Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Scoli/cariera universitara/formare profesionala

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-06-2009, 06:36 AM
coco79 coco79 is offline
Membru
Invatzacel

Default asistenta medicala in chicago..care sunt pasii p care tre sa-i fac?

buna ziua la toata lumea si un an nou plin de realizari si impliniri.
am ajuns in sua acum o luna de zile si ne-am petrecut sabatorile de iarna in chicago. acum e timpul sa ne interesam si de locurile de munca si sa vedem ce ne vom gasi. am o problema destul de complexa si nu stiu daca cineva ma poate ajuta. eu o scriu in speranta ca cineva a mai trecut prin situatia mea si ma poate ajuta.
am terminat scoala postliceala sanitara d 3 ani, specializarea asistent medical generalist in august 2008, iar actele mi-au iesit in septembrie. deoarece stiam ca in decembrie vom veni definitiv in sua nu m-am mai angajat in tara, gandindu-ma ca n-are rost sa incurc si p altii care mi-ar face angajarea, asa ca am hotarat sa nu ma angajez doar pt o luna,poate 2.
inainte sa plecam din tara am mers la secretara scolii si ea mi-a dat toate documentele necesare pt a te angaja intr-o alta tara. le-am luat si le-am dus la tradus si legalizat (diploma, autorizatia de libera practica, adeverinta cu materiile si numarul de ore efectuate, si foaia matricola)
astazi am mers p la spitale sa ne interesam care sunt pasii p care tre sa-i urmam pentru a profesa in meseria de RN si parca am intampinat numai probleme... nimeni nu a putut sa ne ajute...toata lumea ne-a dat o adresa d internet unde sa intram si sa ne interesam acolo.
ajunsi acasa am intrat p adresa respectiva si ni se cer 3 pasi, care sunt destul de dificil de urmat...
1. evaluarea actelor cu CGFNS. ei spun asa: nu sunt recunoscute actele cu care am venit eu din Ro, chiar daca au stampila,semnatura, sunt traduse si legalizate, ci scoala de unde am terminat trebuie sa le trimita lor prin posta actele mele originale, si 2 formulare ( jumate completate de noi din sua, si jumate de ei din ro). asta mi se pare cel mai dificil, deoarece toate actele sunt la mine, scoala nu mai are nici un fel de act, mai ales in original, in cel mai rau caz poate au copii ceva, insa secretara tre sa umble cu hartiile mele, sa le traduca, sa le legalizeze.... doamne, nimeni nu face asta pt tine, abea mi le-am mai facut eu in tara pt mine pt ca nu e deloc usor sa traduci, sa legalizezi, sa supralegalizezi acte.... si ei vor ca toata treaba asta sa o faca scoala si sa le trimita lor direct, nu prin intermediari.
nu stiu cum o sa rezolv toata treaba asta, ar trebui sa ma intorc in ro, sa le dau inapoi actele, sa le puna ei in plic si sa stampileze plicul si sa le trimita lor.
2. al 2lea pas este testul de limba :TOEFL, care din cate ni s-a zis e f. greu, dar sa zici ca pt el inveti de mama focului limba engl. si tot il treci la un moment dat.
3. iar al3lea este testul de medicina : NCLEX . am intrat p internet sa vad un model si la fel, mi s-a parut extraordinar de dificil. nici nu am ideea ce carti imi trebuie ca sa invat, stiu doar ca exam. dureaza vreo 6 ore si sunt o multime de intrebari din toate dominiile de medicina posibile...astia parca nu te iarta cu nimic...
asa ca daca cineva s-a lovit de o situatie asemanatoare si ma poate ajuta va rog sa scrieti si va voi fi recunoscatoare. intr-o tara staina e f. greu ca cineva sa te ajute...necunoscand p nimeni...
va multumesc pt rabdare si sper ca cineva sa ma poata ajuta...
Numai bine va doresc ! Flavia
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules