calificare americana, de multe ori tot ajungi sa faciu ceva cursuri, ca sa poti gasi un job mai bun. asa ca daca iti permiti o specializare...mai bine o faci cat mai rapid.
Reply With Quote
Old 07-09-2009, 04:57 PM
saramagusta saramagusta is offline
Membru
Invatzacel

Ba eu inteleg foarte bine: un job de birou presupune, in toate formele sale, comunicare in engleza "americana", atat formala cat si colocviala. As vrea si eu sa vad, sincer, cati dintre cei care vorbeau engleza atunci cand au venit aici n-au avut senzatia ca sunt surzi in primele luni de State.
Viteza de typing in romana nu e, din pacate, aceeasi cu viteza de typing in engleza, corespondenta in engleza are reguli specifice...
Am avut si eu un soi de "munca de birou" in Romania, cu zeci de deplasari in strainatate, cu vorbit si scris in engleza si franceza, cu traduceri de documente oficiale.. In primele luni aici, nu intelegeam cand pronunta soferul numele statiei de autobuz...
Eu ma indoiesc sincer ca toti aceia care au facut munca de birou in Romania se conversau numai cu americani si redactau corespondenta de afaceri in engleza. Chiar si asa, un job "de birou" in State s-ar putea sa fie diferit. Daca tu vii de la multinationala si te angajeaza un nene care are "shop" de reparat masini, sa vezi ce de typo faci cu matura la 7.00 dimineata si cum inveti rapid bookkeeping. Sau la un job de clerk la un spital, unde exista un soft pentru evidenta pacientilor in urgente, un soft pentru proceduri, un soft de inregistrare a pacientilor...La un cabinet medical ti se cere deja alt soft...
La chestia cu 2. 000 de dolari e vina mea, nu m-am exprimat suficient de limpede; e gratis sau aproape gratis atata vreme cat un nou emigrant poate beneficia de Pell Grant. Primul Pell Grant pe care l-am luat a fost de vreo 4.700 de dolari. Prima scoala pe care am facut-o m-a costat vreo 11.000, pe care i-am acoperit partial din Grant, partial din loan, partial platind o suma lunara pe perioada scolii. Dupa terminarea cursurilor, am gasit o slujba si am "sarit" de la un salariu de 7,75 la unul de 15,00. Mi-am scos investitia foarte rapid. Puteam insa sa fac un curs de CNA si nici macar nu foloseam integral grantul.
A, si inca ceva: sfaturile legate de gasirea unui loc de munca sunt putin rizibile atunci cand vin din partea ta, Dia. Cu teoria stai bine, dar practica te-a cam omorat...

Last edited by saramagusta; 07-09-2009 at 05:09 PM.
Reply With Quote
Old 07-09-2009, 06:56 PM
Claudia Claudia is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
...
A, si inca ceva: sfaturile legate de gasirea unui loc de munca sunt putin rizibile atunci cand vin din partea ta, Dia. Cu teoria stai bine, dar practica te-a cam omorat...
mi se pare rautacioasa remarca asta. rautacios si trist. oricat ar fi de inteligent cineva, nu poate schimba mentalitatea locului.
care este plafonul "pe ora" de la care se pot da sfaturi?
Old 07-09-2009, 07:14 PM
valeriu valeriu is offline
Junior Member
Bobocel

Default job

Suntem o familie din Romania avem un baiat de 11 ani si am dori sa lucram la o casa de batrani,suntem sositi in USA cu loteria vizelor si locuim momentan in Roseville, CA, adresa de contact [email protected]
Daca poate cineva sa ne ajute ar fi perfect,momentan nu avem telefon dar daca se poate sa-mi dati nr. dumneavoastra de telefon pentru eventualele discutii .Va multumim pentru ajutor
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules