Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Primii pasi

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-14-2008, 05:26 PM
Paul Mihai Paul Mihai is offline
Junior Member
Bobocel

Default Probleme cu SSN

Salut!
Ajutati-ma si pe mine cu urmatoarea problema va rog!
Tocmai am ajuns in SUA, dupa ce am castigat loteria evident, si am fost la SSA sa aplic pt SSC. Acolo tipul de la ghiseu mi-a zis ca nu ma gaseste in nu stiu ce baza de date si mi-a dat o hartie de confirmare ca am aplicat pt SSC. El mi-a zis ca va trimite datele mele la nu stiu ce birou si daca vor fi confirmate voi primi SSC-ul la adresa mea. Problema este urmatoarea: eu vroiam sa incep serviciul cat mai curand.
1) Faptul ca nu am SSC inseamna ca nu pot munci?
2)Viza de imigrant de 1 an de pe pasaport imi da drept de munca nu? Ca ma gandeam sa incep munca(daca se poate, pe baza vizei de imigrant de pe pasaport) si sa primesc salariu dupa ce primesc SSC.
3)Este posibil asa ceva?
4)Este normal faptul ca nu m-au gasit in baza de date la SSA?

Astept un raspuns cat mai curand.
Multumesc anticipat!

Mihai
Reply With Quote
Old 07-14-2008, 05:45 PM
Dantes's Avatar
Dantes Dantes is offline
Junior Member
Bobocel

Fara SSN sau SSC asa cum zici tu nu poti sa lucrezi legal in US; eu zic sa mai astepti o saptamana-doua pana iti vine prin posta confirmarea si in acelasi timp si numarul fara care nu existi in US.
Viza de pe pasaport nu iti da drept de lucru, iar daca cei de la SSA nu te-au gasit in baza de date nu ar trebui sa iti dea batai de cap, oricum te verifica si in cele din urma iti trimit numarul de care ai nevoie asa ca doar rabdare iti mai trebuie. Bafta multa si bine ai venit

Quote:
Originally Posted by Paul Mihai View Post
Salut!
Ajutati-ma si pe mine cu urmatoarea problema va rog!
Tocmai am ajuns in SUA, dupa ce am castigat loteria evident, si am fost la SSA sa aplic pt SSC. Acolo tipul de la ghiseu mi-a zis ca nu ma gaseste in nu stiu ce baza de date si mi-a dat o hartie de confirmare ca am aplicat pt SSC. El mi-a zis ca va trimite datele mele la nu stiu ce birou si daca vor fi confirmate voi primi SSC-ul la adresa mea. Problema este urmatoarea: eu vroiam sa incep serviciul cat mai curand.
1) Faptul ca nu am SSC inseamna ca nu pot munci?
2)Viza de imigrant de 1 an de pe pasaport imi da drept de munca nu? Ca ma gandeam sa incep munca(daca se poate, pe baza vizei de imigrant de pe pasaport) si sa primesc salariu dupa ce primesc SSC.
3)Este posibil asa ceva?
4)Este normal faptul ca nu m-au gasit in baza de date la SSA?

Astept un raspuns cat mai curand.
Multumesc anticipat!

Mihai
Reply With Quote
Old 07-14-2008, 05:54 PM
Junior Member
Bobocel

Foaia de confirmare primita de la SSA mai zice: "If you are not a U.S. citizen and you are applying for a Social Security number for employment purposes and your immigration status allows you to work, you may legally begin employment while you await issuance of a Social Security card. You cannot work if your immigration status does not authorize you to do so."

Totusi nu pot incepe lucrul si pana la salariu sa primesc SSC?

Multumesc
Reply With Quote
Old 07-14-2008, 06:14 PM
Dantes's Avatar
Dantes Dantes is offline
Junior Member
Bobocel

Noi stim ca tu esti legal acolo dar e putin probabil sa gasesti un angajator american care sa nu te intrebe de SSN, poti sa le tot explici ca e doar o chestiune de timp pana primesti cardul fizic...nu prea conteaza, ei au nevoie de numarul magic, vor sa vada hartia... Cu toate astea, teoretic poti incepe lucrul mai ales ca nimeni nu te angajeza cu toate drepturile din prima zi, mai e si perioada de training care poate ajunge si la trei luni, depinde de domeniu si angajator, oricum in timpul asta sigur o sa primesti si cardul. Bafta !

Quote:
Originally Posted by Paul Mihai View Post
Foaia de confirmare primita de la SSA mai zice: "If you are not a U.S. citizen and you are applying for a Social Security number for employment purposes and your immigration status allows you to work, you may legally begin employment while you await issuance of a Social Security card. You cannot work if your immigration status does not authorize you to do so."

Totusi nu pot incepe lucrul si pana la salariu sa primesc SSC?

Multumesc
Reply With Quote
Old 07-14-2008, 07:42 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Mihai,

dacam prins eu nunata din primul post, ai promisiui de angajare? Daca da, atunci foaia de la ss cum ca ai aplicat, poate fi suficienta deocamdata. In ce priveste salariul, numai daca vei lucra la vreo companie fatoma, vei fi platit cand iti ajunge ss cardul(atentie, unii angajatori ar putea si uita sa te plateasca, in pofida intelegerii voastre); orice companie serioasa te va plati la fel ca pe orice alt angajat al ei.
Old 07-22-2008, 01:05 AM
Junior Member
Bobocel

Da, am avut promisiuni de angajare. Din fericire era vorba de un prieten al unui prieten asa ca am putut incepe munca fara probleme si m-am inteles foarte bine cu angajatorul. Voi primi primul salariu cand voi avea ssn.

Multumesc!
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules