|
|
|||
|
|||
PROBLEME cu plicul galben - nu il mai am, ce fac?
Salut Forumisti,
Va rog sa cititi si povestea mea si daca aveti ceva idei de rezolvare a incurcaturii in care am intrat va rog sa le postati. Am luat viza pe 28 mai, eu sotia si cei doi copii,relativ fara probleme deosebite si urmeaza sa ne facem intrarea in state pe 1 sept. Sotia,applicant principal, si copii ,vor veni din Romania-Detroit iar eu ar fi trebuit sa-mi fac intrarea din Canada prin Windsor, ON.Eu sunt rezident canadian si dupa ce am luat viza de state m-am intors in Canada pt. a mai lucra putin si pt. a incheia cu chiria ,job,telefon � Deci ar fi trebuit sa intilnim toata familia in Detroit pe 1 sept. dar am intrat in niste complicatii stupide la care nu le vad capat. Probemele au inceput asa; Am sunat la US Immigration Windsor Tunnel pt a intreba la cit timp dupa intrarea sotiei in state pot sa vin la punctul de trecere pt. a se considera ca am facut intrarea dupa si nu inaintea sotiei.Raspunsul a fost ca daca am viza si visa package pot sa vin oricind. Ceea ce am si facut ,m-am dus pe 28 iulie la Windsor Tunnel unde la immigration m-au intrebat unde e sotia,si mi-au spus ca nu pot sa intru inaintea sotiei ,le-am raspuns ca nici nu vreau dar ca cineva din acest birou mi-a spus in telefon ca pot sa vin oricind de aceea sunt aici.Dupa o ora de asteptare ofiterul m-a chemat din nou si mi-a spus- plicul asta nu o sa-l mai proceseze nimeni pt ca e deschis (ei l-au deschis)asa ca-l retinem .Au mai urmat 2 ore de asteptare,amprentare dupa care mi-au dat inapoi pasaportul si o hirtie notice cum ca mi s-a refuzat intrarea in state si am facut cale intoarsa.Inainte de a pleca am intrebat totusi ce pot sa fac in situatia asta sau cit de grav e ca nu mai am plicul �raspuns-contacteaza consulatul US Toronto.Am sunat la US Consulate Toronto(nu se ocupa cu vize de emigrare),Montreal,Bucuresti,m-am dus personal la consulatul din Toronto si am ramas mai confuzat ca oricind. Intrebarile ar cam fi; -mai e valabila viza asta(expira 10 nov.)fara plicul galben -trebuie sau pot recupera acest plic -ce pot face ca sa pot folosi viza - cit de grava e situatia - poate sotia sa intre in state avindu-ma pe mine in situatia asta(avem deja cumparate biletele de avion) - Va multumesc Last edited by Gianina; 03-16-2008 at 08:13 AM. Reason: fonturi prea mici |
|
|||
|
|||
Imi pare tare rau de incurcatura.
Daca sotia este cistigatoarea, deci are viza de tip DV1, atunci da, poate intra in US cu copiii fara nici o problema. Deci ei sint ca si rezolvati. Problema ramine acum la tine. Daca la vama stiau ca nu poti intra inaintea sotiei (ceea ce este perfect adevarat), de ce au mai luat plicul si l-au mai si desfacut?! Incearca sa suni la USCIS, pentru ca evident ca cei pe care i-ai sunat primii habar nu aveau conditiile in care se face intrarea pentru posesorii de vize DV. Si intreaba ce poti face, pentru ca evident nu este greseala ta ca la vama ti-a fost desfacut plicul. Sper sa se rezolve cu bine! Mult succes! P.S. Scuze ca ti-am editat postarea, dar fonturile erau asa de miiiici..... In rest nu am schimbat nimic.
|
|||
|
|||
Trebuie sa te duci la ambasada la care ai avut interviul si sa vezi daca iti mai pot inmana un alt plic sigilat. Altfel, eu inteleg ca ti s-a refuzat dreptul de a intra in US din cauza ca ai incercat sa intri inaintea aplicantului principal (sotia).
Sotia si copii vor putea intra fara probleme. Multa bafta! |
|
||||
|
||||
Este un post foarte bun, pana la urma s-a lamurit 100% problema cu ordinea intrarii.
Asadar, daca nu esti aplicant principal si vrei sa intri inaintea aplicantului principal, intrarea in USA iti va fi REFUZATA. (PS: nu am solutii, inca tot nu inteleg nici macar de ce ai incercat; bineinteles ca ti-au spus ca poti merge oricand DUPA aplicantul principal).
|
|||
|
|||
Da ,am luat de bun raspunsul celor de la immigartion ca pot sa vin la granita.M-am gindit ca in cel mai rau caz o sa ma intoarca inapoi dar nu sa-mi deschida si sa retina plicul.
Raul a fost facut ,parte din vina mea parte din vina lor(cred),tot ce incerc acuma e sa repar ce se mai poate repara dar nu gasesc un capat de unde sa incep ,un drum pe care sa merg,nu am o evaluare reala a situatiei .Miine o sa vad un avocat in probleme de emigrare sa vad ce iese. |
|
|||
|
|||
Cand am dat raspunsul, m-am inspirat de pe site-ul Ambasadei Americane din New Delhi, desi e vorba despre alte tipuri de viza (de munca si de reintregire a familiei).
NU stiu daca e valabil si pentru DV viza. "... the applicant is given a sealed envelope which should be hand carried, UNOPENED, to the United States and submitted to the immigration inspector at the U.S. port-of-entry. If the sealed envelope is opened prior to arrival in the United States, the immigrant visa fee of $335 must be paid again at the American Embassy, and new sealed envelope will be handed over to the applicant." http://newdelhi.usembassy.gov/packet4chlst.html |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|